Vitamine D voor als je binnen zit

We hebben niet altijd de mogelijkheid om veel buiten te zijn. Vooral in de huidige situatie wordt het aangeraden om binnen te blijven zitten. Ook kunnen sommigen vanwege hun werk simpelweg niet veel naar buiten, omdat ze thuis of op kantoor werken. Door deze omstandigheden kom je vitamine D tekort, wat natuurlijk voorkomen moet worden. In deze blog lees je hoe je dat doet! 

Belang van vitamine D

Om de volgende redenen is het van belang om voldoende vitamine D binnen te krijgen:

  • Behoud van stevige botten en tanden
  • Belangrijk voor opname calcium<
  • Positieve invloed op zowel de spieren als het immuunsysteem
  • Positieve invloed op het celdelingsproces

Al met al is vitamine D dus een zeer belangrijke vitamine. De bovengenoemde punten zijn zeer belangrijk voor een goede werking van ons lichaam. Het wordt dus ten zeerste aangeraden om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Wat zijn de bronnen van vitamine D?

Zoals hierboven te lezen is vitamine D van groot belang voor ons lichaam. Maar hoe krijg je het nou binnen? Dat gaat op de volgende manieren:

  • Zonlicht
  • Supplementen
  • Voeding

Dit wordt hieronder toegelicht.

Zonlicht

De grootste bron van vitamine D is zonlicht. Het aanmaken van vitamine D doet ons lichaam zelf namelijk alleen wanneer er contact is met zonlicht. Hierdoor is het belangrijk om voldoende buiten te zitten.
Dat is echter niet voor iedereen mogelijk. Door de huidige situatie wat betreft COVID-19 zitten veel mensen thuis (binnen). Er wordt ook aangeraden om niet veel naar buiten te gaan. Daarnaast kan het zo zijn dat je door je werk al veel thuis of op kantoor zit. Een andere factor is het weer. Door deze factoren is het niet voor iedereen mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D aan te maken.

Supplementen

Supplementen zijn ook een belangrijke bron van vitamine D. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus niet altijd mogelijk om via zonlicht voldoende vitamine D binnen te krijgen. Een goede oplossing is dan om vitamine D supplementen te gebruiken. Op deze manier geniet je toch van de voordelen van voldoende vitamine D in je lichaam.

Voeding

Voeding is tenslotte nog een optie. Het probleem is echter dat er weinig voeding is met een goede gehalte aan vitamine D. De beste mogelijkheid is vette vis. Andere opties zijn vlees, eieren, halvarine en margarine.

BMW winterbanden
Overig

Wat maakt originele BMW winterbanden een verstandige keuze

Wanneer de koudere maanden weer voor de deur staan is het verstandig om de banden van de auto te verwisselen. Daalt de temperatuur naar 7 graden of lager? Dan is het tijd om de winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Wil je kwaliteit banden? Dan kies je voor originele BMW winterbanden of andere originele […]

Read More
Linkbuilding
Overig

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en het vertrouwen van een website te verhogen door middel van links vanaf andere websites. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en conversies. Je […]

Read More
Post hbo opleidingen
Overig

Kies zo de beste HBO opleiding uit

Het kiezen van een HBO opleiding kan erg lastig zijn. Er is namelijk een groot aanbod in verschillende opleidingen beschikbaar. Het is ook nog eens zo dat dezelfde opleiding op meerdere locaties kan worden gevolgd. Hoe zorg je er dus voor dat je de juiste HBO opleiding uitkiest? In dit artikel vertellen we je er […]

Read More