Tips bij het kiezen van een prepaid simkaart voor je telefoon

Wil je meer dan alleen via WiFi internetten met je smartphone, dan zul je al snel een simkaart nodig hebben. Bij het aanschaffen van een prepaid simkaart komen een aantal zaken kijken. Denk hierbij onder andere aan prijzen en verschillen tussen providers. In dit artikel lees je drie tips die je helpen bij het kiezen van een geschikte simkaart voor jouw telefoon!

1. Beltegoed of bundel

Het eerste waar je rekening mee kunt houden, is dat er voor prepaid kaarten over het algemeen twee keuzes zijn: 

  1. Verbruiken per eenheid via beltegoed
  2. Prepaid bundel aanschaffen en gebruiken

In het eerste geval gebruik je je beltegoed per verbruikte MB, belminuut, en sms’je. Je betaalt per eenheid een tarief, welke van je beltegoed af gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 15 cent per MB of 10 cent per belminuut. Je kiest er zelf voor wanneer je weer gaat opwaarderen.

In het geval van bundels gebruik je meestal ook je beltegoed, maar dan om hier een bundel mee te kopen. Je hebt dan voor een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid data en/of belminuten en sms’jes. Voorbeeld: 2 GB data voor €15,- voor 30 dagen. Na deze periode raak je eventueel overgebleven prepaid data kwijt.

Beslis dus hoe je je simkaart wilt gebruiken, op basis hiervan kun je namelijk een meer geschikte keuze maken.

2. Prepaid vergelijken voor een juiste keuze

Het vergelijken van producten en diensten heeft belangrijke voordelen. Zo kom je goedkoper uit, maar kun je ook beter filteren op basis van jouw voorkeuren.

Het bovenstaande geldt ook voor simkaarten. Door middel van prepaid vergelijken kun je een geschikte simkaart vinden, en kom je waarschijnlijk ook nog eens goedkoper uit.

Vergelijken kan op meerdere punten. Denk hierbij onder andere aan tarieven per eenheid, starttarieven, prijzen voor prepaid bundels, en meer. Houd er rekening mee dat aanbieders altijd verschillende tarieven en voorwaarden hanteren. Vergelijken van simkaarten zorgt daarom voor meer duidelijkheid.

3. Voorkeuren voor providers

Eerdere ervaringen met providers kunnen een belangrijke rol spelen in je keuze voor een simkaart. Wellicht heb je eerder een simkaart van een bepaalde aanbieder gehad. Heb je hier positieve ervaringen mee, dan is een keuze voor dezelfde provider logisch. Zijn je ervaringen echter juist negatief, dan is het een goed idee om naar andere aanbieders te kijken.

Via het internet kun je ook ervaringen van anderen vinden wat betreft prepaid aanbieders. Ook dit is een goede manier om een betere keuze voor een prepaid simkaart te maken.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More