Wat te doen met je vermogen

Je hoort het vaak van alle kanten al voorbij komen; investeer je spaargeld in plaats van het op je spaarrekening te laten staan. Als je hiervoor kiest wil je natuurlijk wel iets doen dat geld oplevert en de rentabiliteit totaal vermogen zo hoog mogelijk maakt. Maar wat kun allemaal met je spaargeld doen? Veel mensen denken meteen aan investeren; maar wat is dit precies? 

In het dagelijks leven wordt het woord investering vaak gebruikt en dit betekent precies hetzelfde in de financiële wereld. In het dagelijks leven kan je van alles investeren zoals bijvoorbeeld tijd en geld. Als we het hebben over investeren van je spaargeld gaat dit natuurlijk over geld. Een investering is een opoffering van (in dit geval) geld om een langetermijn doel te bereiken. De aankoop die wordt gedaan moet dus gebruikt worden om een dienst te verlenen en/of een product te maken om te gelden als een investering. Het kopen van een elektrische fiets voor persoonlijk gebruik is dus geen investering terwijl dit wel het geval is als de fiets door een restaurant wordt gekocht om bestellingen te bezorgen.

Beleggen in obligaties

Naast investeren kun je er ook voor kiezen om je geld te beleggen. Er is maar een klein verschil tussen investeren en beleggen. Zoals net uitgelegd is investeren een redelijk breed begrip terwijl beleggen alleen betrekking heeft op gevallen waar er financieel voordeel behaald kan worden. Door dit kleine verschil worden deze woorden vaak door elkaar heen gebruikt. 

Een andere optie is het beleggen in obligaties. Obligaties kunnen door bedrijven of overheden worden uitgegeven. Het principe hiervan is dat zij als het ware geld lenen van de beleggers. Aan het eind van een afgesproken periode krijg je al je geld terug in combinatie met een bepaald percentage rente. Deze rente kan jij dus persoonlijk als winst zien. Obligaties rendement is gemiddeld ongeveer 5%. Door het voorspelbare karakter van obligaties wordt dit vaak als een relatief veilige belegging gezien.

Wat is crypto mining?

Veel mensen zijn tegenwoordig geïnteresseerd in crypto. Binnen crypto zijn er een hoop verschillende currencies die je kunt kopen. Veel mensen zijn hier meer bezig en een manier waarop je dit kunt doen is crypto mining. Bitcoin is verreweg de bekendste cryptovaluta en hiervan is bekend dat er een limiet zit op de munten die ooit in omloop zullen zijn. Maar deze munten zijn nog niet allemaal op de markt en moeten als het ware nog ontgonnen worden. Hier komt de term mining ook vandaan; de bitcoins zijn de goudmijn en jij kan een mijnwerker zijn. Als iedereen dit doet zoals bij bitcoin het geval is blijft er minder over en zal het mining dus moeilijker worden en zal de mining profitability afnemen. Voor andere cryptocurrencies zal dit makkelijker zijn en zal de mining profitability hoger zijn. 

Hoe werkt major capital

De functie van Major Capital is het verzorgen van maximalisatie van financiële rendementen. Dit wordt gedaan op een betrouwbare, veilige en duurzame wijze. De manier waarop dit wordt gedaan is met behulp van Big Data analyses. Met behulp van software ontwikkeling worden er connecties gemaakt tussen alle mogelijke databronnen. Al deze bronnen worden gemigreerd tot een genormaliseerde data standaard. Hierdoor ontstaat er dus één waarheid uit alle mogelijke invalshoeken en databronnen. Met behulp van deze data wordt het beste buy/sell scenario gekozen en deze gekozen strategie wordt door real-time analyses getoetst op het behaalde resultaat.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More