Wat is een ergometer?

ergometer

Een ergometer is letterlijk een wattage controle systeem. Dat houdt in dat je heel nauwkeurig kunt instellen hoeveel watt je wilt hebben, zo kun je precies weten hoeveel arbeid je lichaam verricht heeft. Het vermogen blijft gelijk, ongeacht of je harder of zachter trapt. Het is het weerstands controlesysteem die een apparaat een ergometer maakt. Je kunt de wattage instellen per 1 of 5 watt.

De fietsergometer en de lig ergometer

Met de fietsergometer lijkt het er gewoon op alsof je aan het fietsen bent. Je lichaam is het meest gewend aan deze houding. Er zitten meestal sensoren aan de handvaten, zo zijn extra onderdelen niet nodig.

 De ligfiets onderscheidt zich eigenlijk in één ding van de fietsergometer, dat is de houding. De lig ergometer is voorname geschikt voor senioren of mensen met een beperkte mobiliteit. Het liggen heeft als voordeel dat je ook met rugklachten of gewrichtsproblemen je trainingen voort kunt zetten. het op- en afstappen is gemakkelijker en de rugleuning zorgt voor stabiliteit. 

De crosstrainer en roeien

De naam crosstrainer komt van het bewegen in het dagelijkse leven. Als je aan het lopen of joggen bent maak je een kruisende beweging. Op deze manier kun je individueel je type run kiezen die je leuk vindt om te doen. Op deze apparaten kun je ook weerstanden en gegevens invoeren.

 Als je vaak met gewichten traint en je wilt het combineren met duurtraining, dan is roeien een goede optie. Het is een wat diepere zitting, waardoor in en uitstappen makkelijk gaat. De roeitrainer is ook een meerwaarde voor mensen met bewegingsproblemen. Door het trekken en afzetten lijkt het of je echt aan het roeien bent. In het begin wordt je hier snel moe van, maar als je rustig begint en opbouwt ga je er veel plezier aan beleven.

De loopband

Met een loopband hoef je niet te wennen aan een ander bewegingsverloop. Het is mogelijk om de breedte en lengte te bepalen van de loopband. Zo is voor joggers de lengte belangrijk en voor wandelaars de breedte. Ook dient er rekening gehouden te worden met de kracht van de motor. 

Veel succes met het sporten!

motoraccu onderhoud
Vrije tijd

Alles wat je moet weten over motoraccu onderhoud

Heb jij een motor? Dit is een geweldig voertuig dat je veel plezier en comfort kan bieden. Daarbij is het echter wel van belang om je motor goed te onderhouden. Hierbij speelt de motoraccu ook een belangrijke rol. Beschik jij echter niet over veel kennis op het vlak van je motoraccu onderhouden? Maak je dan […]

Read More
Vrije tijd

Zeldzame voetbalshirts die veel geld waard zijn

Al jaren verzamelen mensen voetbalshirts. Sommige mensen verzamelen ze misschien omdat ze fan zijn van het team, terwijl anderen ze misschien verzamelen omdat ze zeldzaam of uniek zijn. Er zijn ook mensen die als hobby voetbalshirts verzamelen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar voetbalshirts, terwijl anderen er honderden of zelfs duizenden hebben. Zeldzame voetbalshirts […]

Read More
Vrije tijd

Laat je creatieve zelf los

Vandaag de dag leven we in een gehaaste maatschappij. Naast werken of studeren, moet je ook nog voldoende tijd vrij maken voor je familie en vrienden én ook een huishouden runnen. Daarom is het belangrijk om af en toe eens tot rust te komen door wat me-time in te plannen en dingen te doen waar […]

Read More