Tips voor het maken van een sterke landingspagina

Wil je meer bezoekers op je website? Dan is het maken van een specifieke landingspagina een goed idee. Door deze pagina specifiek een te laten sluiten op de belangrijkste vragen van de bezoeker hoeft hij minder “moeite” te doen. 

Een landingspagina sluit perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor ze direct op een relevante pagina terechtkomen in plaats van op de homepage. Dit heeft als grote voordeel dat ze direct meer informatie over je producten of diensten zien.

Voordelen van een landingspagina

  • Lagere bounce rate. Doordat je landingspagina aansluit op de vraag van de bezoeker zullen er minder bezoekers vertrekken met als gevolg een lagere bounce rate.
  • Relevanter voor Adwords. Bij adverteren in Adwords wordt er gekeken naar de relevantie van de pagina. Hoe relevanter de landingspagina aan het zoekwoord is, des te minder je hoeft te betalen per klik. 
  • Hogere conversie. Een goede landingspagina is relevant aan de vraag van de bezoekers, waardoor deze ook direct meer conversiegericht is. Door een relevante en goede landingspagina te maken zorg je voor een hoger conversiepercentage.

Tips voor een goede landingspagina

  • Zorg ervoor dat de content aansluit bij je advertentie en hetgeen waar de bezoeker naar op zoek is. Een titel met call-to-action lijkt misschien veel bezoekers op te leveren, echter moet de pagina zelf wel relevant zijn. Als dat niet het geval is vertrekken veel bezoekers met als gevolg een hoge bouncerate. 
  • Zet de voordelen op een rijtje. Een opsomming met voordelen van een dienst of product zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn.
  • Het overzichtelijk houden van de pagina is ontzettend belangrijk. Hou het voor de bezoeker simpel en duidelijk, zodat ook de call-to-action opvalt.
  • Zorg voor goede content dat is geschreven voor bezoekers en niet voor de zoekmachine. Veel bedrijven schrijven SEO teksten om in Google te scoren met de landingspagina, echter is het belangrijk om de content juist voor bezoekers te schrijven. Daarbij zoekmachine optimalisatie in je achterhoofd houden kan geen kwaad.

Na het lezen van bovenstaande tips kan je zelf aan de slag met het maken van een sterke landingspagina. Heb je meer tips of advies nodig? Ga naar MarcoBouman.com voor handige tips voor online marketing.

ergotherapie
Uncategorized

Alles over ergotherapie

De meesten van ons zijn vast wel bekend met een fysiotherapeut of een osteopaat. Toch zijn er ontzettend veel mensen die ook naar een ergotherapeut gaan. De kans dat je waarschijnlijk niet exact weet wat het exact is en wat zo’n ergotherapeut nu exact doet is vrij groot. Omdat het een best belangrijk aspect is, […]

Read More
Bloggen-inside wijn
Uncategorized

Nog niet zo’n liefhebber van wijn? Probeer dit eens!

Ooit wel eens een glas wijn geprobeerd, en niet meteen een fan? Wel eens een glas wijn op een receptie of in een restaurant gekregen waar je niet echt van hebt genoten? Dan zal je jezelf nog niet bepaald een liefhebber van wijn noemen. Misschien heb je zelfs besloten dat je wijn niks vindt, niks […]

Read More
Bloggen-inside roadtrip
Uncategorized

Met de auto op vakantie? Neem dít mee onderweg!

Veel mensen gaan met de auto op vakantie. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, kan de vakantiepret pas écht beginnen. Maar daarvoor zit je waarschijnlijk flink wat uren in de auto. Geen punt, als je maar voor de juiste voorbereiding zorgt. Neem onder andere voldoende eten en drinken mee – en ontdek […]

Read More