Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

bloggen-inside.nl

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van duurzame oplossingen zal dit ook in de komende jaren doorzetten. Grote kans dus dat u ook al een elektrische auto heeft of er in de toekomst een zult aanschaffen. Maar wat komt er dan allemaal bij kijken als u een autoverzekering afsluit? Wij leggen het u uit in deze blog.

Anders dan bij brandstofauto’s
Een elektrische auto zit nou eenmaal anders in elkaar dan de ouderwetse brandstofauto’s. Momenteel zijn ze bovendien gemiddeld duurder en vaak ook zwaarder dan reguliere auto’s, wat ook zijn effect zal hebben op de hoogte van de premie. Daarnaast is het bij sommige verzekeraars niet mogelijk om elk type elektrische auto te laten verzekeren, ongeacht de staat van de auto. Zoek dit dus vooraf goed uit en maak een weloverwogen keuze.

Laadpaal en laadkabels
Ook iets waar u met een gewone auto geen rekening mee hoeft te houden is de laadpaal. Om uw auto op te laden via een laadpaal heeft u laadkabels nodig. Zoek dus naar een verzekeraar die u ook voor schade hieraan verzekert. Het kan namelijk zijn dat de kabel om wat voor reden dan ook kapot gaat of niet meer werkt. Dan wilt u zo snel mogelijk én zonder zorgen een nieuwe kabel of een gerepareerde laadkabel.

Casco of All-Risk
Meestal wordt bij een elektrische auto gekozen voor een casco of all-risk verzekering. De kosten voor een reparatie van een elektrische auto zijn vaak hoger dan en dan is een volle dekking wel zo prettig. Hierin speelt ook mee dat niet elke garage gespecialiseerd is in elektrische auto’s en u dus ook niet altijd bij uw vertrouwde garagehouder terechtkunt. 

Zoek de beste verzekering voor uw elektrische auto
Als u met een niet werkende elektrische auto bij een laadpaal aan de snelweg staat wilt u niet voor nog meer vervelende verrassingen komen te staan. Zorg dus dat u een autoverzekering afsluit die het best past bij u en uw elektrische auto. Voor de beste premies kunt u uw autoverzekering berekenen via handige tools zoals die van InShared. Daar berekent u eenvoudig wat u per maand gaat betalen!

Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More
Overig

Wat is een backlink?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er één term die voortdurend opduikt: backlinks. Deze kleine, maar krachtige elementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google. Of je nu een doorgewinterde online marketeer bent of pas begint met het begrijpen van de basisprincipes […]

Read More
Overig

De voordelen van tijdregistratie software en timesheet software

Tijdregistratie software en timesheet software spelen een essentiële rol in moderne bedrijfsomgevingen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om nauwkeurig en efficiënt de tijd bij te houden die werknemers besteden aan verschillende taken en projecten. Deze softwareoplossingen hebben veel voordelen en kunnen de productiviteit verhogen, de loonadministratie vereenvoudigen en inzicht verschaffen in de werkefficiëntie. In dit […]

Read More