Zo worden sokken met een logo bedrukt

Zo worden sokken met een logo bedrukt

Sokken zijn niet langer alleen maar een praktisch kledingstuk om je voeten warm te houden. Tegenwoordig zijn sokken een mode-item en worden ze vaak gebruikt als middel om je outfit net dat beetje extra te geven. Daarnaast worden sokken ook vaak bedrukt met een logo om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te promoten. Maar hoe worden sokken eigenlijk bedrukt met een logo? In dit artikel leggen we uit hoe dit proces verloopt.

Het materiaal van de sokken

Voordat sokken bedrukt kunnen worden met een logo, moet er gekeken worden naar het materiaal van de sokken. Sokken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals katoen, polyester of nylon. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en het is belangrijk dat het materiaal geschikt is voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo kunnen sommige materialen beter bedrukt worden met zeefdruk, terwijl andere materialen beter geschikt zijn voor sublimatie.

Het ontwerp van het logo

Vervolgens moet er gekeken worden naar het ontwerp van het logo dat op de sokken gedrukt moet worden. Het ontwerp moet geschikt zijn voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de grootte van het logo en de kleuren die gebruikt worden. Het is vaak beter om te kiezen voor een eenvoudig ontwerp met niet te veel kleuren, zodat de bedrukking duidelijk en goed zichtbaar is op de sokken.

Zeefdruk

Een veel gebruikte bedrukkingstechniek voor sokken is zeefdruk. Bij deze techniek wordt het ontwerp op een stuk fijn gaas gedrukt, waarbij de delen van het gaas die niet bedrukt moeten worden afgedekt worden met een speciale emulsie. Vervolgens wordt de inkt door het gaas op de sokken gedrukt. Deze techniek is vooral geschikt voor eenvoudige ontwerpen met niet te veel kleuren.

Sublimatie

Een andere bedrukkingstechniek die vaak gebruikt wordt voor het bedrukken van sokken is sublimatie. Bij sublimatie wordt het ontwerp eerst geprint op speciaal papier, waarna het papier met het ontwerp op de sokken geplaatst wordt. Vervolgens wordt de sok verhit, waardoor de inkt verdampt en in de vezels van de sok terechtkomt. Deze techniek is vooral geschikt voor sokken van polyester of een mix van polyester en katoen.

Geborduurde sokken

Naast bedrukken is het ook mogelijk om sokken te laten borduren met een logo. Bij borduren wordt het logo met naald en draad op de sokken geborduurd. Dit zorgt voor een duurzame en hoogwaardige bedrukking, maar is wel duurder dan bedrukken.

Wil jij ook sokken met je eigen logo? Kies dan voor sokken bedrukken bij sokkies.nl.

Uncategorized

Het perfecte rouwstuk: een gids voor een waardig afscheid

Het kiezen van het perfecte rouwstuk voor een geliefde kan een emotioneel en betekenisvol proces zijn. Een rouwstuk biedt niet alleen troost aan degenen die afscheid nemen, maar het is ook een eerbetoon aan het leven van de overledene. Hier is een uitgebreide gids om u te helpen bij het selecteren van een rouwstuk dat […]

Read More
Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst
Uncategorized

Alles wat je moet weten over isoleren voor een duurzame toekomst

Denk je na over hoe je jouw huis duurzamer kunt maken? Dan is isoleren een essentiële stap. Isolatie verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar draagt ook bij aan een lagere energierekening en een comfortabeler leefklimaat. In dit artikel duiken we in de wereld van isolatie en ontdekken we hoe deze bijdraagt aan […]

Read More
Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren
Uncategorized

Budgetvriendelijk een nieuwe keuken creëren

Ziet je keuken er nog te goed uit om te vervangen maar ben je wel de stijl/uitstraling zat? Dan wil je uiteraard de keuken op een budgetvriendelijke manier aanpakken. Alleen wat is nou budgetvriendelijk en ook nog eens mooi? Vaak wordt er dan direct gedacht aan verf. Het nadeel aan verf is dat het een […]

Read More