Zo worden sokken met een logo bedrukt

Zo worden sokken met een logo bedrukt

Sokken zijn niet langer alleen maar een praktisch kledingstuk om je voeten warm te houden. Tegenwoordig zijn sokken een mode-item en worden ze vaak gebruikt als middel om je outfit net dat beetje extra te geven. Daarnaast worden sokken ook vaak bedrukt met een logo om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te promoten. Maar hoe worden sokken eigenlijk bedrukt met een logo? In dit artikel leggen we uit hoe dit proces verloopt.

Het materiaal van de sokken

Voordat sokken bedrukt kunnen worden met een logo, moet er gekeken worden naar het materiaal van de sokken. Sokken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals katoen, polyester of nylon. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en het is belangrijk dat het materiaal geschikt is voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo kunnen sommige materialen beter bedrukt worden met zeefdruk, terwijl andere materialen beter geschikt zijn voor sublimatie.

Het ontwerp van het logo

Vervolgens moet er gekeken worden naar het ontwerp van het logo dat op de sokken gedrukt moet worden. Het ontwerp moet geschikt zijn voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de grootte van het logo en de kleuren die gebruikt worden. Het is vaak beter om te kiezen voor een eenvoudig ontwerp met niet te veel kleuren, zodat de bedrukking duidelijk en goed zichtbaar is op de sokken.

Zeefdruk

Een veel gebruikte bedrukkingstechniek voor sokken is zeefdruk. Bij deze techniek wordt het ontwerp op een stuk fijn gaas gedrukt, waarbij de delen van het gaas die niet bedrukt moeten worden afgedekt worden met een speciale emulsie. Vervolgens wordt de inkt door het gaas op de sokken gedrukt. Deze techniek is vooral geschikt voor eenvoudige ontwerpen met niet te veel kleuren.

Sublimatie

Een andere bedrukkingstechniek die vaak gebruikt wordt voor het bedrukken van sokken is sublimatie. Bij sublimatie wordt het ontwerp eerst geprint op speciaal papier, waarna het papier met het ontwerp op de sokken geplaatst wordt. Vervolgens wordt de sok verhit, waardoor de inkt verdampt en in de vezels van de sok terechtkomt. Deze techniek is vooral geschikt voor sokken van polyester of een mix van polyester en katoen.

Geborduurde sokken

Naast bedrukken is het ook mogelijk om sokken te laten borduren met een logo. Bij borduren wordt het logo met naald en draad op de sokken geborduurd. Dit zorgt voor een duurzame en hoogwaardige bedrukking, maar is wel duurder dan bedrukken.

Wil jij ook sokken met je eigen logo? Kies dan voor sokken bedrukken bij sokkies.nl.

Uncategorized

De kunst van het kiezen van de perfecte Sofa!

Heb je ooit voor een winkelraam gestaan, dromend van die prachtige sofa die daar staat te shinen? En vroeg je jezelf af hoe je die droombank in jóúw woonkamer kunt krijgen? Goed nieuws: ik ben hier om je te helpen! Duik samen met mij in de wondere wereld van zitmeubelen en ontdek de kunst van […]

Read More
Uncategorized

Ontdek welke promotieartikelen het meest effectief zijn voor jouw doelgroep

Bij het kiezen van bedrukte promotieartikelen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en interesses van verschillende doelgroepen. Door de juiste items te selecteren, kun je ervoor zorgen dat je boodschap effectief overkomt en je merk positief wordt geassocieerd. In dit artikel zullen we verschillende categorieën van bedrukte promotieartikelen bespreken en […]

Read More
Uncategorized

Het verbouwen van een woning wat komt hierbij kijken

Verbouwen kan heel spannend zijn. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze in aanraking komen met grote machines zoals graafmachines. Voor anderen kan het een droom zijn die uitkomt. Waarom zou je eigenlijk je huis verbouwen? Er zijn een paar goede redenen voor. Soms is het huis gewoon oud en zijn er dingen […]

Read More