Tips voor het maken van een sterke landingspagina

Wil je meer bezoekers op je website? Dan is het maken van een specifieke landingspagina een goed idee. Door deze pagina specifiek een te laten sluiten op de belangrijkste vragen van de bezoeker hoeft hij minder “moeite” te doen. 

Een landingspagina sluit perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor ze direct op een relevante pagina terechtkomen in plaats van op de homepage. Dit heeft als grote voordeel dat ze direct meer informatie over je producten of diensten zien.

Voordelen van een landingspagina

  • Lagere bounce rate. Doordat je landingspagina aansluit op de vraag van de bezoeker zullen er minder bezoekers vertrekken met als gevolg een lagere bounce rate.
  • Relevanter voor Adwords. Bij adverteren in Adwords wordt er gekeken naar de relevantie van de pagina. Hoe relevanter de landingspagina aan het zoekwoord is, des te minder je hoeft te betalen per klik. 
  • Hogere conversie. Een goede landingspagina is relevant aan de vraag van de bezoekers, waardoor deze ook direct meer conversiegericht is. Door een relevante en goede landingspagina te maken zorg je voor een hoger conversiepercentage.

Tips voor een goede landingspagina

  • Zorg ervoor dat de content aansluit bij je advertentie en hetgeen waar de bezoeker naar op zoek is. Een titel met call-to-action lijkt misschien veel bezoekers op te leveren, echter moet de pagina zelf wel relevant zijn. Als dat niet het geval is vertrekken veel bezoekers met als gevolg een hoge bouncerate. 
  • Zet de voordelen op een rijtje. Een opsomming met voordelen van een dienst of product zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn.
  • Het overzichtelijk houden van de pagina is ontzettend belangrijk. Hou het voor de bezoeker simpel en duidelijk, zodat ook de call-to-action opvalt.
  • Zorg voor goede content dat is geschreven voor bezoekers en niet voor de zoekmachine. Veel bedrijven schrijven SEO teksten om in Google te scoren met de landingspagina, echter is het belangrijk om de content juist voor bezoekers te schrijven. Daarbij zoekmachine optimalisatie in je achterhoofd houden kan geen kwaad.

Na het lezen van bovenstaande tips kan je zelf aan de slag met het maken van een sterke landingspagina. Heb je meer tips of advies nodig? Ga naar MarcoBouman.com voor handige tips voor online marketing.

Uncategorized

De kunst van het kiezen van de perfecte Sofa!

Heb je ooit voor een winkelraam gestaan, dromend van die prachtige sofa die daar staat te shinen? En vroeg je jezelf af hoe je die droombank in jóúw woonkamer kunt krijgen? Goed nieuws: ik ben hier om je te helpen! Duik samen met mij in de wondere wereld van zitmeubelen en ontdek de kunst van […]

Read More
Uncategorized

Ontdek welke promotieartikelen het meest effectief zijn voor jouw doelgroep

Bij het kiezen van bedrukte promotieartikelen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en interesses van verschillende doelgroepen. Door de juiste items te selecteren, kun je ervoor zorgen dat je boodschap effectief overkomt en je merk positief wordt geassocieerd. In dit artikel zullen we verschillende categorieën van bedrukte promotieartikelen bespreken en […]

Read More
Uncategorized

Het verbouwen van een woning wat komt hierbij kijken

Verbouwen kan heel spannend zijn. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze in aanraking komen met grote machines zoals graafmachines. Voor anderen kan het een droom zijn die uitkomt. Waarom zou je eigenlijk je huis verbouwen? Er zijn een paar goede redenen voor. Soms is het huis gewoon oud en zijn er dingen […]

Read More