Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Nijmegen staat ook wel bekend als een enorm leuke (studenten)stad vol met barretjes, restaurant, maar ook vele bezienswaardigheden en shopmogelijkheden zijn er te vinden in en rondom Nijmegen. Hieronder wat te doen in Nijmegen en omgeving.

Het Afrika Museum

Dit leuke museum is gelegen in Berg en Dal, 10 minuutjes van het centrum van Nijmegen vandaan. Hier wordt uitgebreid door een gids vertelt over de Afrikaanse geschiedenis, maar kun je ook enorm veel Afrikaanse kunst en bekende voorwerpen bekijken. Ook de gewoonten van verschillende Afrikaanse stammen worden hier uitgelegd en kun je met eigen ogen bekijken.

Eten en drinken

Ook met het eten en drinken kun je in Nijmegen je hart ophalen. Bistro Bar Ivory staat tot in de wijde omgeving bekend om haar Franse topgerechten van internationale allure. Echter zijn er ook genoeg leuke wijnbarretjes en kleine restaurantjes te vinden waar je uitstekend kunt eten voor een goede prijs. Ook een high tea in Nijmegen is mogelijk. Ben je na een dagje shoppen toe aan zoete- en hartige combinaties en een paar goede mokken thee? Alle high tea locaties in Nederland en dus ook in Nijmegen zijn online te vinden.

Shoppen

Shop till you drop in de Lange Hezelstraat en Marikenstraat. Dit zijn de ultieme winkelstraten van Nijmegen. De Lange Hezelstraat staat voornamelijk bekend om het feit dat het de oudste winkelstraat van Nederland is en dat er vele winkels van Internationale modemerken en boetiekjes gevestigd zijn in monumentale panden. De Marikenstraat bestaat uit twee verdiepingen met ruim 40 winkels van zowel internationale modemerken, als kleine schattige winkeltjes met lokale spulletjes uit de directe omgeving.

Overnachten

Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige hotels te vinden in- en rondom Nijmegen. Onder andere het Boutique hotel ‘ Hotel Blue’ en het ‘Boutique hotel Straelman‘ zijn aanraders om in te verblijven in Nijmegen. Er zijn ook diverse vakantieparken zoals Roompot de Riethorst te vinden rondom Nijmegen om heerlijk te kunnen vertoeven met het gezin.

Travel

Dé ideale plek om te wonen, op slechts enkele uurtjes vliegen van hier!

Moest je dé ideale plek om te wonen kunnen toveren, hoe zou die er dan uit zien? Sluit je ogen, en probeer het je eens in te beelden. Hoogstwaarschijnlijk zou je verhuizen naar een plek die zonovergoten is. Misschien hoor je het ruisen van de golven al, want de kans is groot dat je perfecte […]

Read More
Travel

Camperverhuur: wat zijn de verschillende type campers en welke past bij jou?

Wil je deze vakantie een camper huren? Dan is het belangrijk om te weten welk type camper het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar bij camperverhuurbedrijven en elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten campers bespreken en hoe je kunt bepalen […]

Read More
Travel

Waarom een vakantie naar Gran Canaria Spanje boeken?

De Canarische Eilanden vormen sinds jaar en dag één van de populairste vakantiebestemmingen van heel Europa. Er zijn meerdere zaken die daarvan aan de basis zijn gelegen. Denk op dit vlak maar eens aan met name het ontzettend aangename subtropische klimaat. Wat echter bovendien ook te denken van andere factoren zoals bijvoorbeeld de prachtige natuur […]

Read More