Zo mooi is ouderenzorg

ouderenzorg

Als je denkt aan werken in de zorg, welk beeld zie je dan voor je? Je denkt misschien aan levens redden op de spoedeisende hulp, langdurig zieke mensen verzorgen in ziekenhuiszalen of kinderen met een gebroken been helpen. Maar heb je ook al eens de ouderenzorg overwogen? De ouderenzorg is een prachtige branche om in te werken, met veel waardering én uitdaging.

Negatief beeld

Veel mensen hebben een negatief beeld over de ouderenzorg. Ze denken aan muffe verpleeghuizen, lastige dementerenden en mensen wassen. Bovendien wordt het werk in de ouderenzorg soms gezien als minder uitdagend dan het werken in de eerstelijn. Gelukkig klopt dit beeld eigenlijk helemaal niet.

Dankbaar werk

Het werken in de ouderenzorg is erg dankbaar werk. Net als kinderen zijn ouderen over het algemeen blij met kleine dingen. De ouderenzorg is een unieke soort zorg. Waar je in veel delen van de zorg bezig bent met behandelen en mensen beter maken, ben je in de ouderenzorg veel meer bezig met de kwaliteit van leven. Achteruitgang is onvermijdelijk, het is aan de taak van de verzorging en behandelaren om het leven ondanks deze achteruitgang toch prettig te maken.

Dagje meelopen

Als het je leuk lijkt om te gaan werken in de ouderenzorg is het vaak mogelijk om een dagje mee te lopen. Als je in gesprek gaat met iemand die werkt in de ouderenzorg kun je ontdekken of dit ook iets voor jou is. Wat je in ieder geval zult horen is dat het werk enorm veelzijdig en uitdagend is. Geen cliënt is hetzelfde. En ook geen dag is hetzelfde.

Werken in de ouderenzorg

Als je ervoor kiest om te gaan werken in de ouderenzorg zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt aan de slag als gastheer of gastvrouw, helpende, verzorgende of verpleegkundige. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ondersteunende functies en behandelaren aanwezig in een ouderenzorgorganisatie. Welke functie je ook kiest, je kunt deze in verschillende soorten dienstverband uitoefenen. Je kunt in de eerste plaats vast in dienst bij een organisatie. Als je weet dat je ergens voor langere tijd wilt werken kan dit een goede optie zijn.

Als je echter verschillende organisaties in de ouderenzorg wilt ontdekken is het misschien leuker om voor een uitzendbureau in de zorg te gaan werken. Allroundcare.nl is een platform dat tijdelijke zorgprofessionals samenbrengt met organisaties in onder meer de ouderenzorg. Ten slotte is het mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan. Ook als zzp’er kun je leuke opdrachten vinden bij Allroundcare.nl. 

Overig

Elektrische handschoenen, maar wat is de juiste keuze?

De elektrische handschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen en voor verschillende activiteiten. Denk aan skiën, snowboarden, fietsen, wandelingen en motorrijden. Al deze bezigheden doe je in de koude wintertijd of kan je blijven doen in de koude wintertijd. Zo zijn er handschoenen en wanten. Single Heating en Dual Heating. Er zijn fietshandschoenen, deze zijn Dual […]

Read More
Overig

Oprijplaten aanhanger

Oprijplaten voor een aanhanger zijn draagbare hellingen die aan de achterkant van een aanhanger worden bevestigd. Oprijplaten, zoals aluminium oprijplaten, worden gebruikt om het laden en lossen van zware voorwerpen of voertuigen, zoals auto’s, motorfietsen of machines, gemakkelijker te maken. Met behulp van oprijplaten kan je voertuigen of voorwerpen gemakkelijk de aanhanger oprijden, zonder dat […]

Read More
Overig

Tips bij het kiezen van een prepaid simkaart voor je telefoon

Wil je meer dan alleen via WiFi internetten met je smartphone, dan zul je al snel een simkaart nodig hebben. Bij het aanschaffen van een prepaid simkaart komen een aantal zaken kijken. Denk hierbij onder andere aan prijzen en verschillen tussen providers. In dit artikel lees je drie tips die je helpen bij het kiezen […]

Read More