WordPress hosting of een VPS hosting?

Je hebt een WordPress website die belangrijk is voor je business en deze wil je op een goede hosting neerzetten. Er zijn verschillende soorten hosting maar welke is nu het beste voor jouw oplossing en WordPres website? In dit artikel behandelen we WordPress hosting en VPS hosting en kijken we wat de verschillen zijn tussen deze twee en wanneer je het beste voor WordPress hosting kunt kiezen of VPS hosting.

WordPress hosting, wat is het?

WordPress hosting is eigenlijk niet meer dan een “normale” shared webhosting met wat standaardiseringen. Vaak is WordPress al vooraf geïnstalleerd en in sommige gevallen krijg je net wat meer support als het WordPress betreft. Verder is het vaak niet meer dan een shared webhosting. Er zijn wel veel soorten WordPress hosting en elke heeft zijn voor- en nadelen. Het is dus wel goed om de beste WordPress hosting providers met elkaar te vergelijken.

VPS hosting, wat is het?

VPS hosting is wel degelijk iets anders dan shared webhosting en kan de snelheid van je website echt ten goede komen. Het belangrijkste verschil tussen WordPress hosting en VPS hosting is dat je bij WordPress hosting je capaciteit deelt met andere gebruikers die ook op deze omgeving zitten. Met een VPS hosting is dit niet het geval. VPS staat voor Virtual Private Server en alle capaciteit (rekenkracht etc.) die op deze server beschikbaar is, is voor jou en niemand anders. 

Bij WordPress hosting kan het dus voorkomen dat een andere website die op dezelfde omgeving staat als jouw website veel verkeer heeft en dus veel van de server vraagt. Dit kan er voor zorgen dat de capaciteit die beschikbaar is op raakt. Wat betekend dit dan voor jouw WordPress website? Precies, deze gaat hier hinder van ondervinden en zal niet kunnen laden of heel langzaam laden. Daar zit niemand op te wachten en moet je afwegen wat voor jouw de beste oplossing is.

Conclusie, WordPress hosting of VPS hosting?

Een foute keuze is er niet maar je moet de afweging maken hoe belangrijk je website voor je is. Verdien je de boterham met je website en komen er orders en nieuwe klanten via je website binnen dan is het misschien niet verkeerd om te kiezen voor een VPS. Dan ben je in ieder geval verzekerd dat je website altijd bereikbaar is en snel,

Is je website iets minder belangrijk en kun je het jezelf veroorloven dat hij soms wat langzaam of niet bereikbaar is dan is WordPress hosting een prima alternatief. 

Let op: Het is echt niet zo dat als je WordPress hosting kiest dat je website te pas en te onpas eruit ligt of langzaam is hoor. Het risico dat het gebeurd is in ieder geval groter.

Overig

Een eigen website maken, wat is de beste website builder?

Je wil graag een eigen website maken en weet niet goed waar je moet beginnen. Er zijn tegenwoordig tal van manieren om een eigen website te maken. Je kunt een CMS kiezen als WordPress maar er zijn ook bedrijven die website builders aanbieden en je volledig ontzorgen. Met ontzorgen bedoelen we dat zij de hosting […]

Read More
Overig

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Financial lease is een financieringsvorm die wordt gebruikt door bedrijven om de aankoop van bedrijfsmiddelen, zoals voertuigen en apparatuur, mogelijk te maken. In plaats van het volledige bedrag in één keer te betalen, maakt financial lease het mogelijk om het bedrag in termijnen af te lossen. Deze vorm van leasing biedt verschillende voordelen voor bedrijven, […]

Read More
Overig

De invloed van Ethereum op de ontwikkeling van andere blockchain-technologieën

Blockchain-technologie heeft de afgelopen jaren een enorme impact gehad op verschillende industrieën. En een van de belangrijkste spelers in dit veld is Ethereum. Ethereum is niet alleen een digitale valuta zoals Bitcoin, maar het is ook een platform dat slimme contracten mogelijk maakt. Het heeft de weg vrijgemaakt voor een geheel nieuwe generatie van gedecentraliseerde […]

Read More