Vier tips om je stroomkosten te verlagen

Led verlichting kopen

Het is je vast niet ontgaan dat in 2022 de prijs van elektriciteit aanzienlijk omhooggaat. Dit betekent automatisch dat je meer kwijt bent aan stroomkosten als je stroomverbruik niet verandert. Als je nog niets onderneemt om je stroomverbruik in te perken, is 2022 waarschijnlijk het jaar om dit wél te doen. Tips om je verbruik te verminderen lees je in deze blog!

Doe je was op lage temperaturen

Veel soorten was hoeven helemaal niet zo warm gewassen te worden. Daarnaast zijn de wasmachines van tegenwoordig er vaak voor gemaakt om te wassen op lagere temperaturen. Wanneer je normaal gesproken wast op 60 graden, is het de helft goedkoper om je was voortaan te doen op 30 graden! Het verwarmen van water kost de wasmachine de meeste energie, dus kouder wassen scheelt een hoop energie. Let er wel op dat het wasprogramma op een lagere temperatuur vaak wat langer duurt. Dit is nodig om de was goed schoon te krijgen. 

Gebruik de eco-stand van je apparaten

Kouder wassen in je wasmachine doe je gemakkelijk met de vooringestelde eco-stand. Niet alleen de wasmachine heeft een eco-stand. Waarschijnlijk heb je meer apparaten in huis met een eco-stand dan je denkt! Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser of je laptop of vaste computer. Controleer je apparaten en gebruik waar mogelijk de eco-stand! Dit scheelt je op jaarbasis een hoop stroomkosten. 

Vervang je gloeilampen door led verlichting

Gloeilampen worden überhaupt niet meer verkocht, omdat gloeilampen en halogeenlampen niet meer toegestaan zijn. Toch hebben veel huishoudens nog gloeilampen in huis. Dat terwijl verlichting in veel huizen de grootste stroomverbruiker is. Led verlichting verbruikt veel minder stroom dan een gloeilamp en is daarom een goede vervanger om het stroomverbruik te beperken. Tegenwoordig kun je led verlichting kopen op ontzettend veel verkooppunten. Zo kun je langsgaan bij fysieke winkels, maar ook online vind je een breed aanbod aan led lampen.

Maak minder gebruik van je droger

Naast het draaien van een wasje is ook het drogen van deze was een energievreter. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om de gewassen was uit te laden en in de droger te doen, maar dit is niet voor alle soorten was noodzakelijk. Kleding bijvoorbeeld droogt ook prima aan de waslijn of op een droogrek. Hoe minder je de droger gebruikt, hoe minder je stroomverbruik!

elektra aanleggen
Huis & Tuin

Tips voor het aanleggen van elektra

Elektra aanleggen is niet per se iets wat je gewoonweg even wilt uitproberen. Toch elektriciteit is een groot element in elke woning. Of je het wilt aanleggen of dat er een probleem mee is er zijn toch mensen nodig die hier de nodige kennis over hebben. Hierdoor zijn het aantal gewonden ook lager uiteraard. Hoe […]

Read More
minigraver
Huis & Tuin

Mogelijkheden van een minigraver

Een minigraver is een ontzettend handig apparaat, maar is tegelijkertijd ook een flinke investering. Daarom is het nodig om goed over deze investering na te denken. Kijk hierbij ook naar eigenschappen als de gewichtsklasse, de mogelijkheden en de duurzaamheid. Wil je meer weten over de voordelen een minigraver? Hieronder zetten wij deze overzichtelijk voor je […]

Read More
afval
Huis & Tuin

Dit moet je weten over perscontainers

Heb je weleens gelezen over een perscontainer? Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat al het restafval in één container terecht kan. Een perscontainer maakt namelijk gebruik van een mechanisme waarbij het verzamelde grofvuil wordt samengeperst, indien deze container vol lijkt te raken. Een perscontainer is dus een manier waarop het afval […]

Read More