Zeldzame voetbalshirts die veel geld waard zijn

Al jaren verzamelen mensen voetbalshirts. Sommige mensen verzamelen ze misschien omdat ze fan zijn van het team, terwijl anderen ze misschien verzamelen omdat ze zeldzaam of uniek zijn. Er zijn ook mensen die als hobby voetbalshirts verzamelen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar voetbalshirts, terwijl anderen er honderden of zelfs duizenden hebben. Zeldzame voetbalshirts kunnen veel geld waard zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

AC Milan 1994 Champions League-shirt

Toen AC Milan in 1994 de Champions League won, deden ze dat in dit shirt. Nu, meer dan 20 jaar later, wordt dat shirt geveild en zal naar verwachting worden verkocht voor 4.000. Het shirt is een beetje gescheurd en bevlekt door alle jaren van gebruik, maar het heeft nog steeds veel sentimentele waarde voor de fans die hun team de grootste prijs in het Europese voetbal zagen winnen.

Brazilië WK-shirt 1970

Dit shirt werd gedragen door Brazilië tijdens het WK 1970. Het is nu 5.000 waard. Het shirt is wit met een groen-gele sjerp die diagonaal over de borst loopt. Het heeft een V-hals en korte mouwen. Het shirt is gemaakt van 100% katoen.

Schotland WK-shirt 1978

Dit shirt werd gedragen door Schotland tijdens het WK 1978. Het is nu 6.000 waard. Het shirt is wit met een blauw en groen dessin op de voorkant. De mouwen zijn ook blauw en groen. Het shirt is gemaakt door Adidas en is maat medium. Het shirt werd in 2017 geveild en verkocht voor 6.000.

Manchester United European Cup Winners’ Cup-shirt

Manchester United is een van de meest gedecoreerde clubs in Europa, met een prijzenkast die uit zijn voegen barst. Een van de minder bekende titels in hun collectie is die van European Cup Winners’ Cup-kampioenen. De Rode Duivels wonnen de prestigieuze trofee in 1991, met een 2-1 overwinning op Rode Ster Belgrado in de finale. Om hun succes te herdenken, heeft Manchester United een speciale editie van het shirt uitgebracht om hun overwinning te herdenken. Het shirt was overwegend rood, met witte bies op de kraag en mouwen. Het meest opvallende kenmerk van de trui was echter het grote gouden embleem dat de borst sierde. Dit was een knipoog naar de status van Manchester United als Europees kampioen en hielp om dit specifieke shirt te onderscheiden van andere in de geschiedenis van de club. Hoewel het destijds geen bijzonder populair ontwerp was, is het meer dan 25 jaar later een verzamelobject geworden.

Vrije tijd

Laat je creatieve zelf los

Vandaag de dag leven we in een gehaaste maatschappij. Naast werken of studeren, moet je ook nog voldoende tijd vrij maken voor je familie en vrienden én ook een huishouden runnen. Daarom is het belangrijk om af en toe eens tot rust te komen door wat me-time in te plannen en dingen te doen waar […]

Read More
Vrije tijd

Kerstcadeau inspiratie voor jongens van 8 tot 10 jaar

Kerstcadeaus voor jongens kunnen behoorlijk lastig te vinden zijn. Ze zijn te jong voor puber gadgets en te groot voor het kleine kinderspeelgoed. Daarnaast moet je een jongen uitdagen met speelgoed. We keken voor je naar leuke kerstcadeaus waarmee een jongen de hele vakantie zoet is. Een Duplo trein is immers iets waar jouw kind […]

Read More
Vrije tijd

Boot Essentials: Stootwillen, boothaken en bootstoelen

Ben jij een bootliefhebber die zijn passie graag met anderen wil delen? Talamex is de plek voor jou! Met deze uitgebreide selectie van bootbenodigdheden, van fenders en boot haken tot steiger beschermers en bootstoelen, hebben ze alles wat een schipper nodig heeft. Van de meest elementaire items zoals touwen en ankers tot meer gespecialiseerde spullen […]

Read More