Waar moet je op letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent dan staat er iets moois te gebeuren. Een kind krijgen is misschien wel het meest bijzondere in je leven en wilt natuurlijk dat dit spoedig verloopt. Het is daarom erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Er zijn namelijk vergoedingen die volledig vergoed worden als je zwanger bent. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je zwanger bent is het dus belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Het kan zijn dat je bij je huidige verzekeraar niet tevreden bent over de zorg die geboden wordt bij een zwangerschap. November en december zijn de maanden waarin je kunt overstappen. Zo kun je de beste zorgverzekering bij zwangerschap kiezen. 

Heb ik recht op een verloskundige?

Een basisverzekering is verplicht in Nederland en iedereen heeft hier ook recht op. Als een basisverzekering hebt en je bent zwanger dan worden er al heel veel dingen vergoed. Een verloskundige valt hier ook onder. 

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Sommige mensen vinden het fijner om in het ziekenhuis te bevallen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 219. Als het verblijf duurder uitvalt zijn die kosten voor jezelf. Als je thuis wilt bevallen is er uiteraard ook een kraamverzorger aanwezig.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Zoals eerder gezegd wordt bijna alles vergoedt tijdens een zwangerschap, maar er zijn ook een aantal dingen die niet vergoed worden. Als je hier wel gebruik van wil maken kost je dit €15 tot €50 per maand. Hieronder staan de extra’s van een aanvullende verzekering.

  • Zwangerschapscursus 
  • In het ziekenhuis bevallen terwijl er geen medische noodzaak is
  • Eigen bijdrage voor kraamzorg 
  • Extra kraamzorg na de bevalling

Vergeet je baby niet aan te melden

Een geboorte is een groot feest, maar vergeet je pasgeboren kind ook aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je dit niet doet krijg je de gemaakte kosten niet vergoedt. Je kind is tot zijn 18e levensjaar verzekerd voor de basisverzekering. 

Tot slot 

Het is dus erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen als je zwanger bent. Mocht je willen overstappen naar een andere verzekeraar dan kan dit in november en december. Een zorgverzekering vergelijken kun je al van tevoren doen.  

Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More
Overig

Wat is een backlink?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er één term die voortdurend opduikt: backlinks. Deze kleine, maar krachtige elementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google. Of je nu een doorgewinterde online marketeer bent of pas begint met het begrijpen van de basisprincipes […]

Read More
Overig

De voordelen van tijdregistratie software en timesheet software

Tijdregistratie software en timesheet software spelen een essentiële rol in moderne bedrijfsomgevingen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om nauwkeurig en efficiënt de tijd bij te houden die werknemers besteden aan verschillende taken en projecten. Deze softwareoplossingen hebben veel voordelen en kunnen de productiviteit verhogen, de loonadministratie vereenvoudigen en inzicht verschaffen in de werkefficiëntie. In dit […]

Read More