Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Wat te doen in Nijmegen en omgeving

Nijmegen staat ook wel bekend als een enorm leuke (studenten)stad vol met barretjes, restaurant, maar ook vele bezienswaardigheden en shopmogelijkheden zijn er te vinden in en rondom Nijmegen. Hieronder wat te doen in Nijmegen en omgeving.

Het Afrika Museum

Dit leuke museum is gelegen in Berg en Dal, 10 minuutjes van het centrum van Nijmegen vandaan. Hier wordt uitgebreid door een gids vertelt over de Afrikaanse geschiedenis, maar kun je ook enorm veel Afrikaanse kunst en bekende voorwerpen bekijken. Ook de gewoonten van verschillende Afrikaanse stammen worden hier uitgelegd en kun je met eigen ogen bekijken.

Eten en drinken

Ook met het eten en drinken kun je in Nijmegen je hart ophalen. Bistro Bar Ivory staat tot in de wijde omgeving bekend om haar Franse topgerechten van internationale allure. Echter zijn er ook genoeg leuke wijnbarretjes en kleine restaurantjes te vinden waar je uitstekend kunt eten voor een goede prijs. Ook een high tea in Nijmegen is mogelijk. Ben je na een dagje shoppen toe aan zoete- en hartige combinaties en een paar goede mokken thee? Alle high tea locaties in Nederland en dus ook in Nijmegen zijn online te vinden.

Shoppen

Shop till you drop in de Lange Hezelstraat en Marikenstraat. Dit zijn de ultieme winkelstraten van Nijmegen. De Lange Hezelstraat staat voornamelijk bekend om het feit dat het de oudste winkelstraat van Nederland is en dat er vele winkels van Internationale modemerken en boetiekjes gevestigd zijn in monumentale panden. De Marikenstraat bestaat uit twee verdiepingen met ruim 40 winkels van zowel internationale modemerken, als kleine schattige winkeltjes met lokale spulletjes uit de directe omgeving.

Overnachten

Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige hotels te vinden in- en rondom Nijmegen. Onder andere het Boutique hotel ‘ Hotel Blue’ en het ‘Boutique hotel Straelman‘ zijn aanraders om in te verblijven in Nijmegen. Er zijn ook diverse vakantieparken zoals Roompot de Riethorst te vinden rondom Nijmegen om heerlijk te kunnen vertoeven met het gezin.

Autoverzekering
Travel

De voordelen van de autoverzekering

Veel mensen zien autoverzekeringen als een noodzakelijk kwaad. Het is iets wat je moet hebben om te kunnen rijden, maar het kan duur zijn en het lijkt niet alles te dekken. Echter, er zijn eigenlijk veel voordelen aan het hebben van autoverzekering, zelfs buiten de wettelijke verplichting om het te hebben. Laten we een kijkje […]

Read More
camper kopen
Travel

Camper kopen, kies je voor een occasion of een nieuwe?

Kies je voor een camper occasion of toch een gloednieuw exemplaar? Ga je jouw camper huren of kopen? Dit zijn allemaal vragen waar je naar moet kijken wanneer je op zoek gaat naar een camper voor jouw vakantie met jouw gezin, vrienden of familie. Het is belangrijk om je vooraf goed in te lezen over […]

Read More
Ballonvis
Overig Travel

Alles wat je wil weten over de ballonvis

Veel mensen hebben gelijk een beeld voor zich als zij denken aan de naam ballonvis. Het beeld van een ronde vis met stekels zal iedereen ongetwijfeld bekend voorkomen. Maar wist je dat de ballonvis eigenlijk veel meer is dan dat? Veel mensen denken namelijk aan verschillende soorten vissen bij deze naam. Wat een ballonvis nu […]

Read More