Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

bloggen-inside.nl

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van duurzame oplossingen zal dit ook in de komende jaren doorzetten. Grote kans dus dat u ook al een elektrische auto heeft of er in de toekomst een zult aanschaffen. Maar wat komt er dan allemaal bij kijken als u een autoverzekering afsluit? Wij leggen het u uit in deze blog.

Anders dan bij brandstofauto’s
Een elektrische auto zit nou eenmaal anders in elkaar dan de ouderwetse brandstofauto’s. Momenteel zijn ze bovendien gemiddeld duurder en vaak ook zwaarder dan reguliere auto’s, wat ook zijn effect zal hebben op de hoogte van de premie. Daarnaast is het bij sommige verzekeraars niet mogelijk om elk type elektrische auto te laten verzekeren, ongeacht de staat van de auto. Zoek dit dus vooraf goed uit en maak een weloverwogen keuze.

Laadpaal en laadkabels
Ook iets waar u met een gewone auto geen rekening mee hoeft te houden is de laadpaal. Om uw auto op te laden via een laadpaal heeft u laadkabels nodig. Zoek dus naar een verzekeraar die u ook voor schade hieraan verzekert. Het kan namelijk zijn dat de kabel om wat voor reden dan ook kapot gaat of niet meer werkt. Dan wilt u zo snel mogelijk én zonder zorgen een nieuwe kabel of een gerepareerde laadkabel.

Casco of All-Risk
Meestal wordt bij een elektrische auto gekozen voor een casco of all-risk verzekering. De kosten voor een reparatie van een elektrische auto zijn vaak hoger dan en dan is een volle dekking wel zo prettig. Hierin speelt ook mee dat niet elke garage gespecialiseerd is in elektrische auto’s en u dus ook niet altijd bij uw vertrouwde garagehouder terechtkunt. 

Zoek de beste verzekering voor uw elektrische auto
Als u met een niet werkende elektrische auto bij een laadpaal aan de snelweg staat wilt u niet voor nog meer vervelende verrassingen komen te staan. Zorg dus dat u een autoverzekering afsluit die het best past bij u en uw elektrische auto. Voor de beste premies kunt u uw autoverzekering berekenen via handige tools zoals die van InShared. Daar berekent u eenvoudig wat u per maand gaat betalen!

Overig

Elektrische handschoenen, maar wat is de juiste keuze?

De elektrische handschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen en voor verschillende activiteiten. Denk aan skiën, snowboarden, fietsen, wandelingen en motorrijden. Al deze bezigheden doe je in de koude wintertijd of kan je blijven doen in de koude wintertijd. Zo zijn er handschoenen en wanten. Single Heating en Dual Heating. Er zijn fietshandschoenen, deze zijn Dual […]

Read More
Overig

Oprijplaten aanhanger

Oprijplaten voor een aanhanger zijn draagbare hellingen die aan de achterkant van een aanhanger worden bevestigd. Oprijplaten, zoals aluminium oprijplaten, worden gebruikt om het laden en lossen van zware voorwerpen of voertuigen, zoals auto’s, motorfietsen of machines, gemakkelijker te maken. Met behulp van oprijplaten kan je voertuigen of voorwerpen gemakkelijk de aanhanger oprijden, zonder dat […]

Read More
Overig

Tips bij het kiezen van een prepaid simkaart voor je telefoon

Wil je meer dan alleen via WiFi internetten met je smartphone, dan zul je al snel een simkaart nodig hebben. Bij het aanschaffen van een prepaid simkaart komen een aantal zaken kijken. Denk hierbij onder andere aan prijzen en verschillen tussen providers. In dit artikel lees je drie tips die je helpen bij het kiezen […]

Read More