Nog niet zo’n liefhebber van wijn? Probeer dit eens!

Bloggen-inside wijn

Ooit wel eens een glas wijn geprobeerd, en niet meteen een fan? Wel eens een glas wijn op een receptie of in een restaurant gekregen waar je niet echt van hebt genoten? Dan zal je jezelf nog niet bepaald een liefhebber van wijn noemen. Misschien heb je zelfs besloten dat je wijn niks vindt, niks voor jou, niet lekker. En dat is zonde. Want de ene wijn is echt de andere niet. Als je één of twee wijnen niet lekker vond, betekent dat niet dat je de ontelbaar veel andere ook niet gaat waarderen. Om met zekerheid te kunnen zeggen dat je niet van wijn houdt, zal je er echt wat meer moeten proberen. De kans is groot dat je dan ook exemplaren tegenkomt die wél in de smaak gaan vallen.

Ga voor bubbels

Drink je graag frisdrank met bubbels? Dan is de overgang naar een glas stevige rode wijn een behoorlijk heftige. De smaken kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen, en ook de ‘structuur’ van de drankjes zijn compleet verschillend.

Een laagdrempelige manier om als frisdrankliefhebber kennis te maken met wijn, is door te kiezen voor een mousserende wijn. Een wijn met bubbels, dus. Dit zijn vaak witte wijnen, niet al te zwaar van smaak, en ook nog eens gekoeld geserveerd. Een champagne vergelijken met frisdrank gaat te ver, maar drink je veel frisdrank dan zal zo’n wijn met bubbels wel vertrouwder smaken dan een rode wijn. Mousserende wijn heeft de reputatie dat deze vooral goed past bij feestelijke gelegenheden, maar alhoewel dat een prima traditie is, is er ook niets mis mee om deze op andere momenten te drinken. Je bent zeker niet de enige die hier de voorkeur aan geeft.

Koel, fruitig en licht 

Houd je van zoete, fruitige smaken en gekoelde dranken? Dan kun je, als je wat meer ervaring op wilt doen met wijn, ook eens rosé kopen. Ook deze wijn is redelijk licht, en meestal niet al te uitgesproken van smaak. Je proeft er vaak duidelijk de ondertonen van fruit in, en alhoewel het geen fruitsapje is, is dit vaak wel de fruitigste wijn die je kunt vinden.

Ook rosé wordt gekoeld gedronken, en is mede daarom een wijn die door veel mensen vooral in de zomer wordt gedronken. Vind je deze frisse wijn echter lekkerder dan welke dan ook, dan houdt niets je tegen om er ook in de rest van het jaar van te genieten. Er zijn het hele jaar door uitstekende flessen te koop, dus geniet er vooral van!

Zo worden sokken met een logo bedrukt
Uncategorized

Zo worden sokken met een logo bedrukt

Sokken zijn niet langer alleen maar een praktisch kledingstuk om je voeten warm te houden. Tegenwoordig zijn sokken een mode-item en worden ze vaak gebruikt als middel om je outfit net dat beetje extra te geven. Daarnaast worden sokken ook vaak bedrukt met een logo om bijvoorbeeld een merk of bedrijf te promoten. Maar hoe […]

Read More
Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike
Uncategorized

Tips voor het perfect onderhouden van je mountainbike

Mountainbiken is een een geliefde en avontuurlijke hobby voor velen onder ons, maar wie het op een veilige manier wil doen moet hun mountainbike goed verzorgen! Het onderhouden van een mountainbike is belangrijk voor de prestaties en de veiligheid van de fiets. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen […]

Read More
Uncategorized

Wat is een BDR behandeling?

Een BDR behandeling is een innovatieve peeling waarmee de gezichtshuid wordt verbeterd. Na de eerste behandeling zie je al gedurende meerdere weken verbetering. De BDR behandeling maakt je huid jonger en levert snel resultaat op. Waarvoor kan een BDR behandeling de oplossing zijn? Littekens Rimpels  Ouderdomsvlekken Pigmentvlekken Ruwe en droge huid Vergrote poriën Acne Natuurlijk […]

Read More