Uitvaartverzekering baby

Het verliezen van een baby is een gebeurtenis wat geen ouder ooit hoopt te ervaren. Helaas is het voor sommige ouders de harde realiteit. Het verlies van je mooiste geschenk ooit verdient een bijzondere uitvaart. Dit is echter niet waar ouders bij het krijgen van een baby rekening mee houden. En toch is het een realiteit om rekening mee te houden, voordat je baby geboren wordt. Het verlies van je baby is al erg genoeg en je wilt niet daarnaast ook nog hoge rekeningen ontvangen voor de uitvaart. Daarom vind je in dit artikel welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen.

Wel of niet meeverzekerd

Voordat je een aparte uitvaartverzekering afsluit voor je baby is het verstandig om te kijken of je baby niet meeverzekerd is met je eigen uitvaartverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk je baby al standaard meeverzekerd. Let er wel op dat dit doorgaans voor een bepaalde periode is. Dit kan zijn vanaf een bepaald aantal weken in de zwangerschap tot een aantal maanden na de geboorte. Voor welke periode dit precies is, kun je het beste je verzekeraar raadplegen.

Kosten voor een uitvaart

Natuurlijk kan jezelf de kosten voor een uitvaar zo hoog maken als je wil. De standaard kosten voor de uitvaart van een baby ligt gemiddeld rond de 1500 euro. Veel ouders hebben dit niet zomaar klaarleggen, mede doordat ze veel kosten hebben gemaakt ter voorbereiding van het ontvangst van hun kind. Daarom moet je goed het dekkingsbedrag controleren van de uitvaartverzekering. Is het bedrag namelijk te laag? Dan moet je een gedeelte van de uitvaart zelf betalen. Het dekkingsbedrag heeft natuurlijk wel invloed op de premie. Des te hoger de dekking, des te hoger de premie die je elke maand dient te voldoen. Gelukkig scheelt dit vaak maar een paar euro per maand.

Wat wordt er gedekt?

Een ander belangrijk punt is wat er precies gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Het kan namelijk zijn dat de uitvaartverzekering voor je baby een bepaald geldbedrag verzekerd of alleen bepaalde diensten. Bij een geldbedrag moet je erop letten dat de gehele uitvaart niet boven het verzekerde bedrag uitkomt. Dekt de uitvaartverzekering alleen maar bepaalde diensten? Dan dien je hier goed rekening mee te houden bij de uitvaart. Het kan namelijk zo zijn dat je declaratie wordt afgewezen, omdat de gedeclareerde dienst niet in het uitvaartpakket zat. Dit kan tot onnodig hoge kosten lijden.

Houd jij goed rekening met de hier boven genoemde punten? Dan zal jij ongetwijfeld de meest geschikte uitvaartverzekering voor je baby kiezen. Ondanks dat we hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken.

bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More
De beste manier om je laptop te vervoeren
Overig

De beste manier om je laptop te vervoeren

Een laptop is een kwetsbaar product wat makkelijk kapot kan gaan en waarvan je waarschijnlijk niet wil of hoopt dat het snel kapot gaat. Toch is een laptop een gebruiksvoorwerp dat meegenomen kan worden en in elke situatie terecht kan komen. Op deze momenten wil je de laptop goed beschermen. Dit kan op verschillende manieren […]

Read More