Vitamine D voor als je binnen zit

We hebben niet altijd de mogelijkheid om veel buiten te zijn. Vooral in de huidige situatie wordt het aangeraden om binnen te blijven zitten. Ook kunnen sommigen vanwege hun werk simpelweg niet veel naar buiten, omdat ze thuis of op kantoor werken. Door deze omstandigheden kom je vitamine D tekort, wat natuurlijk voorkomen moet worden. In deze blog lees je hoe je dat doet! 

Belang van vitamine D

Om de volgende redenen is het van belang om voldoende vitamine D binnen te krijgen:

  • Behoud van stevige botten en tanden
  • Belangrijk voor opname calcium<
  • Positieve invloed op zowel de spieren als het immuunsysteem
  • Positieve invloed op het celdelingsproces

Al met al is vitamine D dus een zeer belangrijke vitamine. De bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor een goede werking van ons lichaam. Het wordt dus ten zeerste aangeraden om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Wat zijn de bronnen van vitamine D?

Zoals hierboven te lezen is vitamine D van groot belang voor ons lichaam. Maar hoe krijg je het nou binnen? Dat gaat op de volgende manieren:

  • Zonlicht
  • Supplementen
  • Voeding

Dit wordt hieronder toegelicht.

Zonlicht

De grootste bron van vitamine D is zonlicht. Het aanmaken van vitamine D doet ons lichaam zelf namelijk alleen wanneer er contact is met zonlicht. Hierdoor is het belangrijk om voldoende buiten te zitten.
Dat is echter niet voor iedereen mogelijk. Door de huidige situatie wat betreft COVID-19 zitten veel mensen thuis (binnen). Er wordt ook aangeraden om niet veel naar buiten te gaan. Daarnaast kan het zo zijn dat je door je werk al veel thuis of op kantoor zit. Een andere factor is het weer. Door deze factoren is het niet voor iedereen mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D aan te maken.

Supplementen

Supplementen zijn ook een belangrijke bron van vitamine D. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus niet altijd mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een goede oplossing is dan om vitamine D supplementen te gebruiken. Op deze manier geniet je toch van de voordelen van voldoende vitamine D in je lichaam.

Voeding

Voeding is tenslotte nog een optie. Het probleem is echter dat er weinig voeding is met een goede gehalte aan vitamine D. De beste mogelijkheid is vette vis. Andere opties zijn vlees, eieren, halvarine en margarine.

laadperron
Overig

Welke soorten dock shelters zijn er?

Ben jij op zoek naar dock shelters? Bij deze zoektocht wens je natuurlijk uit te komen bij dockshelters die goed, hygiënisch en volledig gesloten zijn. Als je op zoek bent naar kwalitatieve dockshelters dan is het mogelijk om het assortiment te bekijken en vervolgens op basis van je eigen criteria een keuze te maken. Je […]

Read More
bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More