Tips bij het kiezen van een prepaid simkaart voor je telefoon

Wil je meer dan alleen via WiFi internetten met je smartphone, dan zul je al snel een simkaart nodig hebben. Bij het aanschaffen van een prepaid simkaart komen een aantal zaken kijken. Denk hierbij onder andere aan prijzen en verschillen tussen providers. In dit artikel lees je drie tips die je helpen bij het kiezen van een geschikte simkaart voor jouw telefoon!

1. Beltegoed of bundel

Het eerste waar je rekening mee kunt houden, is dat er voor prepaid kaarten over het algemeen twee keuzes zijn: 

  1. Verbruiken per eenheid via beltegoed
  2. Prepaid bundel aanschaffen en gebruiken

In het eerste geval gebruik je je beltegoed per verbruikte MB, belminuut, en sms’je. Je betaalt per eenheid een tarief, welke van je beltegoed af gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 15 cent per MB of 10 cent per belminuut. Je kiest er zelf voor wanneer je weer gaat opwaarderen.

In het geval van bundels gebruik je meestal ook je beltegoed, maar dan om hier een bundel mee te kopen. Je hebt dan voor een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid data en/of belminuten en sms’jes. Voorbeeld: 2 GB data voor €15,- voor 30 dagen. Na deze periode raak je eventueel overgebleven prepaid data kwijt.

Beslis dus hoe je je simkaart wilt gebruiken, op basis hiervan kun je namelijk een meer geschikte keuze maken.

2. Prepaid vergelijken voor een juiste keuze

Het vergelijken van producten en diensten heeft belangrijke voordelen. Zo kom je goedkoper uit, maar kun je ook beter filteren op basis van jouw voorkeuren.

Het bovenstaande geldt ook voor simkaarten. Door middel van prepaid vergelijken kun je een geschikte simkaart vinden, en kom je waarschijnlijk ook nog eens goedkoper uit.

Vergelijken kan op meerdere punten. Denk hierbij onder andere aan tarieven per eenheid, starttarieven, prijzen voor prepaid bundels, en meer. Houd er rekening mee dat aanbieders altijd verschillende tarieven en voorwaarden hanteren. Vergelijken van simkaarten zorgt daarom voor meer duidelijkheid.

3. Voorkeuren voor providers

Eerdere ervaringen met providers kunnen een belangrijke rol spelen in je keuze voor een simkaart. Wellicht heb je eerder een simkaart van een bepaalde aanbieder gehad. Heb je hier positieve ervaringen mee, dan is een keuze voor dezelfde provider logisch. Zijn je ervaringen echter juist negatief, dan is het een goed idee om naar andere aanbieders te kijken.

Via het internet kun je ook ervaringen van anderen vinden wat betreft prepaid aanbieders. Ook dit is een goede manier om een betere keuze voor een prepaid simkaart te maken.

Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More
Overig

Wat is een backlink?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er één term die voortdurend opduikt: backlinks. Deze kleine, maar krachtige elementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de zichtbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google. Of je nu een doorgewinterde online marketeer bent of pas begint met het begrijpen van de basisprincipes […]

Read More
Overig

De voordelen van tijdregistratie software en timesheet software

Tijdregistratie software en timesheet software spelen een essentiële rol in moderne bedrijfsomgevingen. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om nauwkeurig en efficiënt de tijd bij te houden die werknemers besteden aan verschillende taken en projecten. Deze softwareoplossingen hebben veel voordelen en kunnen de productiviteit verhogen, de loonadministratie vereenvoudigen en inzicht verschaffen in de werkefficiëntie. In dit […]

Read More