fietsen

De prijs van een degelijke elektrische fiets of e-bike ligt toch al snel tussen de 1200 en de 3000 euro. Voor die prijs wil je zeker zijn dat je een fiets koopt die stevig is, vlot fietst en perfect aansluit bij jouw wensen. Een goede fietsenwinkel kan je helpen met al je vragen, maar het is altijd slim om goed je vooraf te informeren.

Er zijn drie plaatsen waar de motor bevestigd kan worden: aan het voorwiel, midden aan de fiets en aan het achterwiel. De motor aan het voorwiel is vaak de goedkopere optie. Bovendien maken fietsen met dit soort motor meestal minder lawaai bij het fietsen. Er zijn echter ook enkele grote nadelen aan een fiets met een motor aan het voorwiel. Je kan op deze plaats geen sterke, zware motor plaatsen. Verwacht dus geen hoge snelheden met deze fiets. Het achterwiel kan een sterkere motor dragen, dat voelt dan ook letterlijk als een duwtje in de rug. Het grote nadeel aan dit soort motor is dat hij erg veel onderhoud vergt en dat het veel moeilijker wordt om het achterwiel te vervangen bij een lekke band.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/e-bike-kopen/ 

De populairste plaats voor de motor is in het midden, vlak bij de pedalen. Omdat het gewicht laag in het midden van de fiets zit, is deze keuze goed voor een gemakkelijk evenwicht. Het enige grote nadeel van dit type e-bikes is dat vooral de oudere fietsen meer lawaai maken. Gelukkig zijn fabrikanten steeds meer in staat om stille fietsen te produceren.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/ 

Naast de locatie van de motor, is de keuze van de accu de belangrijkste beslissing bij de aankoop van een elektrische fiets. De prijs van je fiets is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de accu. De beste accu heeft een snelle oplaadtijd en een ruime actieradius. De actieradius is het aantal kilometers dat je kan fietsen voor je de accu opnieuw moet opladen. Deze radius is afhankelijk van de kwaliteit van de accu, maar ook van jouw rijstijl en je gewicht. Denk er ook aan dat je bij een ingebouwde accu steeds een stopcontact nodig hebt in de buurt van de fiets. Bij fietsen met een uitneembare accu kan je de accu binnenshuis opladen.