Zorgverzekering: is overstappen verstandig of niet?

zorgverzekering overstappen

In Nederland is iedereen verplicht zich tegen zorg te verzekeren. Waarbij het goed is om elk jaar de premie en dekkingen grondig te vergelijken. Waardoor je eenvoudig kunt bepalen of overstappen een goede en verstandige keuze is of juist niet. Je kunt door vergelijken van de verschillende soorten verzekeringen direct zien of je geld kunt besparen of dat je verzekerd bent van specifieke dekking, bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden. Het vinden van de beste zorgverzekering is gemakkelijker dan je denkt. In onderstaande blog lees je meer.

Gaat je maandelijkse premie omhoog?

Als je maandelijkse premie omhoog gaat is dit een goede reden om verzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Wat hebben de verzekeraars je te bieden en kan het goedkoper. Er is ieder jaar namelijk een aanzienlijk verschil tussen de laagste en hoogste premie. Daar kun je op jaarbasis dus flink op besparen. Zonder dat je zorg hoeft te laten.

Het is overigens niet alleen de basispremie die omhoog kan gaan. Ook de premie voor al je aanvullende verzekeringen kan omhoog gaan. Het is dus goed om wat je nu hebt te gaan vergelijken voor het nieuwe jaar. Alle verhogingen kunnen er zomaar voor zorgen dat je het komende jaar tientallen tot honderden euro’s meer moet betalen. 

Kiezen voor zorg die echt bij je past

In een jaar tijd kan veel veranderen. Het kan dus zomaar zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer goed bij je past. Een goede reden om zorgverzekeringen en pakketten eens goed met elkaar te vergelijken in de zorgvergelijker.

Met name aanvullende verzekeringen en de vrije zorgkeuze zijn een belangrijk onderdeel in het maken van een goed vergelijk. Het kan namelijk zijn dat je huidige zorgverlener voor het komend jaar geen contract hebt. Daardoor moet je dus naar een andere behandelaar.

Ontevreden over de diensten en service

Ben je ontevreden over de diensten en service van je zorgverzekeraar? Een goede reden om eens verder te kijken. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van goede zorg en ook de beste service als het om de afhandeling gaat. Wanneer je ontevreden bent kan dit invloed op de zorg die je kiest hebben. Je voelt je door een verzekeraar misschien niet serieus genomen of krijgt geen bevredigend antwoord op vragen. Om over de bereikbaarheid nog maar te zwijgen. Een goede reden om over te stappen dus.

Er zijn dus veel verschillende redenen om over te stappen. Waarbij je niet de enige bent en je nieuwe zorgverzekering de overstap volledig uit handen zal nemen. Overstappen naar een nieuwe verzekering kan tot 31 december!

korte broek
Beauty & Health

Tips voor het dragen van een korte broek

De zomerperiode komt eraan en dan wil je natuur een korte broek dragen. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je een korte broek kunt dragen voor het creëren van de juiste gewenste uitstraling, die elk afhangen per lichaamsbouw. Door verder te gaan met lezen tref je een aantal handige tips voor het dragen van een […]

Read More
Beauty & Health

Op deze manier kom jij van een ongezonde verslaving af

Een verslaving zorgt er altijd voor dat je enige achteruitgang zal ervaren. Je zult het in je leven ervaren en dit kan potentieel betekenen dat je in problemen raakt. Een verslaving is nooit goed. Daarom is het je aangeraden om altijd af te rekenen met een verslaving. Om af te komen van een ongezonde verslaving […]

Read More
Beauty & Health

Een ooglaserbehandeling in 2022

Een ooglaserbehandeling is een van de methoden die je kunt uitkiezen om bijziendheid, verziendheid en een cilinderafwijking te corrigeren. Zo een behandeling is een methode die veelvuldig gebruikt wordt door oogartsen wanneer het gaat om chirurgische ingrepen. Ben je van plan om in het nieuw jaar een laserbehandeling te ondergaan, dan is het lezen van […]

Read More