Nog niet zo’n liefhebber van wijn? Probeer dit eens!

Bloggen-inside wijn

Ooit wel eens een glas wijn geprobeerd, en niet meteen een fan? Wel eens een glas wijn op een receptie of in een restaurant gekregen waar je niet echt van hebt genoten? Dan zal je jezelf nog niet bepaald een liefhebber van wijn noemen. Misschien heb je zelfs besloten dat je wijn niks vindt, niks voor jou, niet lekker. En dat is zonde. Want de ene wijn is echt de andere niet. Als je één of twee wijnen niet lekker vond, betekent dat niet dat je de ontelbaar veel andere ook niet gaat waarderen. Om met zekerheid te kunnen zeggen dat je niet van wijn houdt, zal je er echt wat meer moeten proberen. De kans is groot dat je dan ook exemplaren tegenkomt die wél in de smaak gaan vallen.

Ga voor bubbels

Drink je graag frisdrank met bubbels? Dan is de overgang naar een glas stevige rode wijn een behoorlijk heftige. De smaken kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen, en ook de ‘structuur’ van de drankjes zijn compleet verschillend.

Een laagdrempelige manier om als frisdrankliefhebber kennis te maken met wijn, is door te kiezen voor een mousserende wijn. Een wijn met bubbels, dus. Dit zijn vaak witte wijnen, niet al te zwaar van smaak, en ook nog eens gekoeld geserveerd. Een champagne vergelijken met frisdrank gaat te ver, maar drink je veel frisdrank dan zal zo’n wijn met bubbels wel vertrouwder smaken dan een rode wijn. Mousserende wijn heeft de reputatie dat deze vooral goed past bij feestelijke gelegenheden, maar alhoewel dat een prima traditie is, is er ook niets mis mee om deze op andere momenten te drinken. Je bent zeker niet de enige die hier de voorkeur aan geeft.

Koel, fruitig en licht 

Houd je van zoete, fruitige smaken en gekoelde dranken? Dan kun je, als je wat meer ervaring op wilt doen met wijn, ook eens rosé kopen. Ook deze wijn is redelijk licht, en meestal niet al te uitgesproken van smaak. Je proeft er vaak duidelijk de ondertonen van fruit in, en alhoewel het geen fruitsapje is, is dit vaak wel de fruitigste wijn die je kunt vinden.

Ook rosé wordt gekoeld gedronken, en is mede daarom een wijn die door veel mensen vooral in de zomer wordt gedronken. Vind je deze frisse wijn echter lekkerder dan welke dan ook, dan houdt niets je tegen om er ook in de rest van het jaar van te genieten. Er zijn het hele jaar door uitstekende flessen te koop, dus geniet er vooral van!

Draai de wereld groen: Hoe jouw tweedehands fiets een verschil maakt
Uncategorized

Draai de wereld groen: Hoe jouw tweedehands fiets een verschil maakt

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het kiezen voor een tweedehands fiets een kleine, maar machtige stap zijn in de goede richting. Misschien denk je: “Hoe kan mijn keuze voor een tweedehands fiets nou echt impact hebben?” Nou, bereid je voor op een verrassing! Deze blog duikt in de wondere wereld van […]

Read More
Apple Watch reparatie: Fix die glitch zonder switch!
Uncategorized

Apple Watch reparatie: Fix die glitch zonder switch!

Heb jij ook zo’n liefde-haat verhouding met je Apple Watch? Aan de ene kant is het je sportmaatje, je gezondheid guru, en je notificaties koning. Aan de andere kant… tja, laten we zeggen dat het soms meer voelt alsof je een klein, koppig kind om je pols hebt. Maar geen zorgen! Vandaag duiken we in […]

Read More
Een goede boekhouder is onmisbaar
Uncategorized

Een goede boekhouder is onmisbaar

In de wereld van ondernemerschap en bedrijfsvoering is er één essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een cruciale rol speelt bij het succes van een onderneming: de boekhouder. Een goede boekhouder is niet alleen iemand die cijfers invoert en belastingaangiften doet; ze zijn de stille kracht achter de financiële gezondheid en […]

Read More