WordPress hosting of een VPS hosting?

Je hebt een WordPress website die belangrijk is voor je business en deze wil je op een goede hosting neerzetten. Er zijn verschillende soorten hosting maar welke is nu het beste voor jouw oplossing en WordPres website? In dit artikel behandelen we WordPress hosting en VPS hosting en kijken we wat de verschillen zijn tussen deze twee en wanneer je het beste voor WordPress hosting kunt kiezen of VPS hosting.

WordPress hosting, wat is het?

WordPress hosting is eigenlijk niet meer dan een “normale” shared webhosting met wat standaardiseringen. Vaak is WordPress al vooraf geïnstalleerd en in sommige gevallen krijg je net wat meer support als het WordPress betreft. Verder is het vaak niet meer dan een shared webhosting. Er zijn wel veel soorten WordPress hosting en elke heeft zijn voor- en nadelen. Het is dus wel goed om de beste WordPress hosting providers met elkaar te vergelijken.

VPS hosting, wat is het?

VPS hosting is wel degelijk iets anders dan shared webhosting en kan de snelheid van je website echt ten goede komen. Het belangrijkste verschil tussen WordPress hosting en VPS hosting is dat je bij WordPress hosting je capaciteit deelt met andere gebruikers die ook op deze omgeving zitten. Met een VPS hosting is dit niet het geval. VPS staat voor Virtual Private Server en alle capaciteit (rekenkracht etc.) die op deze server beschikbaar is, is voor jou en niemand anders. 

Bij WordPress hosting kan het dus voorkomen dat een andere website die op dezelfde omgeving staat als jouw website veel verkeer heeft en dus veel van de server vraagt. Dit kan er voor zorgen dat de capaciteit die beschikbaar is op raakt. Wat betekend dit dan voor jouw WordPress website? Precies, deze gaat hier hinder van ondervinden en zal niet kunnen laden of heel langzaam laden. Daar zit niemand op te wachten en moet je afwegen wat voor jouw de beste oplossing is.

Conclusie, WordPress hosting of VPS hosting?

Een foute keuze is er niet maar je moet de afweging maken hoe belangrijk je website voor je is. Verdien je de boterham met je website en komen er orders en nieuwe klanten via je website binnen dan is het misschien niet verkeerd om te kiezen voor een VPS. Dan ben je in ieder geval verzekerd dat je website altijd bereikbaar is en snel,

Is je website iets minder belangrijk en kun je het jezelf veroorloven dat hij soms wat langzaam of niet bereikbaar is dan is WordPress hosting een prima alternatief. 

Let op: Het is echt niet zo dat als je WordPress hosting kiest dat je website te pas en te onpas eruit ligt of langzaam is hoor. Het risico dat het gebeurd is in ieder geval groter.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More