Nog niet zo’n liefhebber van wijn? Probeer dit eens!

Bloggen-inside wijn

Ooit wel eens een glas wijn geprobeerd, en niet meteen een fan? Wel eens een glas wijn op een receptie of in een restaurant gekregen waar je niet echt van hebt genoten? Dan zal je jezelf nog niet bepaald een liefhebber van wijn noemen. Misschien heb je zelfs besloten dat je wijn niks vindt, niks voor jou, niet lekker. En dat is zonde. Want de ene wijn is echt de andere niet. Als je één of twee wijnen niet lekker vond, betekent dat niet dat je de ontelbaar veel andere ook niet gaat waarderen. Om met zekerheid te kunnen zeggen dat je niet van wijn houdt, zal je er echt wat meer moeten proberen. De kans is groot dat je dan ook exemplaren tegenkomt die wél in de smaak gaan vallen.

Ga voor bubbels

Drink je graag frisdrank met bubbels? Dan is de overgang naar een glas stevige rode wijn een behoorlijk heftige. De smaken kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen, en ook de ‘structuur’ van de drankjes zijn compleet verschillend.

Een laagdrempelige manier om als frisdrankliefhebber kennis te maken met wijn, is door te kiezen voor een mousserende wijn. Een wijn met bubbels, dus. Dit zijn vaak witte wijnen, niet al te zwaar van smaak, en ook nog eens gekoeld geserveerd. Een champagne vergelijken met frisdrank gaat te ver, maar drink je veel frisdrank dan zal zo’n wijn met bubbels wel vertrouwder smaken dan een rode wijn. Mousserende wijn heeft de reputatie dat deze vooral goed past bij feestelijke gelegenheden, maar alhoewel dat een prima traditie is, is er ook niets mis mee om deze op andere momenten te drinken. Je bent zeker niet de enige die hier de voorkeur aan geeft.

Koel, fruitig en licht 

Houd je van zoete, fruitige smaken en gekoelde dranken? Dan kun je, als je wat meer ervaring op wilt doen met wijn, ook eens rosé kopen. Ook deze wijn is redelijk licht, en meestal niet al te uitgesproken van smaak. Je proeft er vaak duidelijk de ondertonen van fruit in, en alhoewel het geen fruitsapje is, is dit vaak wel de fruitigste wijn die je kunt vinden.

Ook rosé wordt gekoeld gedronken, en is mede daarom een wijn die door veel mensen vooral in de zomer wordt gedronken. Vind je deze frisse wijn echter lekkerder dan welke dan ook, dan houdt niets je tegen om er ook in de rest van het jaar van te genieten. Er zijn het hele jaar door uitstekende flessen te koop, dus geniet er vooral van!

Uncategorized

De kunst van het kiezen van de perfecte Sofa!

Heb je ooit voor een winkelraam gestaan, dromend van die prachtige sofa die daar staat te shinen? En vroeg je jezelf af hoe je die droombank in jóúw woonkamer kunt krijgen? Goed nieuws: ik ben hier om je te helpen! Duik samen met mij in de wondere wereld van zitmeubelen en ontdek de kunst van […]

Read More
Uncategorized

Ontdek welke promotieartikelen het meest effectief zijn voor jouw doelgroep

Bij het kiezen van bedrukte promotieartikelen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en interesses van verschillende doelgroepen. Door de juiste items te selecteren, kun je ervoor zorgen dat je boodschap effectief overkomt en je merk positief wordt geassocieerd. In dit artikel zullen we verschillende categorieën van bedrukte promotieartikelen bespreken en […]

Read More
Uncategorized

Het verbouwen van een woning wat komt hierbij kijken

Verbouwen kan heel spannend zijn. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze in aanraking komen met grote machines zoals graafmachines. Voor anderen kan het een droom zijn die uitkomt. Waarom zou je eigenlijk je huis verbouwen? Er zijn een paar goede redenen voor. Soms is het huis gewoon oud en zijn er dingen […]

Read More