Heeft u aluminium muurafdekprofielen nodig of aluminium lekdorpels, maar weet u er eigenlijk niet zo veel van af? Dan kan deze blog uitkomst bieden! Het is begrijpelijk dat u aluminium muurafdekprofielen wilt en aluminium lekdorpels, ze zijn namelijk onderhoudsarm, duurzaam, licht van gewicht en eenvoudig bewerkbaar voor een strakke detaillering. Aluminium lekdorpels zijn dus niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens mooi uit.

Wat is een aluminium muurafdekprofiel?

Er zijn door de jaren heen veel verschillende soorten muurafdekprofielen gemaakt. Een muurafdekprofiel is eigenlijk iets wat er voor zorgt dat de muren tegen regenwater, sneeuw ijs en vorst worden beschermd. Ook voorkomt het aantasting van metselwerk en open spouwen tijdens de bouw. Als u geen aluminium muurafdekprofiel heeft, kan er door vocht en vuil ernstige, soms onherstelbare, schade ontstaan aan uw gevel. Het is ook bruikbaar als een aluminium dakrand. Die zorgt voor een goede afvoer van regenwater en vuil via het dak. Een aluminium muurafdekprofiel kan worden toegepast op platte en hellende daken.

Wat zijn aluminium lekdorpels?

Ook lekdorpels zijn er in allerlei soorten en maten, en evenals bij de muurafdekprofielen, worden ook deze steeds meer in de aluminium variant toegepast. Lekdorpels worden geplaatst onder kozijnen om gevels te beschermen tegen de nare gevolgen van waterschade. Lekdorpels lopen in een kleine hellingshoek ietsje schuin af. Hierdoor krijgt water de gelegenheid om af te lopen. Vuil wat met het water mee komt, kan zo direct langs de gevel aflopen naar de grond of afvoer. Tegenwoordig kiest men in de gevelbouw steeds meer voor aluminium lekdorpels omdat het duurzaam is en bestendig is tegen allerlei weersomstandigheden.

Kies voor de goede kwaliteit

Op zoek naar de juiste aluminium muurafdekprofielen of lekdorpels, maar weet u verder niet precies hoe en wat? Bezoek eens een gespecialiseerd metaalbedrijf. Ook bij u in de buurt zijn metaal specialisten te vinden die u vakkundig kunnen adviseren in het maken van de juiste keuze en u van alle informatie over installaties en montages kunnen voorzien.