Wat is een ergometer?

ergometer

Een ergometer is letterlijk een wattage controle systeem. Dat houdt in dat je heel nauwkeurig kunt instellen hoeveel watt je wilt hebben, zo kun je precies weten hoeveel arbeid je lichaam verricht heeft. Het vermogen blijft gelijk, ongeacht of je harder of zachter trapt. Het is het weerstands controlesysteem die een apparaat een ergometer maakt. Je kunt de wattage instellen per 1 of 5 watt.

De fietsergometer en de lig ergometer

Met de fietsergometer lijkt het er gewoon op alsof je aan het fietsen bent. Je lichaam is het meest gewend aan deze houding. Er zitten meestal sensoren aan de handvaten, zo zijn extra onderdelen niet nodig.

 De ligfiets onderscheidt zich eigenlijk in één ding van de fietsergometer, dat is de houding. De lig ergometer is voorname geschikt voor senioren of mensen met een beperkte mobiliteit. Het liggen heeft als voordeel dat je ook met rugklachten of gewrichtsproblemen je trainingen voort kunt zetten. het op- en afstappen is gemakkelijker en de rugleuning zorgt voor stabiliteit. 

De crosstrainer en roeien

De naam crosstrainer komt van het bewegen in het dagelijkse leven. Als je aan het lopen of joggen bent maak je een kruisende beweging. Op deze manier kun je individueel je type run kiezen die je leuk vindt om te doen. Op deze apparaten kun je ook weerstanden en gegevens invoeren.

 Als je vaak met gewichten traint en je wilt het combineren met duurtraining, dan is roeien een goede optie. Het is een wat diepere zitting, waardoor in en uitstappen makkelijk gaat. De roeitrainer is ook een meerwaarde voor mensen met bewegingsproblemen. Door het trekken en afzetten lijkt het of je echt aan het roeien bent. In het begin wordt je hier snel moe van, maar als je rustig begint en opbouwt ga je er veel plezier aan beleven.

De loopband

Met een loopband hoef je niet te wennen aan een ander bewegingsverloop. Het is mogelijk om de breedte en lengte te bepalen van de loopband. Zo is voor joggers de lengte belangrijk en voor wandelaars de breedte. Ook dient er rekening gehouden te worden met de kracht van de motor. 

Veel succes met het sporten!

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More