Wat is een ergometer?

ergometer

Een ergometer is letterlijk een wattage controle systeem. Dat houdt in dat je heel nauwkeurig kunt instellen hoeveel watt je wilt hebben, zo kun je precies weten hoeveel arbeid je lichaam verricht heeft. Het vermogen blijft gelijk, ongeacht of je harder of zachter trapt. Het is het weerstands controlesysteem die een apparaat een ergometer maakt. Je kunt de wattage instellen per 1 of 5 watt.

De fietsergometer en de lig ergometer

Met de fietsergometer lijkt het er gewoon op alsof je aan het fietsen bent. Je lichaam is het meest gewend aan deze houding. Er zitten meestal sensoren aan de handvaten, zo zijn extra onderdelen niet nodig.

 De ligfiets onderscheidt zich eigenlijk in één ding van de fietsergometer, dat is de houding. De lig ergometer is voorname geschikt voor senioren of mensen met een beperkte mobiliteit. Het liggen heeft als voordeel dat je ook met rugklachten of gewrichtsproblemen je trainingen voort kunt zetten. het op- en afstappen is gemakkelijker en de rugleuning zorgt voor stabiliteit. 

De crosstrainer en roeien

De naam crosstrainer komt van het bewegen in het dagelijkse leven. Als je aan het lopen of joggen bent maak je een kruisende beweging. Op deze manier kun je individueel je type run kiezen die je leuk vindt om te doen. Op deze apparaten kun je ook weerstanden en gegevens invoeren.

 Als je vaak met gewichten traint en je wilt het combineren met duurtraining, dan is roeien een goede optie. Het is een wat diepere zitting, waardoor in en uitstappen makkelijk gaat. De roeitrainer is ook een meerwaarde voor mensen met bewegingsproblemen. Door het trekken en afzetten lijkt het of je echt aan het roeien bent. In het begin wordt je hier snel moe van, maar als je rustig begint en opbouwt ga je er veel plezier aan beleven.

De loopband

Met een loopband hoef je niet te wennen aan een ander bewegingsverloop. Het is mogelijk om de breedte en lengte te bepalen van de loopband. Zo is voor joggers de lengte belangrijk en voor wandelaars de breedte. Ook dient er rekening gehouden te worden met de kracht van de motor. 

Veel succes met het sporten!

Vrije tijd

Tekenaar voor kinderboeken

Een tekenaar voor kinderboeken moet op zijn minst net zo veel fantasie hebben als de kinderen voor wie de boeken zijn geschreven. Er zijn veel mensen die kunnen tekenen, maar een professionele kinderboekenillustrator weet ook wat kinderen aanspreekt en kan daar het werk op aanpassen. Denk aan de toon van een boek: bij een wat […]

Read More
sneaker heren
Vrije tijd

Top 5 sneaker merken voor heren

Iedere man zou minimaal 1 paar goede sneakers in zijn bezit moeten hebben. Ze zijn super comfortabel en perfect te combineren met diverse kledingstijlen. Er zijn sportief ogende sneakers , maar nette sneakers misstaan niet onder een luchtig pak. Dit zijn de vijf beste sneaker merken voor heren. #1. Puma Het Duitse sportmerk Puma is […]

Read More
vuurwerk
Vrije tijd

Welk vuurwerk mag je wel/niet afsteken met oud en nieuw?

Dit jaar is het kopen en afsteken van vuurwerk eenmalig verboden. Dat is omdat er veel druk is in de zorg en de handhaving en door het verbieden van vuurwerk wordt de druk op deze essentiële beroepen ontlast. Bepaald vuurwerk mag nog worden afgestoken. Wil je graag vuurwerk fonteinen afsteken? Lees hieronder of dat mag!  […]

Read More