Risicovolle stoffen veilig opslaan

Voor het veilig wegbergen van gevaarlijke spullen gebruik je een veiligheidskast. Dit is een kast die makkelijk kan worden gebruikt als gifkoffer of muurkast en  wordt geleverd met een veiligheidsslot. Dit soort kasten zijn bestand tegen hoge temperaturen waardoor agressieve, chemische dampen geen kans krijgen en alles veilig kan worden opgeslagen.

Let erop dat de kast aan de wetgeving voldoet!

Veiligheidskasten moeten aan strenge wet en regelgeving voldoen omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook is het van belang dat je de juiste kast kiest voor de situatie.De voordelen van een brandwerende kast zijn: het voorkomen van explosies en branduitbreiding, jij en je medewerkers hebben voldoende tijd om naar een veilige plek te gaan en de hulpdiensten hebben tijd om te evalueren en te blussen. Hieronder geven wij een overzicht van diverse kasten:

Koelkasten en vriezer voor gevaarlijke stoffen en medicijnen

Laboratoria hebben speciale koelkasten en vriezers nodig voor de gekoelde opslag van chemicaliën. Licht ontvlambare producten kunnen het beste bewaard worden in explosieveilige kasten. Ook voor medicijnen zijn er diverse geschikt koelkasten te vinden.

Ventilatoren voor veiligheidskasten

Door gebruik te maken van een ventilator kun je de kast gericht ventileren en voorkom je gevaarlijke of schadelijke dampen in je ventilatiekast. Bij de opslag van gevaarlijke stoffen kunnen dampen vrijkomen die je tijdens het openen van de kast kunt ruiken. Deze dampen zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van jou en je medewerkers maar kunnen ook een ontstekingsbron vormen. Voorkom gevaar, gebruik een ventilator!

Milieukasten en chemicaliënkasten

Deze kasten zijn ook geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Ze zijn alleen niet brandwerend. De producten die je hierin kwijt kunt zijn irriterende, schadelijke, aquatoxische stoffen en vloeistoffen zoals olie. De kasten zijn afsluitbaar voor onbevoegden, voorzien van pictogrammen en in het bezit van een vloeistofdichte lekbak.

Brandwerende veiligheidskasten

Speciaal ontwikkeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen tot wel 250 liter. Deze kasten zijn brandbestendig en zorgen voor een veilige opslag van brandbare, corrosieve giftige en oxiderende vloeistoffen in een gebouw of loods.De weerbaarheid tegen brand verschilt van 30 of 90 minuten met de Europese norm in acht houdend. Let er bij het kopen van een veiligheidskast altijd op dat ie de juiste certificaten heeft. De brandwerende kast heeft een lekbak om vloeistoffen op te vangen. De deuren sluiten automatisch bij brand en blijven in een vaste stand geopend.

Gasflessen ook veilig stallen

Het is ook mogelijk om gasflessen te bewaren in speciaal daarvoor ontwikkelde kasten. Deze kunnen gemaakt zijn van hittebestendig staal. Zo kun je veilig gasflessen eruit halen en er weer in opbergen. Let er wel op dat je op het gewicht van de flessen let en de limiet niet overschrijd.

Klussen

Wat kun je met een betonboor boren?

De meeste mensen denken alleen aan betonboren als ze een betonplaat moeten breken. In feite kan een betonboor voor veel meer worden gebruikt dan alleen het breken van beton. Door te boren met een betonboor kan een gat ontstaan waarin u palen of balken kunt plaatsen. U kunt een betonboor ook gebruiken voor het maken […]

Read More
badkamer verbouwen
Klussen

Badkamer verbouwen: waar moet je op letten?

Ga jij binnenkort verbouwen? Dan is een goede voorbereiding van essentieel belang, op deze manier zorg je er immers voor dat de verbouwing zonder fouten verloopt. Bij een verbouwing van de badkamer geldt dat je een bedrijf kan inzetten. In dat geval komen vakmensen met veel ervaring helpen bij de verbouwing, zodat deze verbouwing op […]

Read More
Led verlichting kopen
Huis & Tuin Klussen

Vier tips om je stroomkosten te verlagen

Het is je vast niet ontgaan dat in 2022 de prijs van elektriciteit aanzienlijk omhooggaat. Dit betekent automatisch dat je meer kwijt bent aan stroomkosten als je stroomverbruik niet verandert. Als je nog niets onderneemt om je stroomverbruik in te perken, is 2022 waarschijnlijk het jaar om dit wél te doen. Tips om je verbruik […]

Read More