Wat is een ergometer?

ergometer

Een ergometer is letterlijk een wattage controle systeem. Dat houdt in dat je heel nauwkeurig kunt instellen hoeveel watt je wilt hebben, zo kun je precies weten hoeveel arbeid je lichaam verricht heeft. Het vermogen blijft gelijk, ongeacht of je harder of zachter trapt. Het is het weerstands controlesysteem die een apparaat een ergometer maakt. Je kunt de wattage instellen per 1 of 5 watt.

De fietsergometer en de lig ergometer

Met de fietsergometer lijkt het er gewoon op alsof je aan het fietsen bent. Je lichaam is het meest gewend aan deze houding. Er zitten meestal sensoren aan de handvaten, zo zijn extra onderdelen niet nodig.

 De ligfiets onderscheidt zich eigenlijk in één ding van de fietsergometer, dat is de houding. De lig ergometer is voorname geschikt voor senioren of mensen met een beperkte mobiliteit. Het liggen heeft als voordeel dat je ook met rugklachten of gewrichtsproblemen je trainingen voort kunt zetten. het op- en afstappen is gemakkelijker en de rugleuning zorgt voor stabiliteit. 

De crosstrainer en roeien

De naam crosstrainer komt van het bewegen in het dagelijkse leven. Als je aan het lopen of joggen bent maak je een kruisende beweging. Op deze manier kun je individueel je type run kiezen die je leuk vindt om te doen. Op deze apparaten kun je ook weerstanden en gegevens invoeren.

 Als je vaak met gewichten traint en je wilt het combineren met duurtraining, dan is roeien een goede optie. Het is een wat diepere zitting, waardoor in en uitstappen makkelijk gaat. De roeitrainer is ook een meerwaarde voor mensen met bewegingsproblemen. Door het trekken en afzetten lijkt het of je echt aan het roeien bent. In het begin wordt je hier snel moe van, maar als je rustig begint en opbouwt ga je er veel plezier aan beleven.

De loopband

Met een loopband hoef je niet te wennen aan een ander bewegingsverloop. Het is mogelijk om de breedte en lengte te bepalen van de loopband. Zo is voor joggers de lengte belangrijk en voor wandelaars de breedte. Ook dient er rekening gehouden te worden met de kracht van de motor. 

Veel succes met het sporten!

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More