Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

bloggen-inside.nl

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van duurzame oplossingen zal dit ook in de komende jaren doorzetten. Grote kans dus dat u ook al een elektrische auto heeft of er in de toekomst een zult aanschaffen. Maar wat komt er dan allemaal bij kijken als u een autoverzekering afsluit? Wij leggen het u uit in deze blog.

Anders dan bij brandstofauto’s
Een elektrische auto zit nou eenmaal anders in elkaar dan de ouderwetse brandstofauto’s. Momenteel zijn ze bovendien gemiddeld duurder en vaak ook zwaarder dan reguliere auto’s, wat ook zijn effect zal hebben op de hoogte van de premie. Daarnaast is het bij sommige verzekeraars niet mogelijk om elk type elektrische auto te laten verzekeren, ongeacht de staat van de auto. Zoek dit dus vooraf goed uit en maak een weloverwogen keuze.

Laadpaal en laadkabels
Ook iets waar u met een gewone auto geen rekening mee hoeft te houden is de laadpaal. Om uw auto op te laden via een laadpaal heeft u laadkabels nodig. Zoek dus naar een verzekeraar die u ook voor schade hieraan verzekert. Het kan namelijk zijn dat de kabel om wat voor reden dan ook kapot gaat of niet meer werkt. Dan wilt u zo snel mogelijk én zonder zorgen een nieuwe kabel of een gerepareerde laadkabel.

Casco of All-Risk
Meestal wordt bij een elektrische auto gekozen voor een casco of all-risk verzekering. De kosten voor een reparatie van een elektrische auto zijn vaak hoger dan en dan is een volle dekking wel zo prettig. Hierin speelt ook mee dat niet elke garage gespecialiseerd is in elektrische auto’s en u dus ook niet altijd bij uw vertrouwde garagehouder terechtkunt. 

Zoek de beste verzekering voor uw elektrische auto
Als u met een niet werkende elektrische auto bij een laadpaal aan de snelweg staat wilt u niet voor nog meer vervelende verrassingen komen te staan. Zorg dus dat u een autoverzekering afsluit die het best past bij u en uw elektrische auto. Voor de beste premies kunt u uw autoverzekering berekenen via handige tools zoals die van InShared. Daar berekent u eenvoudig wat u per maand gaat betalen!

Crypto op mobiel
Overig

Van hersenloos scrollen op je telefoon naar geld verdienen

De gemiddelde tijd dat wij met z’n allen op onze telefoon spenderen is schrikwekkend gestegen de afgelopen paar jaar. Gemiddeld heeft een Nederlander zo’n 5,5 uur per dag schermtijd. Wereldwijd is dit zelfs 7 uur per dag. De tijd vliegt voorbij en zonder dat je er erg in hebt ben je na het openen van […]

Read More
laadperron
Overig

Welke soorten dock shelters zijn er?

Ben jij op zoek naar dock shelters? Bij deze zoektocht wens je natuurlijk uit te komen bij dockshelters die goed, hygiënisch en volledig gesloten zijn. Als je op zoek bent naar kwalitatieve dockshelters dan is het mogelijk om het assortiment te bekijken en vervolgens op basis van je eigen criteria een keuze te maken. Je […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More