Refurbished laptop kopen – Waarom?

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget?

Het hebben van een laptop is een must voor de meeste mensen tegenwoordig. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van levensbelang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om mee te kunnen doen. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan krijgen?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop.

Wat houdt refurbished laptop in?

Refurbished laptops zijn laptops die al eerder gebruikt zijn, maar voordat ze doorverkocht worden aan de volgende gebruiker wel uitgebreid zijn getest, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Naast dat het fijn is om te weten dat uw refurbished laptop uitgebreid is gecontroleerd en beoordeeld door laptop experts, zit er bij een refurbished laptop ook vaak een lange garantie.

Waarom een refurbished laptop?

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop. Doordat de refurbished laptops en computers ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Ingewikkelde apparaten als laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Draagt bij aan het milieu

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een refurbished laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Online shopping

De nachtmode deze herfst

De meeste mensen zijn vast al bekend met de begrippen nachthemd dames. Sommige mensen zijn echter misschien minder goed geïnformeerd over de beste manier om nachtkleding te dragen in de herfst en winter. De sleutel tot het vinden van de juiste nachtkleding voor de herfst is comfort. Je moet op zoek naar een outfit die […]

Read More
cadeautip
Online shopping

Cadeautip: laat een persoonlijk tegeltje bedrukken

Wat is er nu een leuker cadeau dan een persoonlijk cadeau? Vooral wanneer je kinderen hebt en het is moeder- of vaderdag, dan smelt je natuurlijk als ouder wanneer je kinderen je ‘s ochtends verrassen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt en daarbij een persoonlijk cadeau. Vaak maken ze deze op school, maar ook als vader […]

Read More
Blogs Online shopping

Wanneer is de beste tijd om te winkelen?

Als het op winkelen aankomt, dan is het vinden van de beste koopjes een heerlijk gevoel. Het voelt zelfs een beetje aan als goud vinden door middel van een schatkaart. Ofwel het exact lokaliseren van een begraven schat. Als jij de beste deals misloopt omdat je pas achteraf van jouw vrienden of familie over een […]

Read More