Tips om haaruitval te voorkomen

Het komt heel veel voor, haren die beginnen uit te vallen of haren dat dunner aan het worden is. Een vervelend probleem dat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt beperken. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om gezond te eten, stress te vermijden en je haar te voorzien van een speciale spray op het moment dat je het bijvoorbeeld gaat föhnen of stijlen. 

Een gevarieerd en gezond dieet

Een gevarieerd en gezond dieet voorkomt dat haren uitvallen of dunner wordt. Vooral belangrijk is Vitamine A, C en E. Vitamine E vinden we bijvoorbeeld in havermout, pindakaas maar ook verschillende granen en zaden. Vitamine A kun je halen uit groenten zoals pompoen, boerenkool maar ook de zoete aardappels. Eieren en melk is ook een prima optie. Als laatst hebben we Vitamine C dat veel te vinden is in fruit. je kunt denken aan citroen, aardbeien maar ook sinaasappels. Zorg verder dat je voldoende eiwit binnenkrijgt. Mocht je tekort komen aan vitamines met voeding kun je er ook over nadenken om vitamines te gaan slikken.

Zorg dat je stress vermijdt

Stress is nergens goed voor en dus ook niet voor je haren. Het kan ervoor zorgen dat je haar gaat uitvallen en de groei tegenhoudt. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk stress hebt door de dag heen. Als je dit lastig vindt doe dan een activiteit waar je van ontspant. Dat kan bijvoorbeeld een hobby zijn dat je graag doet, sporten of een wandeling maken. Meditatie kan ook heel erg goed helpen. Zeker de moeite waard om eens te proberen.  

Maak gebruik van een beschermende spray

Wanneer je je haar regelmatig verzorgd met bijvoorbeeld een stijltang of de föhn dan is het belangrijk dat je voordat je daar mee begint je inspuit met een beschermende spray. De hitte die van deze producten afkomt kan ervoor zorgen dat de haar beschadigd. Het kan afbreken maar ook dunner worden. Probeer het gebruik van deze hitte apparaten te minimaliseren. Ook de zonnebank is niet goed voor de haar en moet je ook niet te lang in de zon zitten. 

Mocht je toch veel last hebben van haaruitval en kale plekken dan kan je kiezen voor een haartransplantatie. Lees er meer over op deze pagina: 

https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/fue-stamcel-haartransplantatie/.

De FUE stamcel haartransplantatie methode is de meest fijne methode op het gebied van haartransplantatie. Deze innovatieve behandelmethode geeft een indrukwekkend resultaat en je hoofd hoeft niet eens helemaal kaal geschoren worden. Hierdoor is het mogelijk om in het ‘geheim’ je haar te laten implanteren en hoeft niemand er weet van te hebben als je dat niet wil.

Beauty & Health

De voordelen van testosteron

Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon dat bijdraagt aan de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een lage stem, baardgroei en spieren. Sommige omgevingsfactoren stimuleren testosteron. Zo kun je je testosteron verhogen door middel van trainingen en zonlicht. Andere factoren, zoals stress en het nuttigen van alcohol, verminderen het testosterongehalte in het lichaam juist. Voor mannen is […]

Read More
Beauty & Health

Breng de apotheker naar je thuis

Nu je bijna alles online kan bestellen en aan huis kan laten leveren, kunnen ook de producten die je bij de apotheker gaat kopen niet meer ontbreken. Wanneer je er geen voorschrift voor nodig hebt, kan je alle voedingssupplementen, pijnstillers, elixirs, natuurlijke geneesmiddelen enzovoort gewoon online bestellen. Je hoeft je deur er dus niet meer […]

Read More
Beauty & Health

Haartransplantaties: zijn ze haalbaar met kroeshaar?

Volgens de International Society of Hair Restoration Surgery zijn haartransplantatieprocedures tussen 2010 en 2011 met 22 procent toegenomen. Dit betekent dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd is in haartransplantaties als een manier om hun uiterlijk te verbeteren. Er zijn een aantal redenen voor de groeiende populariteit van haartransplantaties. Een daarvan is dat de technologie de […]

Read More