Tips voor het organiseren van een zakelijke lunch

zakelijke lunch

Moet jij een zakelijke lunch organiseren? Oei, wellicht heb je daar helemaal geen zin in en heb je ook werkelijk geen idee hoe je een leuke zakelijke lunch kunt organiseren. Hieronder enkele tips voor het organiseren van een zakelijke lunch.

Cultuurverschillen of allergieën 

Check van tevoren altijd even of er collega’s zijn met een allergie, zoals een glutenallergie. Ook zullen er wellicht collega’s zijn die oorspronkelijk niet uit Nederland komen en andere eetgewoonten hebben of juist tijdens de lunch warm eten of gewend zijn om veel te eten. Zorg dat er voor ieder wat wils is en dat iedereen kan genieten van een heerlijke lunch. 

Juiste gerechten

Kies de juiste gerechten? Is er een lange vergadering gepland die dag? Kies dan niet voor een ongezonde lunch, maar juist voor een gezonde lunch, die zorgt voor veel energie om de dag soepel en gemotiveerd door te komen. Kies hierbij voor lichte gerechten die makkelijk verteerbaar zijn. is de lunch later op de middag gepland, dan kan een combinatie van snacks en broodjes een leuke afwisseling tijdens de dag zijn. Zit het kantoor gevestigd in Amsterdam en omgeving? Dan kun je ook kiezen voor broodjes laten bezorgen in Noord-Holland. Zo maak je het jezelf ook eenvoudig en wordt de lunch gewoon bezorgd.  

Presentatie

Wordt de lunch genuttigd tijdens de vergadering? Serveer de broodjes dan uit op schalen en zet borden neer, zodat iedereen eenvoudig een broodje uit kan kiezen en vervolgens weer verder kan gaan met vergaderen of werken. Is het puur om te socializen? Kies dan bijvoorbeeld voor een buffetvorm, zodat iedereen tijdens het opscheppen van de lunch lekker kan kletsen en netwerken.

Lastminute wijzigingen

Zorg er altijd voor dat je voldoende hebt om iedereen goed te laten eten, ook als er lastminute extra deelnemers aan de vergadering zijn of als de tijd wijzigt. Zorg er altijd voor dat je kunt anticiperen op dit soort wijzigingen rondom de lunch. Een lunch zelf maken of verschillende broodjes bestellen is altijd goed!

Eten & drinken

De afvalberg van plastic rietjes: tijd voor verandering met duurzame alternatieven

Hoe vaak gebruik jij een rietje per dag? En hoe vaak doe jij dat tijdens je vakantie of tijdens een dagje uit? Als je net als de gemiddelde persoon bent, gebruik je waarschijnlijk een paar rietjes per week. Maar als je dat op jaarbasis uitrekent, kom je al snel op honderden rietjes per persoon. En […]

Read More
Eten & drinken

De gezondheidsvoordelen van thee

Dat het drinken van thee gezondheidsvoordelen heeft, is alom bekend. Thee, maar dan zonder suiker, staat niet voor niets op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Maar welke zijn de voordelen precies? Hier gaan we op die vraag in. Maar eerst komt voor de volledigheid de vraag aan de orde wat thee is. Wat […]

Read More
Eten & drinken

Russian Imperial stout in de zomer? Ja zeker!

Waar de meesten in de zomer graag een lekker fris wit biertje drinken, zijn er ook ontzettend veel mensen die gewoon een Russian Imperial stout bestellen. In principe is dat natuurlijk ook helemaal niet vreemd, want in de basis is het allebei heerlijk koel en verfrissend. Echter zal je je kunnen voorstellen, dat de frisse […]

Read More