Tips om haaruitval te voorkomen

Het komt heel veel voor, haren die beginnen uit te vallen of haren dat dunner aan het worden is. Een vervelend probleem dat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt beperken. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om gezond te eten, stress te vermijden en je haar te voorzien van een speciale spray op het moment dat je het bijvoorbeeld gaat föhnen of stijlen. 

Een gevarieerd en gezond dieet

Een gevarieerd en gezond dieet voorkomt dat haren uitvallen of dunner wordt. Vooral belangrijk is Vitamine A, C en E. Vitamine E vinden we bijvoorbeeld in havermout, pindakaas maar ook verschillende granen en zaden. Vitamine A kun je halen uit groenten zoals pompoen, boerenkool maar ook de zoete aardappels. Eieren en melk is ook een prima optie. Als laatst hebben we Vitamine C dat veel te vinden is in fruit. je kunt denken aan citroen, aardbeien maar ook sinaasappels. Zorg verder dat je voldoende eiwit binnenkrijgt. Mocht je tekort komen aan vitamines met voeding kun je er ook over nadenken om vitamines te gaan slikken.

Zorg dat je stress vermijdt

Stress is nergens goed voor en dus ook niet voor je haren. Het kan ervoor zorgen dat je haar gaat uitvallen en de groei tegenhoudt. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk stress hebt door de dag heen. Als je dit lastig vindt doe dan een activiteit waar je van ontspant. Dat kan bijvoorbeeld een hobby zijn dat je graag doet, sporten of een wandeling maken. Meditatie kan ook heel erg goed helpen. Zeker de moeite waard om eens te proberen.  

Maak gebruik van een beschermende spray

Wanneer je je haar regelmatig verzorgd met bijvoorbeeld een stijltang of de föhn dan is het belangrijk dat je voordat je daar mee begint je inspuit met een beschermende spray. De hitte die van deze producten afkomt kan ervoor zorgen dat de haar beschadigd. Het kan afbreken maar ook dunner worden. Probeer het gebruik van deze hitte apparaten te minimaliseren. Ook de zonnebank is niet goed voor de haar en moet je ook niet te lang in de zon zitten. 

Mocht je toch veel last hebben van haaruitval en kale plekken dan kan je kiezen voor een haartransplantatie. Lees er meer over op deze pagina: 

https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/fue-stamcel-haartransplantatie/.

De FUE stamcel haartransplantatie methode is de meest fijne methode op het gebied van haartransplantatie. Deze innovatieve behandelmethode geeft een indrukwekkend resultaat en je hoofd hoeft niet eens helemaal kaal geschoren worden. Hierdoor is het mogelijk om in het ‘geheim’ je haar te laten implanteren en hoeft niemand er weet van te hebben als je dat niet wil.

Beauty & Health Blogs

Het vinden van een kwalitatieve tandartspraktijk in Hilversum

Het kan moeilijk zijn om in elk gebied kwaliteitszorg diensten te vinden, maar het kan vooral een uitdaging zijn wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare tandartspraktijk. Als je in de buurt van Hilversum woont, zul je blij zijn te weten dat er verschillende uitstekende tandartsen en tandartspraktijken in Hilversum beschikbaar zijn. Dit is […]

Read More
Sieraden trends voor vrouwen in 2023
Beauty & Health

Sieraden trends voor vrouwen in 2023

De wereld van sieraden is continu in beweging en elk jaar zien we nieuwe trends opduiken. Voor 2023 verwachten we een aantal opvallende trends op het gebied van dames sieraden. In dit artikel zetten we de belangrijkste trends op een rijtje. Hebben we volgens jou een belangrijke trend gemist? Laat het ons dan vooral weten! […]

Read More
sieraden voor dames
Beauty & Health

Sieraden cadeau geven: zo bega je geen miskoop

Sieraden behoren tot de absolute favorieten om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Nu de gezellige decembermaand weer van start is gegaan, zullen dan ook veel mensen op zoek gaan naar de juiste sieraden. Maar de zoektocht naar de juiste armband, ketting, horloge of ring kan nog best lastig zijn. Sieraden voor dames zijn misschien […]

Read More