Zo mooi is ouderenzorg

ouderenzorg

Als je denkt aan werken in de zorg, welk beeld zie je dan voor je? Je denkt misschien aan levens redden op de spoedeisende hulp, langdurig zieke mensen verzorgen in ziekenhuiszalen of kinderen met een gebroken been helpen. Maar heb je ook al eens de ouderenzorg overwogen? De ouderenzorg is een prachtige branche om in te werken, met veel waardering én uitdaging.

Negatief beeld

Veel mensen hebben een negatief beeld over de ouderenzorg. Ze denken aan muffe verpleeghuizen, lastige dementerenden en mensen wassen. Bovendien wordt het werk in de ouderenzorg soms gezien als minder uitdagend dan het werken in de eerstelijn. Gelukkig klopt dit beeld eigenlijk helemaal niet.

Dankbaar werk

Het werken in de ouderenzorg is erg dankbaar werk. Net als kinderen zijn ouderen over het algemeen blij met kleine dingen. De ouderenzorg is een unieke soort zorg. Waar je in veel delen van de zorg bezig bent met behandelen en mensen beter maken, ben je in de ouderenzorg veel meer bezig met de kwaliteit van leven. Achteruitgang is onvermijdelijk, het is aan de taak van de verzorging en behandelaren om het leven ondanks deze achteruitgang toch prettig te maken.

Dagje meelopen

Als het je leuk lijkt om te gaan werken in de ouderenzorg is het vaak mogelijk om een dagje mee te lopen. Als je in gesprek gaat met iemand die werkt in de ouderenzorg kun je ontdekken of dit ook iets voor jou is. Wat je in ieder geval zult horen is dat het werk enorm veelzijdig en uitdagend is. Geen cliënt is hetzelfde. En ook geen dag is hetzelfde.

Werken in de ouderenzorg

Als je ervoor kiest om te gaan werken in de ouderenzorg zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt aan de slag als gastheer of gastvrouw, helpende, verzorgende of verpleegkundige. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ondersteunende functies en behandelaren aanwezig in een ouderenzorgorganisatie. Welke functie je ook kiest, je kunt deze in verschillende soorten dienstverband uitoefenen. Je kunt in de eerste plaats vast in dienst bij een organisatie. Als je weet dat je ergens voor langere tijd wilt werken kan dit een goede optie zijn.

Als je echter verschillende organisaties in de ouderenzorg wilt ontdekken is het misschien leuker om voor een uitzendbureau in de zorg te gaan werken. Allroundcare.nl is een platform dat tijdelijke zorgprofessionals samenbrengt met organisaties in onder meer de ouderenzorg. Ten slotte is het mogelijk om als zzp’er aan de slag te gaan. Ook als zzp’er kun je leuke opdrachten vinden bij Allroundcare.nl. 

Crypto op mobiel
Overig

Van hersenloos scrollen op je telefoon naar geld verdienen

De gemiddelde tijd dat wij met z’n allen op onze telefoon spenderen is schrikwekkend gestegen de afgelopen paar jaar. Gemiddeld heeft een Nederlander zo’n 5,5 uur per dag schermtijd. Wereldwijd is dit zelfs 7 uur per dag. De tijd vliegt voorbij en zonder dat je er erg in hebt ben je na het openen van […]

Read More
laadperron
Overig

Welke soorten dock shelters zijn er?

Ben jij op zoek naar dock shelters? Bij deze zoektocht wens je natuurlijk uit te komen bij dockshelters die goed, hygiënisch en volledig gesloten zijn. Als je op zoek bent naar kwalitatieve dockshelters dan is het mogelijk om het assortiment te bekijken en vervolgens op basis van je eigen criteria een keuze te maken. Je […]

Read More
bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More