Uitvaartverzekering baby

Het verliezen van een baby is een gebeurtenis wat geen ouder ooit hoopt te ervaren. Helaas is het voor sommige ouders de harde realiteit. Het verlies van je mooiste geschenk ooit verdient een bijzondere uitvaart. Dit is echter niet waar ouders bij het krijgen van een baby rekening mee houden. En toch is het een realiteit om rekening mee te houden, voordat je baby geboren wordt. Het verlies van je baby is al erg genoeg en je wilt niet daarnaast ook nog hoge rekeningen ontvangen voor de uitvaart. Daarom vind je in dit artikel welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen.

Wel of niet meeverzekerd

Voordat je een aparte uitvaartverzekering afsluit voor je baby is het verstandig om te kijken of je baby niet meeverzekerd is met je eigen uitvaartverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk je baby al standaard meeverzekerd. Let er wel op dat dit doorgaans voor een bepaalde periode is. Dit kan zijn vanaf een bepaald aantal weken in de zwangerschap tot een aantal maanden na de geboorte. Voor welke periode dit precies is, kun je het beste je verzekeraar raadplegen.

Kosten voor een uitvaart

Natuurlijk kan jezelf de kosten voor een uitvaar zo hoog maken als je wil. De standaard kosten voor de uitvaart van een baby ligt gemiddeld rond de 1500 euro. Veel ouders hebben dit niet zomaar klaarleggen, mede doordat ze veel kosten hebben gemaakt ter voorbereiding van het ontvangst van hun kind. Daarom moet je goed het dekkingsbedrag controleren van de uitvaartverzekering. Is het bedrag namelijk te laag? Dan moet je een gedeelte van de uitvaart zelf betalen. Het dekkingsbedrag heeft natuurlijk wel invloed op de premie. Des te hoger de dekking, des te hoger de premie die je elke maand dient te voldoen. Gelukkig scheelt dit vaak maar een paar euro per maand.

Wat wordt er gedekt?

Een ander belangrijk punt is wat er precies gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Het kan namelijk zijn dat de uitvaartverzekering voor je baby een bepaald geldbedrag verzekerd of alleen bepaalde diensten. Bij een geldbedrag moet je erop letten dat de gehele uitvaart niet boven het verzekerde bedrag uitkomt. Dekt de uitvaartverzekering alleen maar bepaalde diensten? Dan dien je hier goed rekening mee te houden bij de uitvaart. Het kan namelijk zo zijn dat je declaratie wordt afgewezen, omdat de gedeclareerde dienst niet in het uitvaartpakket zat. Dit kan tot onnodig hoge kosten lijden.

Houd jij goed rekening met de hier boven genoemde punten? Dan zal jij ongetwijfeld de meest geschikte uitvaartverzekering voor je baby kiezen. Ondanks dat we hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More