Hulp bij ADD volwassenen

ADD is een genetisch bepaalde concentratiestoornis. Veel mensen denken dat dit vooral bij kinderen en jongeren voorkomt, maar volwassenen kunnen ook zeker deze concentratiestoornis hebben. Het is zelfs zo dat ADD vaak pas op latere leeftijd ontdekt wordt, wat erg jammer is, aangezien er op jongere leeftijd eerder geholpen kan worden met het omgaan met de stoornis. Als de concentratiestoornis pas ontdekt wordt als volwassene, kan het lastig zijn om er mee om te leren gaan. Er kan hulp bij ADD volwassenen worden ingeschakeld. Hoe kom je er eigenlijk achter dat je ADD hebt? De meeste mensen herkennen zichzelf of andere in de kenmerken van de concentratiestoornis.

De kenmerken van ADD

De meeste mensen herkennen zichzelf of een ander dus in de kenmerken van ADD. Maar wat zijn de kenmerken van ADD eigenlijk? Even kort op een rij gezet:

  • Uitstelgedrag
  • Snel afgeleid
  • Gevoelig
  • Slaapproblemen
  • Vergeetachtigheid

Mensen met ADD zijn snel afgeleid, dit is wel een van de bekendste kenmerken. Ze hebben gewoonweg geen sterk concentratievermogen, waardoor ze sneller afgeleid zijn dan anderen. Uitstelgedrag is ook een van de kenmerken, omdat ze meer stimulans nodig hebben en stress eerst moet oplopen. Daarnaast kunnen slaapproblemen, vergeetachtigheid en gevoelig ook voorkomen bij mensen met ADD. Dit klinkt allemaal heel negatief, maar er zitten ook zeker positieve kenmerken aan de stoornis. Zoals:

  • Creativiteit
  • Groot inlevingsvermogen
  • Goed ruimtelijk inzicht

Mensen met ADD hebben veel creativiteit in zich, dit kan zich op vele manieren uiten. Daarnaast een groot inlevingsvermogen en goed ruimtelijk inzicht, wat erg goede eigenschappen zijn. Als ADD vermoed wordt bij een persoon, kan gekeken worden met specialisten en doktoren naar een verklaring.

Hulp bij ADD volwassenen inschakelen

ADD is zeker geen makkelijke stoornis om mee om te gaan, het brengt veel met zich mee. De kenmerken zijn niet even makkelijk en kunnen problemen in het dagelijks leven met zich meedragen. Als volwassene is het waarschijnlijk nog lastiger, aangezien het pas later ontdekt is. Hulp bij ADD volwassenen inschakelen is geen slecht idee. De hulp kan bestaan uit trainingen en/ of gesprekken met specialisten en andere mensen. Een training ‘effectief omgaan met ADD’ van een specialist kan helpen bij het begrijpen van jezelf en de stoornis. Het brein van een persoon met ADD werkt nou eenmaal anders dan dat van een persoon zonder de stoornis. Praten met anderen met ADD kan veel steun bieden, zij begrijpen de situatie en kunnen tips geven. Hulp bij ADD volwassenen kan dus steun bieden op veel vlakken.

Omgaan met ADD

Het omgaan in het dagelijks leven met ADD zal altijd een uitdaging blijven. Vooral in het begin zal het erg lastig zijn. Het is moeilijk voor de persoon met ADD zelf, maar ook voor omstanders kan het lastig zijn. Als er geleerd wordt goed om te gaan met de concentratiestoornis, helpt dit enorm in het dagelijks leven. Het kan vele voordelen geven, zoals de sterke kanten versterken en de valkuilen leren te controleren. Hulp bij ADD volwassenen zoeken is zo’n slecht idee nog niet!

bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More
De beste manier om je laptop te vervoeren
Overig

De beste manier om je laptop te vervoeren

Een laptop is een kwetsbaar product wat makkelijk kapot kan gaan en waarvan je waarschijnlijk niet wil of hoopt dat het snel kapot gaat. Toch is een laptop een gebruiksvoorwerp dat meegenomen kan worden en in elke situatie terecht kan komen. Op deze momenten wil je de laptop goed beschermen. Dit kan op verschillende manieren […]

Read More