Vitamine D voor als je binnen zit

We hebben niet altijd de mogelijkheid om veel buiten te zijn. Vooral in de huidige situatie wordt het aangeraden om binnen te blijven zitten. Ook kunnen sommigen vanwege hun werk simpelweg niet veel naar buiten, omdat ze thuis of op kantoor werken. Door deze omstandigheden kom je vitamine D tekort, wat natuurlijk voorkomen moet worden. In deze blog lees je hoe je dat doet! 

Belang van vitamine D

Om de volgende redenen is het van belang om voldoende vitamine D binnen te krijgen:

  • Behoud van stevige botten en tanden
  • Belangrijk voor opname calcium<
  • Positieve invloed op zowel de spieren als het immuunsysteem
  • Positieve invloed op het celdelingsproces

Al met al is vitamine D dus een zeer belangrijke vitamine. De bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor een goede werking van ons lichaam. Het wordt dus ten zeerste aangeraden om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Wat zijn de bronnen van vitamine D?

Zoals hierboven te lezen is vitamine D van groot belang voor ons lichaam. Maar hoe krijg je het nou binnen? Dat gaat op de volgende manieren:

  • Zonlicht
  • Supplementen
  • Voeding

Dit wordt hieronder toegelicht.

Zonlicht

De grootste bron van vitamine D is zonlicht. Het aanmaken van vitamine D doet ons lichaam zelf namelijk alleen wanneer er contact is met zonlicht. Hierdoor is het belangrijk om voldoende buiten te zitten.
Dat is echter niet voor iedereen mogelijk. Door de huidige situatie wat betreft COVID-19 zitten veel mensen thuis (binnen). Er wordt ook aangeraden om niet veel naar buiten te gaan. Daarnaast kan het zo zijn dat je door je werk al veel thuis of op kantoor zit. Een andere factor is het weer. Door deze factoren is het niet voor iedereen mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D aan te maken.

Supplementen

Supplementen zijn ook een belangrijke bron van vitamine D. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus niet altijd mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een goede oplossing is dan om vitamine D supplementen te gebruiken. Op deze manier geniet je toch van de voordelen van voldoende vitamine D in je lichaam.

Voeding

Voeding is tenslotte nog een optie. Het probleem is echter dat er weinig voeding is met een goede gehalte aan vitamine D. De beste mogelijkheid is vette vis. Andere opties zijn vlees, eieren, halvarine en margarine.

Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More
Overig

Kan je lopers makkelijk schoonmaken? En nog 5 andere weetjes over lopers

Lopers zijn een geweldige manier om een vleugje stijl en comfort aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en materialen, zodat je de perfecte kunt vinden die bij je inrichting past. Maar wist je dat er bij lopers meer komt kijken dan je op het eerste […]

Read More
Blogs Overig

4 tips om komende winter gasverbruik te besparen

De dagen worden al kouder, de zomer is ten einde. We gaan richting de herfst en daarna komt de winter eraan. We weten dat het met de stijgende energiekosten belangrijk is om te kijken naar mogelijkheden om energie te besparen. En richting de winter wordt dat extra belangrijk. Want hoe zorg je ervoor dat je […]

Read More