Wat zijn entresolvloeren en wanneer maakt men er gebruik van?

Entresolvloeren zijn verhoogde vrijstaande constructiestalen platforms. Ze worden onafhankelijk van de hoofdconstructie van het gebouw geplaatst en worden versterkt door stalen kolommen. Een voordeel van een tussenvloer is dat het een kosteneffectieve manier is om het vloeroppervlak binnen de huidige afmetingen van een gebouw te vergroten. Wat zijn echter tussenvloeren (entresolvloeren) en wanneer worden ze gebruikt?

Wat is een entresolvloer

Een entresolvloer is een tussenverdieping die tussen twee hoofdverdiepingen of tussen de vloer en het plafond van een gebouw is gebouwd. Ze zijn ontworpen om een ​​specifiek deel van een gebouw te bestrijken in plaats van zich uit te strekken over het hele vloeroppervlak. 

Mezzanine vloeren worden geïnstalleerd om ongebruikte verticale ruimte te maximaliseren. Doordat er extra ruimte boven en onder ontstaat kunnen ze vrij van bestaande constructies worden gebouwd. 

Industriële omgevingen zijn enkele van de meest voorkomende plaatsen waar mezzanine vloeren worden gebouwd. En vanwege hun hoge plafonds zijn het meestal vrijstaande, semi-permanente constructies. Ze worden vaak op maat gemaakt, vervaardigd uit detailtekeningen en afgestemd op de wensen en specificaties van de opdrachtgever. Deze vloeren zijn meestal gemaakt van staal en kunnen worden aangepast op de manier waarop ze worden ingezet.

Mezzanine vloertoepassingen

Wanneer mezzaninevloersystemen industrieel worden toegepast zijn het meestal semi-permanente vloersystemen die in gebouwen worden geïnstalleerd tussen twee permanente originele verdiepingen. Deze constructies vaak vrijstaand en kunnen in de meeste gevallen worden gedemonteerd en verplaatst. 

Commercieel verkochte structuren zijn over het algemeen gemaakt van drie hoofdmaterialen; staal, aluminium en glasvezel. Het terras of de vloer van een mezzanine vloer varieert per toepassing. Ze zijn samengesteld uit een ondervloer van een b-deck en een vloer met een houten productafwerking of een zwaar stalen, aluminium of glasvezelrooster.

De mezzanine vloer is ideaal te gebruiken in winkels en soortgelijke ruimtes voor opslag van gereedschappen of materialen. Het hoge dak van de winkel is erg geschikt voor een mezzanine en er kunnen zowel onder als boven kantoren geplaatst worden. 

Mezzanine vloeren kunnen daarnaast goed van pas komen binnen industriële operaties zoals opslag, distributie of productie. Deze faciliteiten hebben hoge plafonds, waardoor ongebruikte ruimte binnen de verticale kubus kan worden benut. Industriële mezzaninestructuren zijn typisch ofwel structureel, rolvormig, rek-ondersteund of plank-ondersteund. Daardoor is opslag met hoge dichtheid binnen de structuur mogelijk.

Voor welke toepassing worden entresolvloeren het meest gebruikt?

Een tussenverdieping wordt het meest gebruikt voor opslag. Dat betekent normaal gesproken het gebruik van een combinatie van korte en lange stellingen onder en boven de vloer. Veel bedrijven zullen één niveau voor één doel gebruiken. Bijvoorbeeld het eerste niveau voor opslag en het 2e niveau voor een kantoor.

De vloeren voor kantoren kunnen worden gebouwd in de magazijn- en fabrieksomgeving. Door het gebruik van composiet of stalen scheidingswanden met beglazing kan de juiste werkomgeving worden gecreëerd. Alle welzijnsvoorzieningen zoals kantines en toiletten kunnen deel uitmaken van de zelfstandige kantoren.

Entresolvloeren worden vaak gebruikt in de detailhandel om de verkoopruimte en / of de opslag achter in de winkel te vergroten. Bij het gebruik van deze vloeren in de detailhandel zijn er strikte voorschriften: de vloer moet brandwerend zijn, de trappen zijn voor het publiek toegankelijk en de leuning is geschikt voor openbaar gebruik.

Klussen

Wat kun je met een betonboor boren?

De meeste mensen denken alleen aan betonboren als ze een betonplaat moeten breken. In feite kan een betonboor voor veel meer worden gebruikt dan alleen het breken van beton. Door te boren met een betonboor kan een gat ontstaan waarin u palen of balken kunt plaatsen. U kunt een betonboor ook gebruiken voor het maken […]

Read More
badkamer verbouwen
Klussen

Badkamer verbouwen: waar moet je op letten?

Ga jij binnenkort verbouwen? Dan is een goede voorbereiding van essentieel belang, op deze manier zorg je er immers voor dat de verbouwing zonder fouten verloopt. Bij een verbouwing van de badkamer geldt dat je een bedrijf kan inzetten. In dat geval komen vakmensen met veel ervaring helpen bij de verbouwing, zodat deze verbouwing op […]

Read More
Blogs

Wat is een elektrische auto

Een elektrische auto is een type voertuig dat elektriciteit als voornaamste krachtbron gebruikt. In tegenstelling tot traditionele auto’s met benzinemotor, die fossiele brandstoffen verbranden om de energie op te wekken die nodig is om hun motor aan te drijven, gebruiken elektrische auto’s speciale batterijen om energie op te slaan en af te geven. Deze batterijen […]

Read More