Met een drone vliegen? 5 tips voor beginners!

drone vliegen

Heb jij altijd al willen leren hoe je met een drone kunt vliegen? Lees dan verder in dit artikel. Er worden namelijk 5 tips gegeven waarmee jij jouw drone kunsten onmiddellijk kunt verbeteren. Lees in dit artikel onze vijf tips voor beginners op het gebied van vliegen met een drone.

#1. Volg een drone cursus

Wanneer jij als beginner in een optimale omgeving wilt leren hoe je drones het beste kunt vliegen, is het volgen van een drone opleiding een hele goede methode. Daarnaast krijg je ook nog eens de officiële licentie waarmee jij in de EU en Schengen landen mag vliegen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Met een EU Dronebewijs op zak ben jij er helemaal klaar voor. Pak je drone en begin in praktijk te oefenen hoe je deze kunt besturen. Let erop dat je altijd dieren en mensen moet mijden. Evenals dat je bij slechte weersomstandigheden niet kunt vliegen.

#2. Lees uitvoerig de handleiding

Het is begrijpelijk om in al jouw enthousiasme onmiddellijk met jouw drone te gaan vliegen. Maar het is slimmer om eerst de handleiding door te nemen. Elke drone is namelijk anders, en zo weet je precies hoe het besturen van de drone volgens de maker het makkelijkst gaat.

#3. Oefen via simulatie

Voordat je gaat vliegen met je drone, is het een goed idee om eerst wat simulaties te doen. Er zijn genoeg programma’s waarmee dat kan. Zo krijg je al een gevoel met drones vliegen zonder dat je risico loopt om jouw drone te crashen.

#4. Kies een goede omgeving

Een drone vliegen is in sommige omgeving veel moeilijker dan andere. Denk bijvoorbeeld aan bossen of in de bergen. Kies daarom een omgeving waar weinig hoge obstakels zijn in de lucht, zoals een weiland. Zo voorkom je ongelukken met jouw drone.

#5. Dubbel check alles van te voren

Om malfuncties te voorkomen, is het handig om eerst een inspectie te doen van jouw drone voor het vliegen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jij volledig zeker bent van een volle batterij in jouw drone. Degenen die het inschrijven voor een drone cursus afgerond hebben, kennen de hele preflight controle goed uit hun hoofd, en het is aan te raden dit ook goed te kunnen. Zo vermijd je ongewenste situaties.

Vrije tijd

Zeldzame voetbalshirts die veel geld waard zijn

Al jaren verzamelen mensen voetbalshirts. Sommige mensen verzamelen ze misschien omdat ze fan zijn van het team, terwijl anderen ze misschien verzamelen omdat ze zeldzaam of uniek zijn. Er zijn ook mensen die als hobby voetbalshirts verzamelen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar voetbalshirts, terwijl anderen er honderden of zelfs duizenden hebben. Zeldzame voetbalshirts […]

Read More
Vrije tijd

Laat je creatieve zelf los

Vandaag de dag leven we in een gehaaste maatschappij. Naast werken of studeren, moet je ook nog voldoende tijd vrij maken voor je familie en vrienden én ook een huishouden runnen. Daarom is het belangrijk om af en toe eens tot rust te komen door wat me-time in te plannen en dingen te doen waar […]

Read More
Vrije tijd

Kerstcadeau inspiratie voor jongens van 8 tot 10 jaar

Kerstcadeaus voor jongens kunnen behoorlijk lastig te vinden zijn. Ze zijn te jong voor puber gadgets en te groot voor het kleine kinderspeelgoed. Daarnaast moet je een jongen uitdagen met speelgoed. We keken voor je naar leuke kerstcadeaus waarmee een jongen de hele vakantie zoet is. Een Duplo trein is immers iets waar jouw kind […]

Read More