Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Nijmegen staat ook wel bekend als een enorm leuke (studenten)stad vol met barretjes, restaurant, maar ook vele bezienswaardigheden en shopmogelijkheden zijn er te vinden in en rondom Nijmegen. Hieronder wat te doen in Nijmegen en omgeving.

Het Afrika Museum

Dit leuke museum is gelegen in Berg en Dal, 10 minuutjes van het centrum van Nijmegen vandaan. Hier wordt uitgebreid door een gids vertelt over de Afrikaanse geschiedenis, maar kun je ook enorm veel Afrikaanse kunst en bekende voorwerpen bekijken. Ook de gewoonten van verschillende Afrikaanse stammen worden hier uitgelegd en kun je met eigen ogen bekijken.

Eten en drinken

Ook met het eten en drinken kun je in Nijmegen je hart ophalen. Bistro Bar Ivory staat tot in de wijde omgeving bekend om haar Franse topgerechten van internationale allure. Echter zijn er ook genoeg leuke wijnbarretjes en kleine restaurantjes te vinden waar je uitstekend kunt eten voor een goede prijs. Ook een high tea in Nijmegen is mogelijk. Ben je na een dagje shoppen toe aan zoete- en hartige combinaties en een paar goede mokken thee? Alle high tea locaties in Nederland en dus ook in Nijmegen zijn online te vinden.

Shoppen

Shop till you drop in de Lange Hezelstraat en Marikenstraat. Dit zijn de ultieme winkelstraten van Nijmegen. De Lange Hezelstraat staat voornamelijk bekend om het feit dat het de oudste winkelstraat van Nederland is en dat er vele winkels van Internationale modemerken en boetiekjes gevestigd zijn in monumentale panden. De Marikenstraat bestaat uit twee verdiepingen met ruim 40 winkels van zowel internationale modemerken, als kleine schattige winkeltjes met lokale spulletjes uit de directe omgeving.

Overnachten

Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige hotels te vinden in- en rondom Nijmegen. Onder andere het Boutique hotel ‘ Hotel Blue’ en het ‘Boutique hotel Straelman‘ zijn aanraders om in te verblijven in Nijmegen. Er zijn ook diverse vakantieparken zoals Roompot de Riethorst te vinden rondom Nijmegen om heerlijk te kunnen vertoeven met het gezin.

Travel

Voor het eerst op campervakantie? Check deze handige tips

Een campervakantie is een geweldige manier om te genieten van vrijheid, natuur en avontuur. Maar voor wie nog nooit met een camper op pad is geweest, kan het ook een beetje overweldigend voelen. Daarom delen we in dit blog een aantal handige tips om van je eerste campervakantie een succes te maken. Kies de juiste […]

Read More
Travel

Nairobi, een absoluut zeer bijzondere stad 

In heel veel landen is het zo dat de hoofdstad één van de meest bezienswaardige steden is welke het land in kwestie te bieden heeft. Bijgevolg is het eveneens zo dat het merendeel van de reizigers die er op vakantie gaan deze met stip helemaal bovenaan hun verlanglijstje plaatsen. Voor Afrikaanse landen is dat uiteraard […]

Read More
Travel

Dé ideale plek om te wonen, op slechts enkele uurtjes vliegen van hier!

Moest je dé ideale plek om te wonen kunnen toveren, hoe zou die er dan uit zien? Sluit je ogen, en probeer het je eens in te beelden. Hoogstwaarschijnlijk zou je verhuizen naar een plek die zonovergoten is. Misschien hoor je het ruisen van de golven al, want de kans is groot dat je perfecte […]

Read More