Waarom zelf een logo ontwerpen geen goed idee is

zelf een logo ontwerpen

Vind je dat het logo van je bedrijf wel een upgrade kan gebruiken? In dat geval heb je in de basis twee mogelijkheden, namelijk: zelf het logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen. Vaak blijkt het creëren van je eigen ontwerp veel lastiger te zijn, dan op voorhand verwacht werd. Hoe zorg je dat het logo uniek blijft? Hoe kun je voorkomen dat het logo van je onderneming al na een paar jaar niet meer passend is bij je organisatie? Enzovoorts. 

In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rijtje, die maken dat een logo laten ontwerpen vaak een slimmere keuze is. 

#1: een logo wordt al snel te generiek

Wanneer ondernemers zelf aan de slag gaan met het ontwerp van hun logo, dan is de kans vrij groot dat deze al snel te generiek wordt. Er wordt hierbij gekeken naar de logo’s van concurrenten, om het eigen logo hier vervolgens op te baseren. Iets wat zonde is van de geïnvesteerde tijd. De kans dat een potentiële klant voor jouw bedrijf kiest is veel groter, wanneer je een opvallend en uniek logo hebt! 

#2: je wilt kwaliteit uitstralen als bedrijf

Hoewel je mogelijk heel creatief bent, is het ontwerpen van een logo of complete huisstijl een vak apart. Je wilt voorkomen dat het logo niet scherp genoeg is, dat de tekst in het logo niet goed uitgelijnd is, enzovoorts. Door een professionele vormgever in te schakelen voorkom je dit! Daarbij hoef je zelf niet te investeren in dure programma’s voor het ontwerpen van een nieuw logo. 

#3: bespaar veel tijd door een logo te laten ontwerpen

Een derde reden om een logo te laten ontwerpen in plaats van hier zelf mee aan de slag te gaan, is het feit dat dit je veel tijd kan besparen. Voordat je de programma’s voor het ontwerpen van een logo onder de knie hebt, ben je vaak al snel enkele dagen verder. 

Het laten ontwerpen van een logo hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Op 15eurologos.nl kan je voordelig een logo laten maken door een professional!

De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More
De beste manier om je laptop te vervoeren
Overig

De beste manier om je laptop te vervoeren

Een laptop is een kwetsbaar product wat makkelijk kapot kan gaan en waarvan je waarschijnlijk niet wil of hoopt dat het snel kapot gaat. Toch is een laptop een gebruiksvoorwerp dat meegenomen kan worden en in elke situatie terecht kan komen. Op deze momenten wil je de laptop goed beschermen. Dit kan op verschillende manieren […]

Read More
flexwerkplek
Overig

De voordelen van een flexwerkplek

Werk jij veel thuis sinds de coronaperiode, maar begin je dat langzamerhand ook zat te worden? wellicht heeft jouw baas voorgesteld om een combinatie van thuiswerk en werken vanuit kantoor aan te houden. De ene persoon vindt dit erg fijn en de andere persoon is toch graag volledig op kantoor aan het werk. Wil je […]

Read More