Tips voor het maken van een sterke landingspagina

Wil je meer bezoekers op je website? Dan is het maken van een specifieke landingspagina een goed idee. Door deze pagina specifiek een te laten sluiten op de belangrijkste vragen van de bezoeker hoeft hij minder “moeite” te doen. 

Een landingspagina sluit perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor ze direct op een relevante pagina terechtkomen in plaats van op de homepage. Dit heeft als grote voordeel dat ze direct meer informatie over je producten of diensten zien.

Voordelen van een landingspagina

  • Lagere bounce rate. Doordat je landingspagina aansluit op de vraag van de bezoeker zullen er minder bezoekers vertrekken met als gevolg een lagere bounce rate.
  • Relevanter voor Adwords. Bij adverteren in Adwords wordt er gekeken naar de relevantie van de pagina. Hoe relevanter de landingspagina aan het zoekwoord is, des te minder je hoeft te betalen per klik. 
  • Hogere conversie. Een goede landingspagina is relevant aan de vraag van de bezoekers, waardoor deze ook direct meer conversiegericht is. Door een relevante en goede landingspagina te maken zorg je voor een hoger conversiepercentage.

Tips voor een goede landingspagina

  • Zorg ervoor dat de content aansluit bij je advertentie en hetgeen waar de bezoeker naar op zoek is. Een titel met call-to-action lijkt misschien veel bezoekers op te leveren, echter moet de pagina zelf wel relevant zijn. Als dat niet het geval is vertrekken veel bezoekers met als gevolg een hoge bouncerate. 
  • Zet de voordelen op een rijtje. Een opsomming met voordelen van een dienst of product zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn.
  • Het overzichtelijk houden van de pagina is ontzettend belangrijk. Hou het voor de bezoeker simpel en duidelijk, zodat ook de call-to-action opvalt.
  • Zorg voor goede content dat is geschreven voor bezoekers en niet voor de zoekmachine. Veel bedrijven schrijven SEO teksten om in Google te scoren met de landingspagina, echter is het belangrijk om de content juist voor bezoekers te schrijven. Daarbij zoekmachine optimalisatie in je achterhoofd houden kan geen kwaad.

Na het lezen van bovenstaande tips kan je zelf aan de slag met het maken van een sterke landingspagina. Heb je meer tips of advies nodig? Ga naar MarcoBouman.com voor handige tips voor online marketing.

Zo worden sokken met een logo bedrukt
Uncategorized

Zo worden sokken met een logo bedrukt

Sokken zijn niet langer alleen maar een praktisch kledingstuk om je voeten warm te houden. Tegenwoordig zijn sokken een mode-item en worden ze vaak gebruikt als middel om je outfit net dat beetje extra te geven. Daarnaast worden sokken ook vaak bedrukt met een logo om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te promoten. Maar hoe […]

Read More
Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike
Uncategorized

Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike

Mountainbiken is een een geliefde en avontuurlijke hobby voor velen onder ons, maar wie het op een veilige manier wil doen moet hun mountainbike goed verzorgen! Het onderhouden van een mountainbike is belangrijk voor de prestaties en de veiligheid van de fiets. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen […]

Read More
Uncategorized

Wat is een BDR behandeling?

Een BDR behandeling is een innovatieve peeling waarmee de gezichtshuid wordt verbeterd. Na de eerste behandeling zie je al gedurende meerdere weken verbetering. De BDR behandeling maakt je huid jonger en levert snel resultaat op. Waarvoor kan een BDR behandeling de oplossing zijn? Littekens Rimpels  Ouderdomsvlekken Pigmentvlekken Ruwe en droge huid Vergrote poriën Acne Natuurlijk […]

Read More