Oktoberfest in München bezoeken? 7 tips!

Wil jij volop genieten van het Oktoberfeest die eraan komt? Benut dan deze zeven tips waar je écht iets aan hebt als je het Oktoberfest in München wilt bezoeken. Uiteraard mag traditionele kleding van Lederhosenwinkel.nl niet ontbreken. Met een echte lederhosen loop je er bij als een local.

1. Wees er vroeg bij

Als eerste is het slim om vroeg erbij te zijn voor het oktoberfeest. Boek ruim op tijd een hotel of reserveer op tijd een plekje op de camping. Zo garandeer jij jezelf een mooie slaapplek. Vooral na een extreem dagje oktoberfeest is goed nachtrust erg belangrijk.

2. Vermijd het weekend

Het kan extreem druk zijn tijdens het oktoberfeest. Dit maakt de ervaring toch wat minder prettig. Vermijd daarom de grootste menigtes door op doordeweekse dagen het oktoberfeest te bezoeken. Zo houd je het ook leuker voor jezelf.

3. Houd je aan de tradities

Het oktoberfeest bestaat al vele generaties lang, en daarbij zijn er ook mooie tradities tijdens dit festijn. Het is daarom belangrijk om goed van tevoren te weten wat de lokale tradities zijn. Zo vermijd je conflicten met de trotse mensen uit Beieren.

4. Let op je maag

Tijdens het oktoberfeest drink je erg veel bier. Daarbij is het belangrijk om ook een volle maag te hebben tijdens dit feest. Zo verklein je de kans dat je problemen oploopt met de grote hoeveelheden alcohol die jij zal consumeren.

5. Studeer de liedjes

Het oktoberfeest staat bekend om zijn gezelligheid, en de liederen helpen hier ook erg bij. Val niet op als buitenlander en studeer de liedjes. Zo kun je tussen de lokale mensen heerlijk meebrullen.

6. Neem geld mee

Je kunt alleen volop van het oktoberfeest genieten, als je ook bier drinkt en mee eet. Daarvoor moet je natuurlijk wel je portemonnee meenemen. Vermijd onaangename verrassingen en dubbelcheck of jij geld mee hebt genomen. 

7. Ontdek de tenten

Het oktoberfeest staat bekend om zijn iconische tenten. Wees daarom niet bang en ontdek ze allemaal. Elk heeft zijn eigen thema en bier. Zorg ervoor dat je mooie Oktoberfest kleding draagt, dan laten ze je overal wel binnen.

Travel

Nairobi, een absoluut zeer bijzondere stad 

In heel veel landen is het zo dat de hoofdstad één van de meest bezienswaardige steden is welke het land in kwestie te bieden heeft. Bijgevolg is het eveneens zo dat het merendeel van de reizigers die er op vakantie gaan deze met stip helemaal bovenaan hun verlanglijstje plaatsen. Voor Afrikaanse landen is dat uiteraard […]

Read More
Travel

Dé ideale plek om te wonen, op slechts enkele uurtjes vliegen van hier!

Moest je dé ideale plek om te wonen kunnen toveren, hoe zou die er dan uit zien? Sluit je ogen, en probeer het je eens in te beelden. Hoogstwaarschijnlijk zou je verhuizen naar een plek die zonovergoten is. Misschien hoor je het ruisen van de golven al, want de kans is groot dat je perfecte […]

Read More
Travel

Camperverhuur: wat zijn de verschillende type campers en welke past bij jou?

Wil je deze vakantie een camper huren? Dan is het belangrijk om te weten welk type camper het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar bij camperverhuurbedrijven en elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten campers bespreken en hoe je kunt bepalen […]

Read More