Wanneer is de beste tijd om te winkelen?

Als het op winkelen aankomt, dan is het vinden van de beste koopjes een heerlijk gevoel. Het voelt zelfs een beetje aan als goud vinden door middel van een schatkaart. Ofwel het exact lokaliseren van een begraven schat.

Als jij de beste deals misloopt omdat je pas achteraf van jouw vrienden of familie over een geweldig sales event hoort dan is dat niet zo leuk. Zorg dus dat je op de hoogte bent. Wanneer is het nu in de meeste gevallen de beste tijd om te shoppen?

Ga voor de juiste timing

De juiste timing is alles. Het maakt daarbij niet uit of je nu online shopt of naar de fysieke winkels gaat. Weten wanneer je iets moet aanschaffen, is een belangrijk aandachtspunt om (veel) geld te besparen. Vakantieperioden zijn vaak de beste tijd voor prima deals. De dagen direct na sommige vakanties zijn ook goed voor aangename kortingen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstversieringen die direct na 26 december al worden afgeprijsd.

De vuistregel voor seizoensverkoop

Seizoenen zijn natuurlijk belangrijk. Als jij immers naar items op zoek bent waar in de zomer veel vraag naar is dan zal de late zomer of vroege herfst een goed moment zijn om deze te kopen. Ook bijzondere sales dagen in het najaar moet in je agenda staan. Wanneer is Cyber Monday? Of Black Friday? Dat zijn echt wel belangrijke vragen voor de echte koopjesjagers. Want deze twee koopjesdagen zijn nu de ultieme momenten om echt grote kortingen te scoren!

Het is vooral belangrijk om de volgende economische vuistregel voor de timing van de seizoensverkoop te onthouden. Wanneer de vraag hoog is, dan zijn de prijzen hoog en wanneer de vraag laag is, dan zijn de prijzen laag. De meeste consumenten zijn echter geen planners. Dit betekent dat ze voor hun behoeften en wensen shoppen wanneer deze zich voordoen. En dan betaal je dus de hoofdprijs. 

Koop de essentials voordat jij ze nodig hebt

De beste tijd om een item te kopen is dan ook voordat jij deze echt nodig hebt. Dus met andere woorden: wanneer jij het in de opruiming kunt vinden. Je zou bijvoorbeeld je cv of koelkast iets eerder kunnen vervangen, hoewel deze misschien nog steeds werkt.

Want als je het geld ervoor hebt en een goede deal kunt bedingen, dan weet je dat dit een goed koopmoment is. Zeker als je weet dat de levensduur van de oude koelkast of cv op z’n einde is. Want een ‘noodvervanging’ van zo’n groot item betekent meestal dat je dan meer geld uitgeeft dan wanneer jij dit vooruit plant.

De beste tijd om grote apparaten, zoals keukenapparatuur aan te schaffen, is tegen het einde van het jaar. Want de meeste nieuwe modellen worden veelal in november geïntroduceerd. De zomermaanden zijn echter weer beter voor de aanschaf van een nieuwe kachel of cv.

De conclusie van dit alles is, dat als je het meeste uit elke euro wilt halen die jij uitgeeft, je jouw aankopen echt goed moet timen. En uiteraard je ogen voor aanbiedingen open te houden. Houd daarbij ook je budget goed in de gaten.

Bespaar vooral bij de grote aankopen geld door de prijzen goed te vergelijken. Dit gaat vooral bij het online winkelen erg gemakkelijk. En dit internet is 24/7 bereikbaar, dus hoeft er nooit een moment te zijn om dit niet te doen!

Blogs

Hoe optimaliseer je het verbruik van je CV ketel per uur?

Het verbruik van je CV ketel per uur is een belangrijk aspect van je energieverbruik en kan een aanzienlijke impact hebben op je maandelijkse energierekening. Door te begrijpen hoe je CV ketel werkt en wat de oorzaken zijn van hoog verbruik, kun je stappen ondernemen om dit te optimaliseren. In dit artikel duiken we dieper […]

Read More
Blogs

Duurzaamheid en kracht: een blik op Duracell batterijen

Duracell is al decennialang een leidend merk in de productie van batterijen, bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Dit artikel biedt een diepgaande blik op de verscheidenheid van Duracell batterijen, de technologieën achter hun producten, en hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Geschiedenis van duracell De geschiedenis van Duracell begon in de vroege jaren […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More