Zorgverzekering: is overstappen verstandig of niet?

zorgverzekering overstappen

In Nederland is iedereen verplicht zich tegen zorg te verzekeren. Waarbij het goed is om elk jaar de premie en dekkingen grondig te vergelijken. Waardoor je eenvoudig kunt bepalen of overstappen een goede en verstandige keuze is of juist niet. Je kunt door vergelijken van de verschillende soorten verzekeringen direct zien of je geld kunt besparen of dat je verzekerd bent van specifieke dekking, bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden. Het vinden van de beste zorgverzekering is gemakkelijker dan je denkt. In onderstaande blog lees je meer.

Gaat je maandelijkse premie omhoog?

Als je maandelijkse premie omhoog gaat is dit een goede reden om verzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Wat hebben de verzekeraars je te bieden en kan het goedkoper. Er is ieder jaar namelijk een aanzienlijk verschil tussen de laagste en hoogste premie. Daar kun je op jaarbasis dus flink op besparen. Zonder dat je zorg hoeft te laten.

Het is overigens niet alleen de basispremie die omhoog kan gaan. Ook de premie voor al je aanvullende verzekeringen kan omhoog gaan. Het is dus goed om wat je nu hebt te gaan vergelijken voor het nieuwe jaar. Alle verhogingen kunnen er zomaar voor zorgen dat je het komende jaar tientallen tot honderden euro’s meer moet betalen. 

Kiezen voor zorg die echt bij je past

In een jaar tijd kan veel veranderen. Het kan dus zomaar zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer goed bij je past. Een goede reden om zorgverzekeringen en pakketten eens goed met elkaar te vergelijken in de zorgvergelijker.

Met name aanvullende verzekeringen en de vrije zorgkeuze zijn een belangrijk onderdeel in het maken van een goed vergelijk. Het kan namelijk zijn dat je huidige zorgverlener voor het komend jaar geen contract hebt. Daardoor moet je dus naar een andere behandelaar.

Ontevreden over de diensten en service

Ben je ontevreden over de diensten en service van je zorgverzekeraar? Een goede reden om eens verder te kijken. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van goede zorg en ook de beste service als het om de afhandeling gaat. Wanneer je ontevreden bent kan dit invloed op de zorg die je kiest hebben. Je voelt je door een verzekeraar misschien niet serieus genomen of krijgt geen bevredigend antwoord op vragen. Om over de bereikbaarheid nog maar te zwijgen. Een goede reden om over te stappen dus.

Er zijn dus veel verschillende redenen om over te stappen. Waarbij je niet de enige bent en je nieuwe zorgverzekering de overstap volledig uit handen zal nemen. Overstappen naar een nieuwe verzekering kan tot 31 december!

Beauty & Health

Het kopen van de juiste Oral-B opzetborstels

Een stralende glimlach begint met goede mondverzorging, en daarbij spelen de juiste opzetborstels een cruciale rol. Oral-B, een gerenommeerd merk in de tandheelkundige industrie, biedt een breed scala aan opzetborstels. Maar hoe kies je nu de juiste borstel die aansluit bij jouw specifieke behoeften? Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van […]

Read More
Beauty & Health

Behandelen van klachten met energetische geneeswijzen

Energetische geneeswijzen zijn vormen van alternatieve geneeswijzen die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het geloof is dat het lichaam niet alleen uit fysieke componenten bestaat, maar ook uit subtiele energieën die de gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden. Energetische geneeswijzen zijn gericht op het herstellen […]

Read More
Beauty & Health

De mooiste Beauty DIY’s voor een stralende look

Ben je op zoek naar eenvoudige en betaalbare manieren om je schoonheidsroutine te upgraden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele van de mooiste beauty DIY’s die je thuis kunt uitproberen. Met deze handige tips en trucs kun je een stralende look creëren zonder de deur uit te […]

Read More