Waar moet je op letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent dan staat er iets moois te gebeuren. Een kind krijgen is misschien wel het meest bijzondere in je leven en wilt natuurlijk dat dit spoedig verloopt. Het is daarom erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Er zijn namelijk vergoedingen die volledig vergoed worden als je zwanger bent. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je zwanger bent is het dus belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Het kan zijn dat je bij je huidige verzekeraar niet tevreden bent over de zorg die geboden wordt bij een zwangerschap. November en december zijn de maanden waarin je kunt overstappen. Zo kun je de beste zorgverzekering bij zwangerschap kiezen. 

Heb ik recht op een verloskundige?

Een basisverzekering is verplicht in Nederland en iedereen heeft hier ook recht op. Als een basisverzekering hebt en je bent zwanger dan worden er al heel veel dingen vergoed. Een verloskundige valt hier ook onder. 

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Sommige mensen vinden het fijner om in het ziekenhuis te bevallen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 219. Als het verblijf duurder uitvalt zijn die kosten voor jezelf. Als je thuis wilt bevallen is er uiteraard ook een kraamverzorger aanwezig.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Zoals eerder gezegd wordt bijna alles vergoedt tijdens een zwangerschap, maar er zijn ook een aantal dingen die niet vergoed worden. Als je hier wel gebruik van wil maken kost je dit €15 tot €50 per maand. Hieronder staan de extra’s van een aanvullende verzekering.

  • Zwangerschapscursus 
  • In het ziekenhuis bevallen terwijl er geen medische noodzaak is
  • Eigen bijdrage voor kraamzorg 
  • Extra kraamzorg na de bevalling

Vergeet je baby niet aan te melden

Een geboorte is een groot feest, maar vergeet je pasgeboren kind ook aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je dit niet doet krijg je de gemaakte kosten niet vergoedt. Je kind is tot zijn 18e levensjaar verzekerd voor de basisverzekering. 

Tot slot 

Het is dus erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen als je zwanger bent. Mocht je willen overstappen naar een andere verzekeraar dan kan dit in november en december. Een zorgverzekering vergelijken kun je al van tevoren doen.  

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More