Waar moet je op letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent dan staat er iets moois te gebeuren. Een kind krijgen is misschien wel het meest bijzondere in je leven en wilt natuurlijk dat dit spoedig verloopt. Het is daarom erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Er zijn namelijk vergoedingen die volledig vergoed worden als je zwanger bent. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Als je zwanger bent is het dus belangrijk om je zorgverzekering aan te passen. Het kan zijn dat je bij je huidige verzekeraar niet tevreden bent over de zorg die geboden wordt bij een zwangerschap. November en december zijn de maanden waarin je kunt overstappen. Zo kun je de beste zorgverzekering bij zwangerschap kiezen. 

Heb ik recht op een verloskundige?

Een basisverzekering is verplicht in Nederland en iedereen heeft hier ook recht op. Als een basisverzekering hebt en je bent zwanger dan worden er al heel veel dingen vergoed. Een verloskundige valt hier ook onder. 

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Sommige mensen vinden het fijner om in het ziekenhuis te bevallen. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 219. Als het verblijf duurder uitvalt zijn die kosten voor jezelf. Als je thuis wilt bevallen is er uiteraard ook een kraamverzorger aanwezig.

Wel of niet aanvullend verzekeren?

Zoals eerder gezegd wordt bijna alles vergoedt tijdens een zwangerschap, maar er zijn ook een aantal dingen die niet vergoed worden. Als je hier wel gebruik van wil maken kost je dit €15 tot €50 per maand. Hieronder staan de extra’s van een aanvullende verzekering.

  • Zwangerschapscursus 
  • In het ziekenhuis bevallen terwijl er geen medische noodzaak is
  • Eigen bijdrage voor kraamzorg 
  • Extra kraamzorg na de bevalling

Vergeet je baby niet aan te melden

Een geboorte is een groot feest, maar vergeet je pasgeboren kind ook aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je dit niet doet krijg je de gemaakte kosten niet vergoedt. Je kind is tot zijn 18e levensjaar verzekerd voor de basisverzekering. 

Tot slot 

Het is dus erg belangrijk om je zorgverzekering aan te passen als je zwanger bent. Mocht je willen overstappen naar een andere verzekeraar dan kan dit in november en december. Een zorgverzekering vergelijken kun je al van tevoren doen.  

BMW winterbanden
Overig

Wat maakt originele BMW winterbanden een verstandige keuze

Wanneer de koudere maanden weer voor de deur staan is het verstandig om de banden van de auto te verwisselen. Daalt de temperatuur naar 7 graden of lager? Dan is het tijd om de winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Wil je kwaliteit banden? Dan kies je voor originele BMW winterbanden of andere originele […]

Read More
Linkbuilding
Overig

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen door middel van links vanaf andere websites. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en conversies. Je […]

Read More
Post hbo opleidingen
Overig

Kies zo de beste HBO opleiding uit

Het kiezen van een HBO opleiding kan erg lastig zijn. Er is namelijk een groot aanbod in verschillende opleidingen beschikbaar. Het is ook nog eens zo dat dezelfde opleiding op meerdere locaties kan worden gevolgd. Hoe zorg je er dus voor dat je de juiste HBO opleiding uitkiest? In dit artikel vertellen we je er […]

Read More