Vier tips om je stroomkosten te verlagen

Led verlichting kopen

Het is je vast niet ontgaan dat in 2022 de prijs van elektriciteit aanzienlijk omhooggaat. Dit betekent automatisch dat je meer kwijt bent aan stroomkosten als je stroomverbruik niet verandert. Als je nog niets onderneemt om je stroomverbruik in te perken, is 2022 waarschijnlijk het jaar om dit wél te doen. Tips om je verbruik te verminderen lees je in deze blog!

Doe je was op lage temperaturen

Veel soorten was hoeven helemaal niet zo warm gewassen te worden. Daarnaast zijn de wasmachines van tegenwoordig er vaak voor gemaakt om te wassen op lagere temperaturen. Wanneer je normaal gesproken wast op 60 graden, is het de helft goedkoper om je was voortaan te doen op 30 graden! Het verwarmen van water kost de wasmachine de meeste energie, dus kouder wassen scheelt een hoop energie. Let er wel op dat het wasprogramma op een lagere temperatuur vaak wat langer duurt. Dit is nodig om de was goed schoon te krijgen. 

Gebruik de eco-stand van je apparaten

Kouder wassen in je wasmachine doe je gemakkelijk met de vooringestelde eco-stand. Niet alleen de wasmachine heeft een eco-stand. Waarschijnlijk heb je meer apparaten in huis met een eco-stand dan je denkt! Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser of je laptop of vaste computer. Controleer je apparaten en gebruik waar mogelijk de eco-stand! Dit scheelt je op jaarbasis een hoop stroomkosten. 

Vervang je gloeilampen door led verlichting

Gloeilampen worden überhaupt niet meer verkocht, omdat gloeilampen en halogeenlampen niet meer toegestaan zijn. Toch hebben veel huishoudens nog gloeilampen in huis. Dat terwijl verlichting in veel huizen de grootste stroomverbruiker is. Led verlichting verbruikt veel minder stroom dan een gloeilamp en is daarom een goede vervanger om het stroomverbruik te beperken. Tegenwoordig kun je led verlichting kopen op ontzettend veel verkooppunten. Zo kun je langsgaan bij fysieke winkels, maar ook online vind je een breed aanbod aan led lampen.

Maak minder gebruik van je droger

Naast het draaien van een wasje is ook het drogen van deze was een energievreter. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om de gewassen was uit te laden en in de droger te doen, maar dit is niet voor alle soorten was noodzakelijk. Kleding bijvoorbeeld droogt ook prima aan de waslijn of op een droogrek. Hoe minder je de droger gebruikt, hoe minder je stroomverbruik!

Klussen

Maak van je zolder een energiezuinige ruimte

Heb je ooit stilgestaan bij de gedachte hoe dat kleine, onopvallende stukje onder het dak – ja, ik heb het over je zolder – een mega-impact kan hebben op jouw energierekening? Laat me je meenemen op een reis waar zolderisolatie niet alleen jouw portemonnee blij maakt, maar ook een high five geeft aan de natuur. […]

Read More
Huis & Tuin

Het inrichten van een vergaderruimte die inspireert

Weet je nog die keer dat je in een saaie, grijze ruimte zat te knikkebollen terwijl iemand met een monotone stem iets probeerde uit te leggen? Nou, dat is dus precies wat je niet wilt als je een kantine inrichting onder handen neemt of als je de vergaderruimte een make-over geeft. Laten we even eerlijk […]

Read More
Huis & Tuin

Wandtegels als sfeerbepalers 

Wandtegels zijn meer dan een bouwmateriaal, namelijk vormen ze een essentieel onderdeel van het interieurdesign, met een grote invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Of het nu gaat om een verbouwing in de keuken of een vernieuwing van de badkamer, de juiste keuze van wandtegels kan een verbluffend effect hebben op de sfeer […]

Read More