Nairobi, een absoluut zeer bijzondere stad 

In heel veel landen is het zo dat de hoofdstad één van de meest bezienswaardige steden is welke het land in kwestie te bieden heeft. Bijgevolg is het eveneens zo dat het merendeel van de reizigers die er op vakantie gaan deze met stip helemaal bovenaan hun verlanglijstje plaatsen. Voor Afrikaanse landen is dat uiteraard heel wat minder vaak het geval. Dat is het gevolg van het feit dat in het merendeel van de gevallen vooral heel wat natuurlijke bezienswaardigheden de hoogste plaatsen van het verlanglijstje in beslag nemen. Toch is dat voor wat Nairobi in Kenia betreft niet helemaal terecht. Waarom? Dat laten we je graag ontdekken hier op deze pagina. 

Een eerste kennismaking met Nairobi

Wanneer je eigenlijk nog zo goed als niets weet over Nairobi is het belangrijk om aan te geven dat deze stad zich de ‘Safari hoofdstad van de wereld’ mag noemen. Dit is het gevolg van het feit dat je hier kan wandelen tussen enorme wolkenkrabbers terwijl je bovendien ook op een boogscheut van het centrum zowel giraffen als leeuwen kan spotten in het National Park van Nairobi. Dit is niet alleen de hoofdstad, maar tevens ook de grootste stad van heel Kenia. In totaliteit kan je rekenen op de aanwezigheid van zomaar even meer dan 3 miljoen inwoners. Dit maakt het tot een stad die altijd leeft en die bovendien op elke hoek van de straat een verhaal te vertellen heeft. 

Een prachtige en bovendien zeer diverse stad 

Ondanks het feit dat er zeker ook andere bezienswaardige steden in Kenia zijn terug te vinden moet het gezegd dat Nairobi toch één van de meest in het oog springende is. De Keniaanse hoofdstad is een werkelijk prachtige stad en staat erom bekend heel wat natuurschoon onder de vorm van parken en tuinen te huisvesten. Bovendien is het zo dat er ook sprake is van niet alleen tal van verschillende musea, maar ook kunstgalerijen. Mensen die hier verblijven of gewoon even op bezoek komen kunnen bovendien ook genieten in de vele restaurants en kunnen zich vermalen in de bars en nachtclubs van de stad. 

Net buiten het centrum van de stad kom je in een haast compleet andere wereld terecht. Je treft hier dan ook verschillende, indrukwekkende nationale parken aan. Hier is het mogelijk om tijdens een safari kennis te maken met enkele van de meest iconische dieren welke er op het Afrikaanse continent leven. Heb je dus met andere woorden even genoeg van het bruisende stadsleven van de Keniaanse hoofdstad? Dan kunnen deze nationale parken een welkome afwisseling bieden. 

Vaak de eerste kennismaking met Kenia 

Voor heel wat toeristen geldt dat Nairobi voor hen de eerste kennismaking vormt met het land Kenia. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Zoals reeds aangehaald kan deze stad een uitstekende uitvalsbasis vormen om kennis te maken met enkele van de hoogtepunten die Kenia te bieden heeft. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat hier de internationale luchthaven is terug te vinden. Samen met de luchthaven van Mombassa is dit ongetwijfeld de belangrijkste luchthaven van het hele land. Het merendeel van de internationale vluchten landen dan ook hier.

Travel

Dé ideale plek om te wonen, op slechts enkele uurtjes vliegen van hier!

Moest je dé ideale plek om te wonen kunnen toveren, hoe zou die er dan uit zien? Sluit je ogen, en probeer het je eens in te beelden. Hoogstwaarschijnlijk zou je verhuizen naar een plek die zonovergoten is. Misschien hoor je het ruisen van de golven al, want de kans is groot dat je perfecte […]

Read More
Travel

Camperverhuur: wat zijn de verschillende type campers en welke past bij jou?

Wil je deze vakantie een camper huren? Dan is het belangrijk om te weten welk type camper het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar bij camperverhuurbedrijven en elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten campers bespreken en hoe je kunt bepalen […]

Read More
Travel

Waarom een vakantie naar Gran Canaria Spanje boeken?

De Canarische Eilanden vormen sinds jaar en dag één van de populairste vakantiebestemmingen van heel Europa. Er zijn meerdere zaken die daarvan aan de basis zijn gelegen. Denk op dit vlak maar eens aan met name het ontzettend aangename subtropische klimaat. Wat echter bovendien ook te denken van andere factoren zoals bijvoorbeeld de prachtige natuur […]

Read More