Waarom zelf een logo ontwerpen geen goed idee is

zelf een logo ontwerpen

Vind je dat het logo van je bedrijf wel een upgrade kan gebruiken? In dat geval heb je in de basis twee mogelijkheden, namelijk: zelf het logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen. Vaak blijkt het creëren van je eigen ontwerp veel lastiger te zijn, dan op voorhand verwacht werd. Hoe zorg je dat het logo uniek blijft? Hoe kun je voorkomen dat het logo van je onderneming al na een paar jaar niet meer passend is bij je organisatie? Enzovoorts. 

In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rijtje, die maken dat een logo laten ontwerpen vaak een slimmere keuze is. 

#1: een logo wordt al snel te generiek

Wanneer ondernemers zelf aan de slag gaan met het ontwerp van hun logo, dan is de kans vrij groot dat deze al snel te generiek wordt. Er wordt hierbij gekeken naar de logo’s van concurrenten, om het eigen logo hier vervolgens op te baseren. Iets wat zonde is van de geïnvesteerde tijd. De kans dat een potentiële klant voor jouw bedrijf kiest is veel groter, wanneer je een opvallend en uniek logo hebt! 

#2: je wilt kwaliteit uitstralen als bedrijf

Hoewel je mogelijk heel creatief bent, is het ontwerpen van een logo of complete huisstijl een vak apart. Je wilt voorkomen dat het logo niet scherp genoeg is, dat de tekst in het logo niet goed uitgelijnd is, enzovoorts. Door een professionele vormgever in te schakelen voorkom je dit! Daarbij hoef je zelf niet te investeren in dure programma’s voor het ontwerpen van een nieuw logo. 

#3: bespaar veel tijd door een logo te laten ontwerpen

Een derde reden om een logo te laten ontwerpen in plaats van hier zelf mee aan de slag te gaan, is het feit dat dit je veel tijd kan besparen. Voordat je de programma’s voor het ontwerpen van een logo onder de knie hebt, ben je vaak al snel enkele dagen verder. 

Het laten ontwerpen van een logo hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Op 15eurologos.nl kan je voordelig een logo laten maken door een professional!

Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More
Overig

Wat is een backlink?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er één term die voortdurend opduikt: backlinks. Deze kleine, maar krachtige elementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google. Of je nu een doorgewinterde online marketeer bent of pas begint met het begrijpen van de basisprincipes […]

Read More
Overig

De voordelen van tijdregistratie software en timesheet software

Tijdregistratie software en timesheet software spelen een essentiële rol in moderne bedrijfsomgevingen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om nauwkeurig en efficiënt de tijd bij te houden die werknemers besteden aan verschillende taken en projecten. Deze softwareoplossingen hebben veel voordelen en kunnen de productiviteit verhogen, de loonadministratie vereenvoudigen en inzicht verschaffen in de werkefficiëntie. In dit […]

Read More