Waarom het hebben van een pingpongtafel zo leuk is

Je ziet ze op steeds meer plekken verschijnen, pingpongtafels duiken op in kantoren, scholen en buurtcentra. Maar wat is er nou zo leuk aan een pingpongtafel? Welke voordelen heeft het spelen van een potje pingpong? Lees er hier meer over!

De effecten van pingpong

Steeds meer start-ups hebben een pingpongtafel in een vergaderruimte staan. Het kan namelijk goed werken om de band tussen werknemers te verbeteren. Daarnaast heb je een goede hand-oog coördinatie nodig om een beetje te kunnen pingpongen. Het is aangetoond dat tafeltennis kan helpen bij de effecten van ADHD en op kantoor kan je je energieniveau weer opkrikken. Daarnaast kost een potje weinig tijd en zal het niet ten koste gaan van andere activiteiten. Een pingpongtafel thuis kan ervoor zorgen dat je minder snel een serie aanzet of op je telefoon blijft scrollen en voor een gezond potje pingpong kiest. 

Een potje op het werk

Het tafeltennis spel is heel laagdrempelig, je hoeft niet fit te zijn of een goede conditie te hebben. Daarnaast is de kans groot dat iedereen het wel eens eerder heeft gedaan. Voor een kantoor spelletje dus een hele inclusieve optie. Daarnaast is het een bijkomend voordeel dat je je baas een keer kan uitdagen voor een spelletje waarmee je hem kan verslaan. 

Mindfulness

Hoe gek het ook klinkt, zelfs met tafeltennis ben je even aan het sporten. Misschien raak je van een rustig potje niet uitgeput, maar je bent wel even bezig met iets heel anders dan je werk. Door op te gaan in het spel en misschien competitief te worden onttrek je je even van de omgeving waar je staat. En als je een slechte dag hebt, kan je ook je frustratie kwijt in een goed potje pingpong. 

Sociale vaardigheden

Of je pingpong nou gebruikt voor het uiten van frustratie of om echt beter te worden, het blijft een sociale sport. Je kan het niet (makkelijk) alleen doen en draagt dus bij aan het ontwikkeling van je sociale vaardigheden. Dit is ook de reden dat je naast de nieuwe trend van pingpongtafels op kantoor, je ze ook vaak vindt op scholen, buurtcentra en natuurlijk de klassieke plek: de camping.

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More