Waarom zelf een logo ontwerpen geen goed idee is

zelf een logo ontwerpen

Vind je dat het logo van je bedrijf wel een upgrade kan gebruiken? In dat geval heb je in de basis twee mogelijkheden, namelijk: zelf het logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen. Vaak blijkt het creëren van je eigen ontwerp veel lastiger te zijn, dan op voorhand verwacht werd. Hoe zorg je dat het logo uniek blijft? Hoe kun je voorkomen dat het logo van je onderneming al na een paar jaar niet meer passend is bij je organisatie? Enzovoorts. 

In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rijtje, die maken dat een logo laten ontwerpen vaak een slimmere keuze is. 

#1: een logo wordt al snel te generiek

Wanneer ondernemers zelf aan de slag gaan met het ontwerp van hun logo, dan is de kans vrij groot dat deze al snel te generiek wordt. Er wordt hierbij gekeken naar de logo’s van concurrenten, om het eigen logo hier vervolgens op te baseren. Iets wat zonde is van de geïnvesteerde tijd. De kans dat een potentiële klant voor jouw bedrijf kiest is veel groter, wanneer je een opvallend en uniek logo hebt! 

#2: je wilt kwaliteit uitstralen als bedrijf

Hoewel je mogelijk heel creatief bent, is het ontwerpen van een logo of complete huisstijl een vak apart. Je wilt voorkomen dat het logo niet scherp genoeg is, dat de tekst in het logo niet goed uitgelijnd is, enzovoorts. Door een professionele vormgever in te schakelen voorkom je dit! Daarbij hoef je zelf niet te investeren in dure programma’s voor het ontwerpen van een nieuw logo. 

#3: bespaar veel tijd door een logo te laten ontwerpen

Een derde reden om een logo te laten ontwerpen in plaats van hier zelf mee aan de slag te gaan, is het feit dat dit je veel tijd kan besparen. Voordat je de programma’s voor het ontwerpen van een logo onder de knie hebt, ben je vaak al snel enkele dagen verder. 

Het laten ontwerpen van een logo hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Op 15eurologos.nl kan je voordelig een logo laten maken door een professional!

Raamfolie
Overig

Hoe zorg je voor meer privacy in je eigen huis?

Heb jij er ook zo’n hekel aan als mensen vaak en/of lang naar binnen kijken? Wanneer je in een huis woont met grote ramen heeft dit veel voordelen. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook hoef je hierdoor minder lampen in te zetten om genoeg licht in huis te hebben. Maar deze ramen […]

Read More
Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More
Overig

Kan je lopers makkelijk schoonmaken? En nog 5 andere weetjes over lopers

Lopers zijn een geweldige manier om een vleugje stijl en comfort aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en materialen, zodat je de perfecte kunt vinden die bij je inrichting past. Maar wist je dat er bij lopers meer komt kijken dan je op het eerste […]

Read More