Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

hypnotherapie

Hypnotherapie is een mysterieus vakgebied voor veel mensen. Het is lastig om je een concrete voorstelling te maken van wat hypnotherapie behelst. In dit artikel staat de vraag centraal wat hypnotherapie is en hoe het werkt.

Behandelvorm

Hypnotherapie is eigenlijk gewoon een manier om mensen te behandelen waardoor ze meer zelfinzicht krijgen. Hypnotherapeuten gebruiken moderne vormen van hypnose en trance om mensen met hun klachten te helpen. Sommige mensen vinden hypnotherapie wellicht een beetje zweverig klinken, maar het is wetenschappelijk bewezen dat deze vorm van therapie werkt.

Veel soorten klachten

Veel soorten klachten kunnen worden verholpen met hypnotherapie. Er wordt rechtstreeks gecommuniceerd met je onderbewustzijn. Als je last hebt van angstaanvallen kan hypnotherapie helpen om achter de oorzaak van deze aanvallen te komen. Ook als je depressief bent wordt hypnotherapie vaak aangeraden. Tevens werkt hypnotherapie bij slaapproblemen, of als je veel last hebt van stress.

De sessie

Je zult je ondertussen wel afvragen hoe een sessie eruit ziet. Allereerst word je in een trance gebracht. Je hebt nog steeds controle over de situatie, maar de therapeut gaat je specifieke vragen stellen die bedoeld zijn om meer grip te krijgen op je klachten. Het doel is om achter de oorzaak van je klachten te komen. De antwoorden zijn vaak te vinden in je onderbewustzijn.

Hypnose is echt iets anders

Hypnotherapie is niet hetzelfde als hypnose. Bovendien is hypnotherapie niet het uitvoeren van gekke opdrachten terwijl je in hypnose verkeerd. Dit zie je in sommige (slechte) Amerikaanse films. Je behoudt altijd controle over wat je doet. De therapeut gebruikt slechts gesprekstechnieken om je onderbewustzijn aan te spreken. Zo kun je blokkades verhelpen. Leer je onderbewustzijn kennen met hypnotherapie. Academie Hypnos zou je hierbij wellicht kunnen helpen. Hypnotherapie is een uitstekende manier om jezelf beter te leren kennen en kan helpen bij ontzettend veel klachten als slaapproblemen, stress en een depressie.

Beauty & Health

Het kopen van de juiste Oral-B opzetborstels

Een stralende glimlach begint met goede mondverzorging, en daarbij spelen de juiste opzetborstels een cruciale rol. Oral-B, een gerenommeerd merk in de tandheelkundige industrie, biedt een breed scala aan opzetborstels. Maar hoe kies je nu de juiste borstel die aansluit bij jouw specifieke behoeften? Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van […]

Read More
Beauty & Health

Behandelen van klachten met energetische geneeswijzen

Energetische geneeswijzen zijn vormen van alternatieve geneeswijzen die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het geloof is dat het lichaam niet alleen uit fysieke componenten bestaat, maar ook uit subtiele energieën die de gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden. Energetische geneeswijzen zijn gericht op het herstellen […]

Read More
Beauty & Health

De mooiste Beauty DIY’s voor een stralende look

Ben je op zoek naar eenvoudige en betaalbare manieren om je schoonheidsroutine te upgraden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele van de mooiste beauty DIY’s die je thuis kunt uitproberen. Met deze handige tips en trucs kun je een stralende look creëren zonder de deur uit te […]

Read More