Vitamine D voor als je binnen zit

We hebben niet altijd de mogelijkheid om veel buiten te zijn. Vooral in de huidige situatie wordt het aangeraden om binnen te blijven zitten. Ook kunnen sommigen vanwege hun werk simpelweg niet veel naar buiten, omdat ze thuis of op kantoor werken. Door deze omstandigheden kom je vitamine D tekort, wat natuurlijk voorkomen moet worden. In deze blog lees je hoe je dat doet! 

Belang van vitamine D

Om de volgende redenen is het van belang om voldoende vitamine D binnen te krijgen:

  • Behoud van stevige botten en tanden
  • Belangrijk voor opname calcium<
  • Positieve invloed op zowel de spieren als het immuunsysteem
  • Positieve invloed op het celdelingsproces

Al met al is vitamine D dus een zeer belangrijke vitamine. De bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor een goede werking van ons lichaam. Het wordt dus ten zeerste aangeraden om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Wat zijn de bronnen van vitamine D?

Zoals hierboven te lezen is vitamine D van groot belang voor ons lichaam. Maar hoe krijg je het nou binnen? Dat gaat op de volgende manieren:

  • Zonlicht
  • Supplementen
  • Voeding

Dit wordt hieronder toegelicht.

Zonlicht

De grootste bron van vitamine D is zonlicht. Het aanmaken van vitamine D doet ons lichaam zelf namelijk alleen wanneer er contact is met zonlicht. Hierdoor is het belangrijk om voldoende buiten te zitten.
Dat is echter niet voor iedereen mogelijk. Door de huidige situatie wat betreft COVID-19 zitten veel mensen thuis (binnen). Er wordt ook aangeraden om niet veel naar buiten te gaan. Daarnaast kan het zo zijn dat je door je werk al veel thuis of op kantoor zit. Een andere factor is het weer. Door deze factoren is het niet voor iedereen mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D aan te maken.

Supplementen

Supplementen zijn ook een belangrijke bron van vitamine D. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus niet altijd mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een goede oplossing is dan om vitamine D supplementen te gebruiken. Op deze manier geniet je toch van de voordelen van voldoende vitamine D in je lichaam.

Voeding

Voeding is tenslotte nog een optie. Het probleem is echter dat er weinig voeding is met een goede gehalte aan vitamine D. De beste mogelijkheid is vette vis. Andere opties zijn vlees, eieren, halvarine en margarine.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More