Zorgverzekering: is overstappen verstandig of niet?

zorgverzekering overstappen

In Nederland is iedereen verplicht zich tegen zorg te verzekeren. Waarbij het goed is om elk jaar de premie en dekkingen grondig te vergelijken. Waardoor je eenvoudig kunt bepalen of overstappen een goede en verstandige keuze is of juist niet. Je kunt door vergelijken van de verschillende soorten verzekeringen direct zien of je geld kunt besparen of dat je verzekerd bent van specifieke dekking, bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden. Het vinden van de beste zorgverzekering is gemakkelijker dan je denkt. In onderstaande blog lees je meer.

Gaat je maandelijkse premie omhoog?

Als je maandelijkse premie omhoog gaat is dit een goede reden om verzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Wat hebben de verzekeraars je te bieden en kan het goedkoper. Er is ieder jaar namelijk een aanzienlijk verschil tussen de laagste en hoogste premie. Daar kun je op jaarbasis dus flink op besparen. Zonder dat je zorg hoeft te laten.

Het is overigens niet alleen de basispremie die omhoog kan gaan. Ook de premie voor al je aanvullende verzekeringen kan omhoog gaan. Het is dus goed om wat je nu hebt te gaan vergelijken voor het nieuwe jaar. Alle verhogingen kunnen er zomaar voor zorgen dat je het komende jaar tientallen tot honderden euro’s meer moet betalen. 

Kiezen voor zorg die echt bij je past

In een jaar tijd kan veel veranderen. Het kan dus zomaar zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer goed bij je past. Een goede reden om zorgverzekeringen en pakketten eens goed met elkaar te vergelijken in de zorgvergelijker.

Met name aanvullende verzekeringen en de vrije zorgkeuze zijn een belangrijk onderdeel in het maken van een goed vergelijk. Het kan namelijk zijn dat je huidige zorgverlener voor het komend jaar geen contract hebt. Daardoor moet je dus naar een andere behandelaar.

Ontevreden over de diensten en service

Ben je ontevreden over de diensten en service van je zorgverzekeraar? Een goede reden om eens verder te kijken. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van goede zorg en ook de beste service als het om de afhandeling gaat. Wanneer je ontevreden bent kan dit invloed op de zorg die je kiest hebben. Je voelt je door een verzekeraar misschien niet serieus genomen of krijgt geen bevredigend antwoord op vragen. Om over de bereikbaarheid nog maar te zwijgen. Een goede reden om over te stappen dus.

Er zijn dus veel verschillende redenen om over te stappen. Waarbij je niet de enige bent en je nieuwe zorgverzekering de overstap volledig uit handen zal nemen. Overstappen naar een nieuwe verzekering kan tot 31 december!

sieraden voor dames
Beauty & Health

Sieraden cadeau geven: zo bega je geen miskoop

Sieraden behoren tot de absolute favorieten om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Nu de gezellige decembermaand weer van start is gegaan, zullen dan ook veel mensen op zoek gaan naar de juiste sieraden. Maar de zoektocht naar de juiste armband, ketting, horloge of ring kan nog best lastig zijn. Sieraden voor dames zijn misschien […]

Read More
Beauty & Health

De voordelen van testosteron

Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon dat bijdraagt aan de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een lage stem, baardgroei en spieren. Sommige omgevingsfactoren stimuleren testosteron. Zo kun je je testosteron verhogen door middel van trainingen en zonlicht. Andere factoren, zoals stress en het nuttigen van alcohol, verminderen het testosterongehalte in het lichaam juist. Voor mannen is […]

Read More
Beauty & Health

Breng de apotheker naar je thuis

Nu je bijna alles online kan bestellen en aan huis kan laten leveren, kunnen ook de producten die je bij de apotheker gaat kopen niet meer ontbreken. Wanneer je er geen voorschrift voor nodig hebt, kan je alle voedingssupplementen, pijnstillers, elixirs, natuurlijke geneesmiddelen enzovoort gewoon online bestellen. Je hoeft je deur er dus niet meer […]

Read More