gevel stralen

Stralen klinkt je misschien niet heel bekend in de oren. Maar stralen is het proces om een oppervlakte van harde materialen te bewerken. Wil je weten hoe dit werkt en wat de functie ervan is? Lees dan dit artikel voor meer informatie over stralen. 

Hoe werkt stralen 

Stralen wordt gedaan met behulp van een compressor die met perslucht gemengd met korrels tegen het oppervlak spuit. Deze korrels worden gritkorrels genoemd en kunnen bijvoorbeeld worden vergeleken met zand. Hiermee wordt een soort schuureffect bereikt die erg efficiĆ«nt is. Het wordt dan ook gebruikt voor het verwijderen van verf, vuil op je gevel of voor het verwijderen van roest. Dit kan een wens zijn van de klant omdat ze daarna willen poedercoaten bij een poedercoat bedrijf

Waar is gevel stralen dan goed voor? 

Het stralen van je gevel verwijderd hardnekkig vuil, verfresten en eventuele roest indien dat aanwezig is op je gevel. Het krijgt al het vuil van je gevel, zelfs graffiti. Ook kan stralen gebruikt worden voor het renoveren van je gevel en is de meest effectieve vorm van renovatie. Tot slot maakt het de originele kleur van je gevel opnieuw zichtbaar. Stralen is niet duur en is daarom een goede keus. 

Wat zijn dan de nadelen? 

Nadelen zijn altijd aanwezig en dus ook bij stralen. Stralen wordt gedaan met veel druk en wanneer glas gestraald wordt veranderd glas in een matte afwerking. Het kost dus wel wat tijd om je gevel te stralen aangezien alle ramen volledig moeten worden afgeplakt. Stralen kan ook voegen tussen de stenen weg halen, dit gebeurt echter alleen wanneer er sprake is van beton armoede. Dit is zowel een plus als een min, want hierdoor weet je wel dat je voegen gerepareerd moesten worden en ben je er vroeg bij. Tot slot, licht de buren even in aangezien het een luid proces is.