Waarom zelf een logo ontwerpen geen goed idee is

zelf een logo ontwerpen

Vind je dat het logo van je bedrijf wel een upgrade kan gebruiken? In dat geval heb je in de basis twee mogelijkheden, namelijk: zelf het logo ontwerpen of een logo laten ontwerpen. Vaak blijkt het creëren van je eigen ontwerp veel lastiger te zijn, dan op voorhand verwacht werd. Hoe zorg je dat het logo uniek blijft? Hoe kun je voorkomen dat het logo van je onderneming al na een paar jaar niet meer passend is bij je organisatie? Enzovoorts. 

In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rijtje, die maken dat een logo laten ontwerpen vaak een slimmere keuze is. 

#1: een logo wordt al snel te generiek

Wanneer ondernemers zelf aan de slag gaan met het ontwerp van hun logo, dan is de kans vrij groot dat deze al snel te generiek wordt. Er wordt hierbij gekeken naar de logo’s van concurrenten, om het eigen logo hier vervolgens op te baseren. Iets wat zonde is van de geïnvesteerde tijd. De kans dat een potentiële klant voor jouw bedrijf kiest is veel groter, wanneer je een opvallend en uniek logo hebt! 

#2: je wilt kwaliteit uitstralen als bedrijf

Hoewel je mogelijk heel creatief bent, is het ontwerpen van een logo of complete huisstijl een vak apart. Je wilt voorkomen dat het logo niet scherp genoeg is, dat de tekst in het logo niet goed uitgelijnd is, enzovoorts. Door een professionele vormgever in te schakelen voorkom je dit! Daarbij hoef je zelf niet te investeren in dure programma’s voor het ontwerpen van een nieuw logo. 

#3: bespaar veel tijd door een logo te laten ontwerpen

Een derde reden om een logo te laten ontwerpen in plaats van hier zelf mee aan de slag te gaan, is het feit dat dit je veel tijd kan besparen. Voordat je de programma’s voor het ontwerpen van een logo onder de knie hebt, ben je vaak al snel enkele dagen verder. 

Het laten ontwerpen van een logo hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Op 15eurologos.nl kan je voordelig een logo laten maken door een professional!

BMW winterbanden
Overig

Wat maakt originele BMW winterbanden een verstandige keuze

Wanneer de koudere maanden weer voor de deur staan is het verstandig om de banden van de auto te verwisselen. Daalt de temperatuur naar 7 graden of lager? Dan is het tijd om de winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Wil je kwaliteit banden? Dan kies je voor originele BMW winterbanden of andere originele […]

Read More
Linkbuilding
Overig

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen door middel van links vanaf andere websites. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en conversies. Je […]

Read More
Post hbo opleidingen
Overig

Kies zo de beste HBO opleiding uit

Het kiezen van een HBO opleiding kan erg lastig zijn. Er is namelijk een groot aanbod in verschillende opleidingen beschikbaar. Het is ook nog eens zo dat dezelfde opleiding op meerdere locaties kan worden gevolgd. Hoe zorg je er dus voor dat je de juiste HBO opleiding uitkiest? In dit artikel vertellen we je er […]

Read More