Nog niet zo’n liefhebber van wijn? Probeer dit eens!

Bloggen-inside wijn

Ooit wel eens een glas wijn geprobeerd, en niet meteen een fan? Wel eens een glas wijn op een receptie of in een restaurant gekregen waar je niet echt van hebt genoten? Dan zal je jezelf nog niet bepaald een liefhebber van wijn noemen. Misschien heb je zelfs besloten dat je wijn niks vindt, niks voor jou, niet lekker. En dat is zonde. Want de ene wijn is echt de andere niet. Als je één of twee wijnen niet lekker vond, betekent dat niet dat je de ontelbaar veel andere ook niet gaat waarderen. Om met zekerheid te kunnen zeggen dat je niet van wijn houdt, zal je er echt wat meer moeten proberen. De kans is groot dat je dan ook exemplaren tegenkomt die wél in de smaak gaan vallen.

Ga voor bubbels

Drink je graag frisdrank met bubbels? Dan is de overgang naar een glas stevige rode wijn een behoorlijk heftige. De smaken kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen, en ook de ‘structuur’ van de drankjes zijn compleet verschillend.

Een laagdrempelige manier om als frisdrankliefhebber kennis te maken met wijn, is door te kiezen voor een mousserende wijn. Een wijn met bubbels, dus. Dit zijn vaak witte wijnen, niet al te zwaar van smaak, en ook nog eens gekoeld geserveerd. Een champagne vergelijken met frisdrank gaat te ver, maar drink je veel frisdrank dan zal zo’n wijn met bubbels wel vertrouwder smaken dan een rode wijn. Mousserende wijn heeft de reputatie dat deze vooral goed past bij feestelijke gelegenheden, maar alhoewel dat een prima traditie is, is er ook niets mis mee om deze op andere momenten te drinken. Je bent zeker niet de enige die hier de voorkeur aan geeft.

Koel, fruitig en licht 

Houd je van zoete, fruitige smaken en gekoelde dranken? Dan kun je, als je wat meer ervaring op wilt doen met wijn, ook eens rosé kopen. Ook deze wijn is redelijk licht, en meestal niet al te uitgesproken van smaak. Je proeft er vaak duidelijk de ondertonen van fruit in, en alhoewel het geen fruitsapje is, is dit vaak wel de fruitigste wijn die je kunt vinden.

Ook rosé wordt gekoeld gedronken, en is mede daarom een wijn die door veel mensen vooral in de zomer wordt gedronken. Vind je deze frisse wijn echter lekkerder dan welke dan ook, dan houdt niets je tegen om er ook in de rest van het jaar van te genieten. Er zijn het hele jaar door uitstekende flessen te koop, dus geniet er vooral van!

Bloggen-inside roadtrip
Uncategorized

Met de auto op vakantie? Neem dít mee onderweg!

Veel mensen gaan met de auto op vakantie. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, kan de vakantiepret pas écht beginnen. Maar daarvoor zit je waarschijnlijk flink wat uren in de auto. Geen punt, als je maar voor de juiste voorbereiding zorgt. Neem onder andere voldoende eten en drinken mee – en ontdek […]

Read More
Voetbal
Uncategorized

Meer sportmogelijkheden in de woonwijk

Om het huizentekort aan te pakken worden er steeds meer nieuwe huizen gebouwd. In deze nieuwe wijken worden meestal ook openbare ruimtes ingedeeld. Er zijn verschillende doelen voor deze openbare ruimten. Dit zijn een aantal ideeën voor een goede invulling van een openbare ruimte. Sportveld Er bestaan allerlei verschillende soorten sportvelden, denk bijvoorbeeld aan voetbalvelden, […]

Read More
Zwembad
Uncategorized

Zwembadaccessoires die je niet wilt missen

Ook al laat momenteel het warme weer nog op zich wachten, het is de perfecte tijd om een keuze te maken uit al die zwembaden en een bestelling te plaatsen. Heb je dit gedaan? Dan kun je nu kijken naar de accessoires waarmee je optimaal gebruik kan maken van je nieuwe zwembad. Verwarming Water doet […]

Read More