Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

hypnotherapie

Hypnotherapie is een mysterieus vakgebied voor veel mensen. Het is lastig om je een concrete voorstelling te maken van wat hypnotherapie behelst. In dit artikel staat de vraag centraal wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

Behandelvorm

Hypnotherapie is eigenlijk gewoon een manier om mensen te behandelen waardoor ze meer zelfinzicht krijgen. Hypnotherapeuten gebruiken moderne vormen van hypnose en trance om mensen met hun klachten te helpen. Sommige mensen vinden hypnotherapie wellicht een beetje zweverig klinken, maar het is wetenschappelijk bewezen dat deze vorm van therapie werkt.

Veel soorten klachten

Veel soorten klachten kunnen worden verholpen met hypnotherapie. Er wordt rechtstreeks gecommuniceerd met je onderbewustzijn. Als je last hebt van angstaanvallen kan hypnotherapie helpen om achter de oorzaak van deze aanvallen te komen. Ook als je depressief bent wordt hypnotherapie vaak aangeraden. Tevens werkt hypnotherapie bij slaapproblemen, of als je veel last hebt van stress.

De sessie

Je zult je ondertussen wel afvragen hoe een sessie eruit ziet. Allereerst word je in een trance gebracht. Je hebt nog steeds controle over de situatie, maar de therapeut gaat je specifieke vragen stellen die bedoeld zijn om meer grip te krijgen op je klachten. Het doel is om achter de oorzaak van je klachten te komen. De antwoorden zijn vaak te vinden in je onderbewustzijn.

Hypnose is echt iets anders

Hypnotherapie is niet hetzelfde als hypnose. Bovendien is hypnotherapie niet het uitvoeren van gekke opdrachten terwijl je in hypnose verkeerd. Dit zie je in sommige (slechte) Amerikaanse films. Je behoudt altijd controle over wat je doet. De therapeut gebruikt slechts gesprekstechnieken om je onderbewustzijn aan te spreken. Zo kun je blokkades verhelpen. Leer je onderbewustzijn kennen met hypnotherapie. Academie Hypnos zou je hierbij wellicht kunnen helpen. Hypnotherapie is een uitstekende manier om jezelf beter te leren kennen en kan helpen bij ontzettend veel klachten als slaapproblemen, stress en een depressie.

Beauty & Health

De voordelen van testosteron

Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon dat bijdraagt aan de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een lage stem, baardgroei en spieren. Sommige omgevingsfactoren stimuleren testosteron. Zo kun je je testosteron verhogen door middel van trainingen en zonlicht. Andere factoren, zoals stress en het nuttigen van alcohol, verminderen het testosterongehalte in het lichaam juist. Voor mannen is […]

Read More
Beauty & Health

Breng de apotheker naar je thuis

Nu je bijna alles online kan bestellen en aan huis kan laten leveren, kunnen ook de producten die je bij de apotheker gaat kopen niet meer ontbreken. Wanneer je er geen voorschrift voor nodig hebt, kan je alle voedingssupplementen, pijnstillers, elixirs, natuurlijke geneesmiddelen enzovoort gewoon online bestellen. Je hoeft je deur er dus niet meer […]

Read More
Beauty & Health

Haartransplantaties: zijn ze haalbaar met kroeshaar?

Volgens de International Society of Hair Restoration Surgery zijn haartransplantatieprocedures tussen 2010 en 2011 met 22 procent toegenomen. Dit betekent dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd is in haartransplantaties als een manier om hun uiterlijk te verbeteren. Er zijn een aantal redenen voor de groeiende populariteit van haartransplantaties. Een daarvan is dat de technologie de […]

Read More