Uitvaartverzekering baby

Het verliezen van een baby is een gebeurtenis wat geen ouder ooit hoopt te ervaren. Helaas is het voor sommige ouders de harde realiteit. Het verlies van je mooiste geschenk ooit verdient een bijzondere uitvaart. Dit is echter niet waar ouders bij het krijgen van een baby rekening mee houden. En toch is het een realiteit om rekening mee te houden, voordat je baby geboren wordt. Het verlies van je baby is al erg genoeg en je wilt niet daarnaast ook nog hoge rekeningen ontvangen voor de uitvaart. Daarom vind je in dit artikel welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen.

Wel of niet meeverzekerd

Voordat je een aparte uitvaartverzekering afsluit voor je baby is het verstandig om te kijken of je baby niet meeverzekerd is met je eigen uitvaartverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk je baby al standaard meeverzekerd. Let er wel op dat dit doorgaans voor een bepaalde periode is. Dit kan zijn vanaf een bepaald aantal weken in de zwangerschap tot een aantal maanden na de geboorte. Voor welke periode dit precies is, kun je het beste je verzekeraar raadplegen.

Kosten voor een uitvaart

Natuurlijk kan jezelf de kosten voor een uitvaar zo hoog maken als je wil. De standaard kosten voor de uitvaart van een baby ligt gemiddeld rond de 1500 euro. Veel ouders hebben dit niet zomaar klaarleggen, mede doordat ze veel kosten hebben gemaakt ter voorbereiding van het ontvangst van hun kind. Daarom moet je goed het dekkingsbedrag controleren van de uitvaartverzekering. Is het bedrag namelijk te laag? Dan moet je een gedeelte van de uitvaart zelf betalen. Het dekkingsbedrag heeft natuurlijk wel invloed op de premie. Des te hoger de dekking, des te hoger de premie die je elke maand dient te voldoen. Gelukkig scheelt dit vaak maar een paar euro per maand.

Wat wordt er gedekt?

Een ander belangrijk punt is wat er precies gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Het kan namelijk zijn dat de uitvaartverzekering voor je baby een bepaald geldbedrag verzekerd of alleen bepaalde diensten. Bij een geldbedrag moet je erop letten dat de gehele uitvaart niet boven het verzekerde bedrag uitkomt. Dekt de uitvaartverzekering alleen maar bepaalde diensten? Dan dien je hier goed rekening mee te houden bij de uitvaart. Het kan namelijk zo zijn dat je declaratie wordt afgewezen, omdat de gedeclareerde dienst niet in het uitvaartpakket zat. Dit kan tot onnodig hoge kosten lijden.

Houd jij goed rekening met de hier boven genoemde punten? Dan zal jij ongetwijfeld de meest geschikte uitvaartverzekering voor je baby kiezen. Ondanks dat we hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken.

Raamfolie
Overig

Hoe zorg je voor meer privacy in je eigen huis?

Heb jij er ook zo’n hekel aan als mensen vaak en/of lang naar binnen kijken? Wanneer je in een huis woont met grote ramen heeft dit veel voordelen. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook hoef je hierdoor minder lampen in te zetten om genoeg licht in huis te hebben. Maar deze ramen […]

Read More
Blogs Overig

Waar let je op als je een website laat maken?

Je bent al een tijdje ondernemer en je wil graag een website laten maken. In deze digitale wereld zoeken mensen alles online op, dus een website kan zeker niet missen. Of misschien heb je als ondernemer al heel lang dezelfde website en is het nu tijd voor iets nieuws. Je weet zelf niet goed waar […]

Read More
Overig

Kan je lopers makkelijk schoonmaken? En nog 5 andere weetjes over lopers

Lopers zijn een geweldige manier om een vleugje stijl en comfort aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en materialen, zodat je de perfecte kunt vinden die bij je inrichting past. Maar wist je dat er bij lopers meer komt kijken dan je op het eerste […]

Read More