Tips voor het maken van een sterke landingspagina

Wil je meer bezoekers op je website? Dan is het maken van een specifieke landingspagina een goed idee. Door deze pagina specifiek een te laten sluiten op de belangrijkste vragen van de bezoeker hoeft hij minder “moeite” te doen. 

Een landingspagina sluit perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor ze direct op een relevante pagina terechtkomen in plaats van op de homepage. Dit heeft als grote voordeel dat ze direct meer informatie over je producten of diensten zien.

Voordelen van een landingspagina

  • Lagere bounce rate. Doordat je landingspagina aansluit op de vraag van de bezoeker zullen er minder bezoekers vertrekken met als gevolg een lagere bounce rate.
  • Relevanter voor Adwords. Bij adverteren in Adwords wordt er gekeken naar de relevantie van de pagina. Hoe relevanter de landingspagina aan het zoekwoord is, des te minder je hoeft te betalen per klik. 
  • Hogere conversie. Een goede landingspagina is relevant aan de vraag van de bezoekers, waardoor deze ook direct meer conversiegericht is. Door een relevante en goede landingspagina te maken zorg je voor een hoger conversiepercentage.

Tips voor een goede landingspagina

  • Zorg ervoor dat de content aansluit bij je advertentie en hetgeen waar de bezoeker naar op zoek is. Een titel met call-to-action lijkt misschien veel bezoekers op te leveren, echter moet de pagina zelf wel relevant zijn. Als dat niet het geval is vertrekken veel bezoekers met als gevolg een hoge bouncerate. 
  • Zet de voordelen op een rijtje. Een opsomming met voordelen van een dienst of product zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn.
  • Het overzichtelijk houden van de pagina is ontzettend belangrijk. Hou het voor de bezoeker simpel en duidelijk, zodat ook de call-to-action opvalt.
  • Zorg voor goede content dat is geschreven voor bezoekers en niet voor de zoekmachine. Veel bedrijven schrijven SEO teksten om in Google te scoren met de landingspagina, echter is het belangrijk om de content juist voor bezoekers te schrijven. Daarbij zoekmachine optimalisatie in je achterhoofd houden kan geen kwaad.

Na het lezen van bovenstaande tips kan je zelf aan de slag met het maken van een sterke landingspagina. Heb je meer tips of advies nodig? Ga naar MarcoBouman.com voor handige tips voor online marketing.

Voetbal
Uncategorized

Meer sportmogelijkheden in de woonwijk

Om het huizentekort aan te pakken worden er steeds meer nieuwe huizen gebouwd. In deze nieuwe wijken worden meestal ook openbare ruimtes ingedeeld. Er zijn verschillende doelen voor deze openbare ruimten. Dit zijn een aantal ideeën voor een goede invulling van een openbare ruimte. Sportveld Er bestaan allerlei verschillende soorten sportvelden, denk bijvoorbeeld aan voetbalvelden, […]

Read More
Zwembad
Uncategorized

Zwembadaccessoires die je niet wilt missen

Ook al laat momenteel het warme weer nog op zich wachten, het is de perfecte tijd om een keuze te maken uit al die zwembaden en een bestelling te plaatsen. Heb je dit gedaan? Dan kun je nu kijken naar de accessoires waarmee je optimaal gebruik kan maken van je nieuwe zwembad. Verwarming Water doet […]

Read More
Fruitmand
Uncategorized

Laat iemand weten dat hij of zij er toe doet

Het zou niet moeilijk moeten zijn om aardig tegen anderen te zijn. Sterker nog, met een klein gebaar of een vriendelijke glimlach kun je iemands dag positief beïnvloeden. Elke goede daad is het waard, als is de daad nog zo klein. Alles personaliseren Zorg er voor dat het altijd naar diegene gericht is, wat je […]

Read More