Risicovolle stoffen veilig opslaan

Voor het veilig wegbergen van gevaarlijke spullen gebruik je een veiligheidskast. Dit is een kast die makkelijk kan worden gebruikt als gifkoffer of muurkast en  wordt geleverd met een veiligheidsslot. Dit soort kasten zijn bestand tegen hoge temperaturen waardoor agressieve, chemische dampen geen kans krijgen en alles veilig kan worden opgeslagen.

Let erop dat de kast aan de wetgeving voldoet!

Veiligheidskasten moeten aan strenge wet en regelgeving voldoen omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook is het van belang dat je de juiste kast kiest voor de situatie.De voordelen van een brandwerende kast zijn: het voorkomen van explosies en branduitbreiding, jij en je medewerkers hebben voldoende tijd om naar een veilige plek te gaan en de hulpdiensten hebben tijd om te evalueren en te blussen. Hieronder geven wij een overzicht van diverse kasten:

Koelkasten en vriezer voor gevaarlijke stoffen en medicijnen

Laboratoria hebben speciale koelkasten en vriezers nodig voor de gekoelde opslag van chemicaliën. Licht ontvlambare producten kunnen het beste bewaard worden in explosieveilige kasten. Ook voor medicijnen zijn er diverse geschikt koelkasten te vinden.

Ventilatoren voor veiligheidskasten

Door gebruik te maken van een ventilator kun je de kast gericht ventileren en voorkom je gevaarlijke of schadelijke dampen in je ventilatiekast. Bij de opslag van gevaarlijke stoffen kunnen dampen vrijkomen die je tijdens het openen van de kast kunt ruiken. Deze dampen zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van jou en je medewerkers maar kunnen ook een ontstekingsbron vormen. Voorkom gevaar, gebruik een ventilator!

Milieukasten en chemicaliënkasten

Deze kasten zijn ook geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Ze zijn alleen niet brandwerend. De producten die je hierin kwijt kunt zijn irriterende, schadelijke, aquatoxische stoffen en vloeistoffen zoals olie. De kasten zijn afsluitbaar voor onbevoegden, voorzien van pictogrammen en in het bezit van een vloeistofdichte lekbak.

Brandwerende veiligheidskasten

Speciaal ontwikkeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen tot wel 250 liter. Deze kasten zijn brandbestendig en zorgen voor een veilige opslag van brandbare, corrosieve giftige en oxiderende vloeistoffen in een gebouw of loods.De weerbaarheid tegen brand verschilt van 30 of 90 minuten met de Europese norm in acht houdend. Let er bij het kopen van een veiligheidskast altijd op dat ie de juiste certificaten heeft. De brandwerende kast heeft een lekbak om vloeistoffen op te vangen. De deuren sluiten automatisch bij brand en blijven in een vaste stand geopend.

Gasflessen ook veilig stallen

Het is ook mogelijk om gasflessen te bewaren in speciaal daarvoor ontwikkelde kasten. Deze kunnen gemaakt zijn van hittebestendig staal. Zo kun je veilig gasflessen eruit halen en er weer in opbergen. Let er wel op dat je op het gewicht van de flessen let en de limiet niet overschrijd.

Welk slot is passend voor uw huis?
Klussen

Welk slot is passend voor uw huis?

Misschien zit u met de vraag welke soorten sloten geschikt zijn voor uw woning. Het beantwoorden van deze vraag is niet zo eenvoudig, omdat het antwoord afhangt van tal van factoren. De omvang van dit artikel laat ons niet toe om alle factoren te behandelen die het antwoord beïnvloeden. Toch doen we een dappere poging. […]

Read More
Dit zijn de voordelen van sanitair onderhoud
Klussen

Dit zijn de voordelen van sanitair onderhoud

Er zijn veel voordelen verbonden aan sanitair onderhoud. Sommige voordelen zijn wellicht vanzelfsprekend, maar andere voordelen zul je minder snel linken aan sanitair onderhoud. Het is onvermijdelijk dat je vroeg of laat te maken krijgt met sanitair onderhoud. Als je niet op let, kunnen de kosten hoog oplopen als je sanitair onderhoud laat uitvoeren. Sanitair […]

Read More
Blogs Klussen

Meest gebruikte opslagoplossingen in elke branche

Magazijnopslag zoals een magazijnstelling gebruikt is een noodzaak, ongeacht in welke branche je je bevindt. De juiste opslag is belangrijk. Hoewel er veel verschillende soorten magazijnopslag beschikbaar zijn, heeft elk type zijn eigen voor- en nadelen. Houd bij het kiezen van een opslagoplossing rekening met hoeveel ruimte je beschikbaar hebt, hoeveel gewicht het kan dragen […]

Read More