Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

hypnotherapie

Hypnotherapie is een mysterieus vakgebied voor veel mensen. Het is lastig om je een concrete voorstelling te maken van wat hypnotherapie behelst. In dit artikel staat de vraag centraal wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

Behandelvorm

Hypnotherapie is eigenlijk gewoon een manier om mensen te behandelen waardoor ze meer zelfinzicht krijgen. Hypnotherapeuten gebruiken moderne vormen van hypnose en trance om mensen met hun klachten te helpen. Sommige mensen vinden hypnotherapie wellicht een beetje zweverig klinken, maar het is wetenschappelijk bewezen dat deze vorm van therapie werkt.

Veel soorten klachten

Veel soorten klachten kunnen worden verholpen met hypnotherapie. Er wordt rechtstreeks gecommuniceerd met je onderbewustzijn. Als je last hebt van angstaanvallen kan hypnotherapie helpen om achter de oorzaak van deze aanvallen te komen. Ook als je depressief bent wordt hypnotherapie vaak aangeraden. Tevens werkt hypnotherapie bij slaapproblemen, of als je veel last hebt van stress.

De sessie

Je zult je ondertussen wel afvragen hoe een sessie eruit ziet. Allereerst word je in een trance gebracht. Je hebt nog steeds controle over de situatie, maar de therapeut gaat je specifieke vragen stellen die bedoeld zijn om meer grip te krijgen op je klachten. Het doel is om achter de oorzaak van je klachten te komen. De antwoorden zijn vaak te vinden in je onderbewustzijn.

Hypnose is echt iets anders

Hypnotherapie is niet hetzelfde als hypnose. Bovendien is hypnotherapie niet het uitvoeren van gekke opdrachten terwijl je in hypnose verkeerd. Dit zie je in sommige (slechte) Amerikaanse films. Je behoudt altijd controle over wat je doet. De therapeut gebruikt slechts gesprekstechnieken om je onderbewustzijn aan te spreken. Zo kun je blokkades verhelpen. Leer je onderbewustzijn kennen met hypnotherapie. Academie Hypnos zou je hierbij wellicht kunnen helpen. Hypnotherapie is een uitstekende manier om jezelf beter te leren kennen en kan helpen bij ontzettend veel klachten als slaapproblemen, stress en een depressie.

Beauty & Health Blogs

Het vinden van een kwalitatieve tandartspraktijk in Hilversum

Het kan moeilijk zijn om in elk gebied kwaliteitszorg diensten te vinden, maar het kan vooral een uitdaging zijn wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare tandartspraktijk. Als je in de buurt van Hilversum woont, zul je blij zijn te weten dat er verschillende uitstekende tandartsen en tandartspraktijken in Hilversum beschikbaar zijn. Dit is […]

Read More
Sieraden trends voor vrouwen in 2023
Beauty & Health

Sieraden trends voor vrouwen in 2023

De wereld van sieraden is continu in beweging en elk jaar zien we nieuwe trends opduiken. Voor 2023 verwachten we een aantal opvallende trends op het gebied van dames sieraden. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends op een rijtje. Hebben we volgens jou een belangrijke trend gemist? Laat het ons dan vooral weten! […]

Read More
sieraden voor dames
Beauty & Health

Sieraden cadeau geven: zo bega je geen miskoop

Sieraden behoren tot de absolute favorieten om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Nu de gezellige decembermaand weer van start is gegaan, zullen dan ook veel mensen op zoek gaan naar de juiste sieraden. Maar de zoektocht naar de juiste armband, ketting, horloge of ring kan nog best lastig zijn. Sieraden voor dames zijn misschien […]

Read More