Voor het eerst op campervakantie? Check deze handige tips

Een campervakantie is een geweldige manier om te genieten van vrijheid, natuur en avontuur. Maar voor wie nog nooit met een camper op pad is geweest, kan het ook een beetje overweldigend voelen. Daarom delen we in dit blog een aantal handige tips om van je eerste campervakantie een succes te maken.

Kies de juiste camper

Het kiezen van de juiste camper is de basis voor een fijne campervakantie. Kies een camper die ruim genoeg is voor het aantal personen waarmee je op vakantie gaat en alle faciliteiten heeft die je wenst.

Omdat het je eerst campervakantie is, kan het natuurlijk lastig zijn om te bepalen welke camper het beste bij je past. Daarom is het huren van een camper voor je eerste campervakantie een goed alternatief om op die manier te ervaren wat je prettig vindt als het om campers gaat.

Neem deze basisspullen mee

  •  Keukenbenodigdheden: potten, pannen, bestek en basisvoedsel.
  • Slaapspullen: beddengoed, kussens en eventueel slaapzakken.
  • Persoonlijke spullen: kleding, toiletartikelen, verzorgingsproducten, enzovoorts
  • Kampeerspullen: stoelen en tafels

Plan je route, maar blijf flexibel

Het is handig om van tevoren een globale route uit te stippelen en om campingplaatsen te reserveren, vooral in het hoogseizoen. Echter, één van de voordelen van reizen met een camper is de flexibiliteit. Als je een mooie plek tegenkomt, kun je ervoor kiezen om langer te blijven. Boek de verschillende campings dus niet te strak op elkaar om je flexibiliteit te behouden.

Oefen met het rijden

Rijden met een camper is anders dan rijden met een gewone auto. Houd rekening met de afmetingen en het gewicht van de camper, vooral bij smalle wegen en bruggen. Oefen het rijden en parkeren voordat je op reis gaat. Vergeet ook niet om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en parkeerregels in de landen die je bezoekt.

Houd je camper schoon

Een schone en opgeruimde camper maakt de reis een stuk aangenamer. Maak er een gewoonte van om dagelijks op te ruimen. Gebruik opbergdozen en zakken om je spullen op te ruimen. Zo blijft de camper een fijne omgeving om tijd in door te brengen.

Beveilig je camper

Als je besluit om voor je eerste campervakantie een camper te kopen, dan raden we je aan om je camper goed te beveiligen. Campers zijn erg populair onder dieven, dus je camper beveiligen is een must.

Laat tenminste een versnellingsbakslot installeren. Dit slot zorgt ervoor dat schakelen vanuit de bestuurderscabine niet mogelijk is op het moment dat je het versnellingsbakslot hebt vergrendelt. Een versnellingsbakslot van hoge kwaliteit is het Bearlock versnellingsbakslot voor campers. Het is dan ook niet voor niets dat dit slot erg populair is onder campereigenaren.

Fijne vakantie!

Het belangrijkste van een campervakantie is om te genieten van de reis. Het is een kans om te ontsnappen aan de dagelijkse routine, nieuwe plekken te ontdekken en quality time door te brengen met je reisgezelschap. Maak er een fijne vakantie van!

Travel

Nairobi, een absoluut zeer bijzondere stad 

In heel veel landen is het zo dat de hoofdstad één van de meest bezienswaardige steden is welke het land in kwestie te bieden heeft. Bijgevolg is het eveneens zo dat het merendeel van de reizigers die er op vakantie gaan deze met stip helemaal bovenaan hun verlanglijstje plaatsen. Voor Afrikaanse landen is dat uiteraard […]

Read More
Travel

Dé ideale plek om te wonen, op slechts enkele uurtjes vliegen van hier!

Moest je dé ideale plek om te wonen kunnen toveren, hoe zou die er dan uit zien? Sluit je ogen, en probeer het je eens in te beelden. Hoogstwaarschijnlijk zou je verhuizen naar een plek die zonovergoten is. Misschien hoor je het ruisen van de golven al, want de kans is groot dat je perfecte […]

Read More
Travel

Camperverhuur: wat zijn de verschillende type campers en welke past bij jou?

Wil je deze vakantie een camper huren? Dan is het belangrijk om te weten welk type camper het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar bij camperverhuurbedrijven en elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten campers bespreken en hoe je kunt bepalen […]

Read More