Waar moet je op letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent dan staat er iets moois te gebeuren. Een kind krijgen is misschien wel het meest bijzondere in je leven en wilt natuurlijk dat dit spoedig verloopt. Het is daarom erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Er zijn namelijk vergoedingen die volledig vergoed worden als je zwanger bent. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je zwanger bent is het dus belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Het kan zijn dat je bij je huidige verzekeraar niet tevreden bent over de zorg die geboden wordt bij een zwangerschap. November en december zijn de maanden waarin je kunt overstappen. Zo kun je de beste zorgverzekering bij zwangerschap kiezen. 

Heb ik recht op een verloskundige?

Een basisverzekering is verplicht in Nederland en iedereen heeft hier ook recht op. Als een basisverzekering hebt en je bent zwanger dan worden er al heel veel dingen vergoed. Een verloskundige valt hier ook onder. 

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Sommige mensen vinden het fijner om in het ziekenhuis te bevallen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 219. Als het verblijf duurder uitvalt zijn die kosten voor jezelf. Als je thuis wilt bevallen is er uiteraard ook een kraamverzorger aanwezig.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Zoals eerder gezegd wordt bijna alles vergoedt tijdens een zwangerschap, maar er zijn ook een aantal dingen die niet vergoed worden. Als je hier wel gebruik van wil maken kost je dit €15 tot €50 per maand. Hieronder staan de extra’s van een aanvullende verzekering.

  • Zwangerschapscursus 
  • In het ziekenhuis bevallen terwijl er geen medische noodzaak is
  • Eigen bijdrage voor kraamzorg 
  • Extra kraamzorg na de bevalling

Vergeet je baby niet aan te melden

Een geboorte is een groot feest, maar vergeet je pasgeboren kind ook aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je dit niet doet krijg je de gemaakte kosten niet vergoedt. Je kind is tot zijn 18e levensjaar verzekerd voor de basisverzekering. 

Tot slot 

Het is dus erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen als je zwanger bent. Mocht je willen overstappen naar een andere verzekeraar dan kan dit in november en december. Een zorgverzekering vergelijken kun je al van tevoren doen.  

Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More
Overig

Kan je lopers makkelijk schoonmaken? En nog 5 andere weetjes over lopers

Lopers zijn een geweldige manier om een vleugje stijl en comfort aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en materialen, zodat je de perfecte kunt vinden die bij je inrichting past. Maar wist je dat er bij lopers meer komt kijken dan je op het eerste […]

Read More
Blogs Overig

4 tips om komende winter gasverbruik te besparen

De dagen worden al kouder, de zomer is ten einde. We gaan richting de herfst en daarna komt de winter eraan. We weten dat het met de stijgende energiekosten belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. En richting de winter wordt dat extra belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat je […]

Read More