Zo worden sokken met een logo bedrukt

Zo worden sokken met een logo bedrukt

Sokken zijn niet langer alleen maar een praktisch kledingstuk om je voeten warm te houden. Tegenwoordig zijn sokken een mode-item en worden ze vaak gebruikt als middel om je outfit net dat beetje extra te geven. Daarnaast worden sokken ook vaak bedrukt met een logo om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te promoten. Maar hoe worden sokken eigenlijk bedrukt met een logo? In dit artikel leggen we uit hoe dit proces verloopt.

Het materiaal van de sokken

Voordat sokken bedrukt kunnen worden met een logo, moet er gekeken worden naar het materiaal van de sokken. Sokken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals katoen, polyester of nylon. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en het is belangrijk dat het materiaal geschikt is voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo kunnen sommige materialen beter bedrukt worden met zeefdruk, terwijl andere materialen beter geschikt zijn voor sublimatie.

Het ontwerp van het logo

Vervolgens moet er gekeken worden naar het ontwerp van het logo dat op de sokken gedrukt moet worden. Het ontwerp moet geschikt zijn voor de bedrukkingstechniek die gebruikt wordt. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de grootte van het logo en de kleuren die gebruikt worden. Het is vaak beter om te kiezen voor een eenvoudig ontwerp met niet te veel kleuren, zodat de bedrukking duidelijk en goed zichtbaar is op de sokken.

Zeefdruk

Een veel gebruikte bedrukkingstechniek voor sokken is zeefdruk. Bij deze techniek wordt het ontwerp op een stuk fijn gaas gedrukt, waarbij de delen van het gaas die niet bedrukt moeten worden afgedekt worden met een speciale emulsie. Vervolgens wordt de inkt door het gaas op de sokken gedrukt. Deze techniek is vooral geschikt voor eenvoudige ontwerpen met niet te veel kleuren.

Sublimatie

Een andere bedrukkingstechniek die vaak gebruikt wordt voor het bedrukken van sokken is sublimatie. Bij sublimatie wordt het ontwerp eerst geprint op speciaal papier, waarna het papier met het ontwerp op de sokken geplaatst wordt. Vervolgens wordt de sok verhit, waardoor de inkt verdampt en in de vezels van de sok terechtkomt. Deze techniek is vooral geschikt voor sokken van polyester of een mix van polyester en katoen.

Geborduurde sokken

Naast bedrukken is het ook mogelijk om sokken te laten borduren met een logo. Bij borduren wordt het logo met naald en draad op de sokken geborduurd. Dit zorgt voor een duurzame en hoogwaardige bedrukking, maar is wel duurder dan bedrukken.

Wil jij ook sokken met je eigen logo? Kies dan voor sokken bedrukken bij sokkies.nl.

Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike
Uncategorized

Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike

Mountainbiken is een een geliefde en avontuurlijke hobby voor velen onder ons, maar wie het op een veilige manier wil doen moet hun mountainbike goed verzorgen! Het onderhouden van een mountainbike is belangrijk voor de prestaties en de veiligheid van de fiets. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen […]

Read More
Uncategorized

Wat is een BDR behandeling?

Een BDR behandeling is een innovatieve peeling waarmee de gezichtshuid wordt verbeterd. Na de eerste behandeling zie je al gedurende meerdere weken verbetering. De BDR behandeling maakt je huid jonger en levert snel resultaat op. Waarvoor kan een BDR behandeling de oplossing zijn? Littekens Rimpels  Ouderdomsvlekken Pigmentvlekken Ruwe en droge huid Vergrote poriën Acne Natuurlijk […]

Read More
Uncategorized

Schrijven? Bewerk en polijst je werk voordat je het publiceert

Je zou je artikelen of essays niet moeten publiceren zonder ze eerst te bewerken, vooral als je ze online publiceert (eunewsmedia). Maar je moet er ook voor zorgen dat je je artikelen of essays in een geschikt formaat publiceert voordat je ze publiceert. Het lijkt in eerste instantie misschien een beetje obsessief, maar het helpt […]

Read More