Uitvaartverzekering baby

Het verliezen van een baby is een gebeurtenis wat geen ouder ooit hoopt te ervaren. Helaas is het voor sommige ouders de harde realiteit. Het verlies van je mooiste geschenk ooit verdient een bijzondere uitvaart. Dit is echter niet waar ouders bij het krijgen van een baby rekening mee houden. En toch is het een realiteit om rekening mee te houden, voordat je baby geboren wordt. Het verlies van je baby is al erg genoeg en je wilt niet daarnaast ook nog hoge rekeningen ontvangen voor de uitvaart. Daarom vind je in dit artikel welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen.

Wel of niet meeverzekerd

Voordat je een aparte uitvaartverzekering afsluit voor je baby is het verstandig om te kijken of je baby niet meeverzekerd is met je eigen uitvaartverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk je baby al standaard meeverzekerd. Let er wel op dat dit doorgaans voor een bepaalde periode is. Dit kan zijn vanaf een bepaald aantal weken in de zwangerschap tot een aantal maanden na de geboorte. Voor welke periode dit precies is, kun je het beste je verzekeraar raadplegen.

Kosten voor een uitvaart

Natuurlijk kan jezelf de kosten voor een uitvaar zo hoog maken als je wil. De standaard kosten voor de uitvaart van een baby ligt gemiddeld rond de 1500 euro. Veel ouders hebben dit niet zomaar klaarleggen, mede doordat ze veel kosten hebben gemaakt ter voorbereiding van het ontvangst van hun kind. Daarom moet je goed het dekkingsbedrag controleren van de uitvaartverzekering. Is het bedrag namelijk te laag? Dan moet je een gedeelte van de uitvaart zelf betalen. Het dekkingsbedrag heeft natuurlijk wel invloed op de premie. Des te hoger de dekking, des te hoger de premie die je elke maand dient te voldoen. Gelukkig scheelt dit vaak maar een paar euro per maand.

Wat wordt er gedekt?

Een ander belangrijk punt is wat er precies gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Het kan namelijk zijn dat de uitvaartverzekering voor je baby een bepaald geldbedrag verzekerd of alleen bepaalde diensten. Bij een geldbedrag moet je erop letten dat de gehele uitvaart niet boven het verzekerde bedrag uitkomt. Dekt de uitvaartverzekering alleen maar bepaalde diensten? Dan dien je hier goed rekening mee te houden bij de uitvaart. Het kan namelijk zo zijn dat je declaratie wordt afgewezen, omdat de gedeclareerde dienst niet in het uitvaartpakket zat. Dit kan tot onnodig hoge kosten lijden.

Houd jij goed rekening met de hier boven genoemde punten? Dan zal jij ongetwijfeld de meest geschikte uitvaartverzekering voor je baby kiezen. Ondanks dat we hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken.

Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More
Overig

Wat is een backlink?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er één term die voortdurend opduikt: backlinks. Deze kleine, maar krachtige elementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google. Of je nu een doorgewinterde online marketeer bent of pas begint met het begrijpen van de basisprincipes […]

Read More
Overig

De voordelen van tijdregistratie software en timesheet software

Tijdregistratie software en timesheet software spelen een essentiële rol in moderne bedrijfsomgevingen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om nauwkeurig en efficiënt de tijd bij te houden die werknemers besteden aan verschillende taken en projecten. Deze softwareoplossingen hebben veel voordelen en kunnen de productiviteit verhogen, de loonadministratie vereenvoudigen en inzicht verschaffen in de werkefficiëntie. In dit […]

Read More