Wat zijn entresolvloeren en wanneer maakt men er gebruik van?

Entresolvloeren zijn verhoogde vrijstaande constructiestalen platforms. Ze worden onafhankelijk van de hoofdconstructie van het gebouw geplaatst en worden versterkt door stalen kolommen. Een voordeel van een tussenvloer is dat het een kosteneffectieve manier is om het vloeroppervlak binnen de huidige afmetingen van een gebouw te vergroten. Wat zijn echter tussenvloeren (entresolvloeren) en wanneer worden ze gebruikt?

Wat is een entresolvloer

Een entresolvloer is een tussenverdieping die tussen twee hoofdverdiepingen of tussen de vloer en het plafond van een gebouw is gebouwd. Ze zijn ontworpen om een ​​specifiek deel van een gebouw te bestrijken in plaats van zich uit te strekken over het hele vloeroppervlak. 

Mezzanine vloeren worden geïnstalleerd om ongebruikte verticale ruimte te maximaliseren. Doordat er extra ruimte boven en onder ontstaat kunnen ze vrij van bestaande constructies worden gebouwd. 

Industriële omgevingen zijn enkele van de meest voorkomende plaatsen waar mezzanine vloeren worden gebouwd. En vanwege hun hoge plafonds zijn het meestal vrijstaande, semi-permanente constructies. Ze worden vaak op maat gemaakt, vervaardigd uit detailtekeningen en afgestemd op de wensen en specificaties van de opdrachtgever. Deze vloeren zijn meestal gemaakt van staal en kunnen worden aangepast op de manier waarop ze worden ingezet.

Mezzanine vloertoepassingen

Wanneer mezzaninevloersystemen industrieel worden toegepast zijn het meestal semi-permanente vloersystemen die in gebouwen worden geïnstalleerd tussen twee permanente originele verdiepingen. Deze constructies vaak vrijstaand en kunnen in de meeste gevallen worden gedemonteerd en verplaatst. 

Commercieel verkochte structuren zijn over het algemeen gemaakt van drie hoofdmaterialen; staal, aluminium en glasvezel. Het terras of de vloer van een mezzanine vloer varieert per toepassing. Ze zijn samengesteld uit een ondervloer van een b-deck en een vloer met een houten productafwerking of een zwaar stalen, aluminium of glasvezelrooster.

De mezzanine vloer is ideaal te gebruiken in winkels en soortgelijke ruimtes voor opslag van gereedschappen of materialen. Het hoge dak van de winkel is erg geschikt voor een mezzanine en er kunnen zowel onder als boven kantoren geplaatst worden. 

Mezzanine vloeren kunnen daarnaast goed van pas komen binnen industriële operaties zoals opslag, distributie of productie. Deze faciliteiten hebben hoge plafonds, waardoor ongebruikte ruimte binnen de verticale kubus kan worden benut. Industriële mezzaninestructuren zijn typisch ofwel structureel, rolvormig, rek-ondersteund of plank-ondersteund. Daardoor is opslag met hoge dichtheid binnen de structuur mogelijk.

Voor welke toepassing worden entresolvloeren het meest gebruikt?

Een tussenverdieping wordt het meest gebruikt voor opslag. Dat betekent normaal gesproken het gebruik van een combinatie van korte en lange stellingen onder en boven de vloer. Veel bedrijven zullen één niveau voor één doel gebruiken. Bijvoorbeeld het eerste niveau voor opslag en het 2e niveau voor een kantoor.

De vloeren voor kantoren kunnen worden gebouwd in de magazijn- en fabrieksomgeving. Door het gebruik van composiet of stalen scheidingswanden met beglazing kan de juiste werkomgeving worden gecreëerd. Alle welzijnsvoorzieningen zoals kantines en toiletten kunnen deel uitmaken van de zelfstandige kantoren.

Entresolvloeren worden vaak gebruikt in de detailhandel om de verkoopruimte en / of de opslag achter in de winkel te vergroten. Bij het gebruik van deze vloeren in de detailhandel zijn er strikte voorschriften: de vloer moet brandwerend zijn, de trappen zijn voor het publiek toegankelijk en de leuning is geschikt voor openbaar gebruik.

Blogs

Hoe optimaliseer je het verbruik van je CV ketel per uur?

Het verbruik van je CV ketel per uur is een belangrijk aspect van je energieverbruik en kan een aanzienlijke impact hebben op je maandelijkse energierekening. Door te begrijpen hoe je CV ketel werkt en wat de oorzaken zijn van hoog verbruik, kun je stappen ondernemen om dit te optimaliseren. In dit artikel duiken we dieper […]

Read More
Blogs

Duurzaamheid en kracht: een blik op Duracell batterijen

Duracell is al decennialang een leidend merk in de productie van batterijen, bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dit artikel biedt een diepgaande blik op de verscheidenheid van Duracell batterijen, de technologieën achter hun producten, en hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Geschiedenis van duracell De geschiedenis van Duracell begon in de vroege jaren […]

Read More
Klussen

Maak van je zolder een energiezuinige ruimte

Heb je ooit stilgestaan bij de gedachte hoe dat kleine, onopvallende stukje onder het dak – ja, ik heb het over je zolder – een mega-impact kan hebben op jouw energierekening? Laat me je meenemen op een reis waar zolderisolatie niet alleen jouw portemonnee blij maakt, maar ook een high five geeft aan de natuur. […]

Read More