Tips om haaruitval te voorkomen

Het komt heel veel voor, haren die beginnen uit te vallen of haren dat dunner aan het worden is. Een vervelend probleem dat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt beperken. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om gezond te eten, stress te vermijden en je haar te voorzien van een speciale spray op het moment dat je het bijvoorbeeld gaat föhnen of stijlen. 

Een gevarieerd en gezond dieet

Een gevarieerd en gezond dieet voorkomt dat haren uitvallen of dunner wordt. Vooral belangrijk is Vitamine A, C en E. Vitamine E vinden we bijvoorbeeld in havermout, pindakaas maar ook verschillende granen en zaden. Vitamine A kun je halen uit groenten zoals pompoen, boerenkool maar ook de zoete aardappels. Eieren en melk is ook een prima optie. Als laatst hebben we Vitamine C dat veel te vinden is in fruit. je kunt denken aan citroen, aardbeien maar ook sinaasappels. Zorg verder dat je voldoende eiwit binnenkrijgt. Mocht je tekort komen aan vitamines met voeding kun je er ook over nadenken om vitamines te gaan slikken.

Zorg dat je stress vermijdt

Stress is nergens goed voor en dus ook niet voor je haren. Het kan ervoor zorgen dat je haar gaat uitvallen en de groei tegenhoudt. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk stress hebt door de dag heen. Als je dit lastig vindt doe dan een activiteit waar je van ontspant. Dat kan bijvoorbeeld een hobby zijn dat je graag doet, sporten of een wandeling maken. Meditatie kan ook heel erg goed helpen. Zeker de moeite waard om eens te proberen.  

Maak gebruik van een beschermende spray

Wanneer je je haar regelmatig verzorgd met bijvoorbeeld een stijltang of de föhn dan is het belangrijk dat je voordat je daar mee begint je inspuit met een beschermende spray. De hitte die van deze producten afkomt kan ervoor zorgen dat de haar beschadigd. Het kan afbreken maar ook dunner worden. Probeer het gebruik van deze hitte apparaten te minimaliseren. Ook de zonnebank is niet goed voor de haar en moet je ook niet te lang in de zon zitten. 

Mocht je toch veel last hebben van haaruitval en kale plekken dan kan je kiezen voor een haartransplantatie. Lees er meer over op deze pagina: 

https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/fue-stamcel-haartransplantatie/.

De FUE stamcel haartransplantatie methode is de meest fijne methode op het gebied van haartransplantatie. Deze innovatieve behandelmethode geeft een indrukwekkend resultaat en je hoofd hoeft niet eens helemaal kaal geschoren worden. Hierdoor is het mogelijk om in het ‘geheim’ je haar te laten implanteren en hoeft niemand er weet van te hebben als je dat niet wil.

Beauty & Health

Het kopen van de juiste Oral-B opzetborstels

Een stralende glimlach begint met goede mondverzorging, en daarbij spelen de juiste opzetborstels een cruciale rol. Oral-B, een gerenommeerd merk in de tandheelkundige industrie, biedt een breed scala aan opzetborstels. Maar hoe kies je nu de juiste borstel die aansluit bij jouw specifieke behoeften? Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van […]

Read More
Beauty & Health

Behandelen van klachten met energetische geneeswijzen

Energetische geneeswijzen zijn vormen van alternatieve geneeswijzen die gericht zijn op het in balans brengen van de energieën in het lichaam. Het geloof is dat het lichaam niet alleen uit fysieke componenten bestaat, maar ook uit subtiele energieën die de gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden. Energetische geneeswijzen zijn gericht op het herstellen […]

Read More
Beauty & Health

De mooiste Beauty DIY’s voor een stralende look

Ben je op zoek naar eenvoudige en betaalbare manieren om je schoonheidsroutine te upgraden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we enkele van de mooiste beauty DIY’s die je thuis kunt uitproberen. Met deze handige tips en trucs kun je een stralende look creëren zonder de deur uit te […]

Read More