Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar te beginnen en besluit daarom een website te laten maken. Waar let je op als je een website laat maken? 

Ontwerp

Als eerste let je natuurlijk op het ontwerp. Een website bouwer kan nog zo goed zijn in zijn of haar werk, maar als het ontwerp niet aansluit bij wat je in gedachte had dan is dat niet goed. Toch gaat het niet alleen om de vormgeving bij het ontwerp. Het is heel belangrijk dat je goed oplet of het ontwerp ook gebruiksvriendelijk is. Is het ontwerp responsive? Dat wil je natuurlijk wel, want je wil graag dat je nieuwe website op zowel desktop als mobiel prima te zien is. 

Conversie

Ook let je op de conversieoptimalisatie. Dit houdt in dat je oplet of je makkelijk je producten kunt verkopen via de site. Je wil namelijk zoveel mogelijk leads genereren en ook nog eens zoveel mogelijk producten verkopen. Het is dan wel handig dat je makkelijk je producten in de winkelwagen kan stoppen, zonder dat dit onlogisch werkt of dat de website heel erg langzaam is. 

Onderhoud

Ook let je meteen goed op het onderhoud. Een website laten maken in Maastricht of ergens anders in het land is leuk, maar als de website niet goed onderhouden kan worden heb je er weinig aan. Kijk daarom goed met de websitebouwer wie de website beheert, wie let op de hosting en wie ervoor zorgt dat de website veilig is. Let er ook op dat de website geüpdatet kan worden. Als de website niet geüpdatet kan worden dan verouderd deze snel en dat is wel het laatste wat je wil. 

Content

Als laatste let je op de content. Je bent deels zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de content, maar ook de websitebouwer heeft hier een aandeel in. Goede content zorgt ervoor dat je sneller bovenaan komt in Google. Dit heeft te maken met zoekmachineoptimalisatie waar je websitebouwer als het goed is alles van af weet. Je kan dit samen checken door ernaar te vragen en te zorgen dat de websitebouwer je dit in WordPress laat zien.

Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De Sta-op Stoel: Comfort en Functionaliteit in één

Het vinden van de perfecte stoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar comfort, gemak en ondersteuning. Een sta-op stoel, ook wel een opstastoel genoemd, is een innovatieve oplossing die steeds populairder wordt bij mensen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar meer comfort in je dagelijks leven […]

Read More