Vier tips om je stroomkosten te verlagen

Led verlichting kopen

Het is je vast niet ontgaan dat in 2022 de prijs van elektriciteit aanzienlijk omhooggaat. Dit betekent automatisch dat je meer kwijt bent aan stroomkosten als je stroomverbruik niet verandert. Als je nog niets onderneemt om je stroomverbruik in te perken, is 2022 waarschijnlijk het jaar om dit wél te doen. Tips om je verbruik te verminderen lees je in deze blog!

Doe je was op lage temperaturen

Veel soorten was hoeven helemaal niet zo warm gewassen te worden. Daarnaast zijn de wasmachines van tegenwoordig er vaak voor gemaakt om te wassen op lagere temperaturen. Wanneer je normaal gesproken wast op 60 graden, is het de helft goedkoper om je was voortaan te doen op 30 graden! Het verwarmen van water kost de wasmachine de meeste energie, dus kouder wassen scheelt een hoop energie. Let er wel op dat het wasprogramma op een lagere temperatuur vaak wat langer duurt. Dit is nodig om de was goed schoon te krijgen. 

Gebruik de eco-stand van je apparaten

Kouder wassen in je wasmachine doe je gemakkelijk met de vooringestelde eco-stand. Niet alleen de wasmachine heeft een eco-stand. Waarschijnlijk heb je meer apparaten in huis met een eco-stand dan je denkt! Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser of je laptop of vaste computer. Controleer je apparaten en gebruik waar mogelijk de eco-stand! Dit scheelt je op jaarbasis een hoop stroomkosten. 

Vervang je gloeilampen door led verlichting

Gloeilampen worden überhaupt niet meer verkocht, omdat gloeilampen en halogeenlampen niet meer toegestaan zijn. Toch hebben veel huishoudens nog gloeilampen in huis. Dat terwijl verlichting in veel huizen de grootste stroomverbruiker is. Led verlichting verbruikt veel minder stroom dan een gloeilamp en is daarom een goede vervanger om het stroomverbruik te beperken. Tegenwoordig kun je led verlichting kopen op ontzettend veel verkooppunten. Zo kun je langsgaan bij fysieke winkels, maar ook online vind je een breed aanbod aan led lampen.

Maak minder gebruik van je droger

Naast het draaien van een wasje is ook het drogen van deze was een energievreter. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om de gewassen was uit te laden en in de droger te doen, maar dit is niet voor alle soorten was noodzakelijk. Kleding bijvoorbeeld droogt ook prima aan de waslijn of op een droogrek. Hoe minder je de droger gebruikt, hoe minder je stroomverbruik!

douche
Huis & Tuin

De voordelen van een mobiele douchecabine bij verbouwen

Het is misschien wel tijd geworden om de badkamer te verbouwen. Misschien omdat deze verouderd is, of misschien omdat je hem niet meer mooi vindt. Het is dan ook goed om te weten dat er altijd het nodige werk bij zal komen kijken. Het is dan ook belangrijk om voor een goede voorbereiding te zorgen. […]

Read More
Huis & Tuin

Hoe vind je de beste koffiemachine?

Nederlanders zijn van nature koffiedrinkers. Gemiddeld drinken we zo’n 2,4 koppen koffie per dag. Er even van uitgaande dat niet alle Nederlanders koffie drinken, maakt dat de koffiedrinkers onder ons dit echt wel zeer frequent doen. Dat maakt Nederlanders tevens tot één van de grootste koffieleuten ter wereld. Bizar! Het is dan ook niet zo […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Welke print past bij mijn interieur?

Wanneer je bezig bent met het inrichten of decoreren van je woning loop je vaak meerdere keren tegen de vraag aan; welke print past bij mijn huis? Of nou gaat om behang, de gordijnstof of een nieuw tafelzeil voor op tafel, iedere keer weer kom je voor de keuze te staan. Sommigen weten precies welke […]

Read More