Waar moet je op letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent dan staat er iets moois te gebeuren. Een kind krijgen is misschien wel het meest bijzondere in je leven en wilt natuurlijk dat dit spoedig verloopt. Het is daarom erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Er zijn namelijk vergoedingen die volledig vergoed worden als je zwanger bent. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je zwanger bent is het dus belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Het kan zijn dat je bij je huidige verzekeraar niet tevreden bent over de zorg die geboden wordt bij een zwangerschap. November en december zijn de maanden waarin je kunt overstappen. Zo kun je de beste zorgverzekering bij zwangerschap kiezen. 

Heb ik recht op een verloskundige?

Een basisverzekering is verplicht in Nederland en iedereen heeft hier ook recht op. Als een basisverzekering hebt en je bent zwanger dan worden er al heel veel dingen vergoed. Een verloskundige valt hier ook onder. 

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Sommige mensen vinden het fijner om in het ziekenhuis te bevallen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 219. Als het verblijf duurder uitvalt zijn die kosten voor jezelf. Als je thuis wilt bevallen is er uiteraard ook een kraamverzorger aanwezig.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Zoals eerder gezegd wordt bijna alles vergoedt tijdens een zwangerschap, maar er zijn ook een aantal dingen die niet vergoed worden. Als je hier wel gebruik van wil maken kost je dit €15 tot €50 per maand. Hieronder staan de extra’s van een aanvullende verzekering.

  • Zwangerschapscursus 
  • In het ziekenhuis bevallen terwijl er geen medische noodzaak is
  • Eigen bijdrage voor kraamzorg 
  • Extra kraamzorg na de bevalling

Vergeet je baby niet aan te melden

Een geboorte is een groot feest, maar vergeet je pasgeboren kind ook aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je dit niet doet krijg je de gemaakte kosten niet vergoedt. Je kind is tot zijn 18e levensjaar verzekerd voor de basisverzekering. 

Tot slot 

Het is dus erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen als je zwanger bent. Mocht je willen overstappen naar een andere verzekeraar dan kan dit in november en december. Een zorgverzekering vergelijken kun je al van tevoren doen.  

laadperron
Overig

Welke soorten dock shelters zijn er?

Ben jij op zoek naar dock shelters? Bij deze zoektocht wens je natuurlijk uit te komen bij dockshelters die goed, hygiënisch en volledig gesloten zijn. Als je op zoek bent naar kwalitatieve dockshelters dan is het mogelijk om het assortiment te bekijken en vervolgens op basis van je eigen criteria een keuze te maken. Je […]

Read More
bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More