Oktoberfest in München bezoeken? 7 tips!

Wil jij volop genieten van het Oktoberfeest die eraan komt? Benut dan deze zeven tips waar je écht iets aan hebt als je het Oktoberfest in München wilt bezoeken. Uiteraard mag traditionele kleding van Lederhosenwinkel.nl niet ontbreken. Met een echte lederhosen loop je er bij als een local.

1. Wees er vroeg bij

Als eerste is het slim om vroeg erbij te zijn voor het oktoberfeest. Boek ruim op tijd een hotel of reserveer op tijd een plekje op de camping. Zo garandeer jij jezelf een mooie slaapplek. Vooral na een extreem dagje oktoberfeest is goed nachtrust erg belangrijk.

2. Vermijd het weekend

Het kan extreem druk zijn tijdens het oktoberfeest. Dit maakt de ervaring toch wat minder prettig. Vermijd daarom de grootste menigtes door op doordeweekse dagen het oktoberfeest te bezoeken. Zo houd je het ook leuker voor jezelf.

3. Houd je aan de tradities

Het oktoberfeest bestaat al vele generaties lang, en daarbij zijn er ook mooie tradities tijdens dit festijn. Het is daarom belangrijk om goed van tevoren te weten wat de lokale tradities zijn. Zo vermijd je conflicten met de trotse mensen uit Beieren.

4. Let op je maag

Tijdens het oktoberfeest drink je erg veel bier. Daarbij is het belangrijk om ook een volle maag te hebben tijdens dit feest. Zo verklein je de kans dat je problemen oploopt met de grote hoeveelheden alcohol die jij zal consumeren.

5. Studeer de liedjes

Het oktoberfeest staat bekend om zijn gezelligheid, en de liederen helpen hier ook erg bij. Val niet op als buitenlander en studeer de liedjes. Zo kun je tussen de lokale mensen heerlijk meebrullen.

6. Neem geld mee

Je kunt alleen volop van het oktoberfeest genieten, als je ook bier drinkt en mee eet. Daarvoor moet je natuurlijk wel je portemonnee meenemen. Vermijd onaangename verrassingen en dubbelcheck of jij geld mee hebt genomen. 

7. Ontdek de tenten

Het oktoberfeest staat bekend om zijn iconische tenten. Wees daarom niet bang en ontdek ze allemaal. Elk heeft zijn eigen thema en bier. Zorg ervoor dat je mooie Oktoberfest kleding draagt, dan laten ze je overal wel binnen.

Autoverzekering
Travel

De voordelen van de autoverzekering

Veel mensen zien autoverzekeringen als een noodzakelijk kwaad. Het is iets wat je moet hebben om te kunnen rijden, maar het kan duur zijn en het lijkt niet alles te dekken. Echter, er zijn eigenlijk veel voordelen aan het hebben van autoverzekering, zelfs buiten de wettelijke verplichting om het te hebben. Laten we een kijkje […]

Read More
camper kopen
Travel

Camper kopen, kies je voor een occasion of een nieuwe?

Kies je voor een camper occasion of toch een gloednieuw exemplaar? Ga je jouw camper huren of kopen? Dit zijn allemaal vragen waar je naar moet kijken wanneer je op zoek gaat naar een camper voor jouw vakantie met jouw gezin, vrienden of familie. Het is belangrijk om je vooraf goed in te lezen over […]

Read More
Ballonvis
Overig Travel

Alles wat je wil weten over de ballonvis

Veel mensen hebben gelijk een beeld voor zich als zij denken aan de naam ballonvis. Het beeld van een ronde vis met stekels zal iedereen ongetwijfeld bekend voorkomen. Maar wist je dat de ballonvis eigenlijk veel meer is dan dat? Veel mensen denken namelijk aan verschillende soorten vissen bij deze naam. Wat een ballonvis nu […]

Read More