Met de scooter op vakantie

scooter vakantie

Dit klinkt misschien als een gek idee, maar het is een keer wat anders dan met de auto of het vliegtuig op vakantie te gaan. Ook zie je veel meer van de omgeving, omdat je er veel rustiger doorheen rijdt en veel meer binnen doorwegen moet nemen, dan wanneer je alleen op de snelweg rijdt. Hier zijn een paar tips om de ideale scooter vakantie voor jou te verwezenlijken.

Kies een bestemming die niet al te ver is

Omdat de scooter niet heel snel gaat en de meeste mensen drie weken vakantie hebben. Is het belangrijk om een bestemming uit te kiezen dat haalbaar is op de scooter. De buurlanden Duitsland en België zou nog wel haalbaar moeten zijn. Het binnenland zelf is ook een leuk avontuur. Zo zou je naar Drenthe kunnen gaan om daar tussen de heide door te toeren of misschien zelfs naar één van de Waddeneilanden en daar het eiland te verkennen. Of naar Limburg om daar door de heuvels te rijden. Als je wat meer op de omgeving, kun je dingen tegenkomen die je anders nooit zouden opvallen.

Kies de juiste kleding

Het weer kan heel gauw omslaan al helemaal in Nederland, daarom is het belangrijk dat je voor de juiste kiest kleding, tegen vele soorten weersomstandigheden. Een regenpak meenemen is geen onverstandige keuze, ook een wat dikkere jas zou handig zijn. Voor als het wat harder waait. Blijft het droog kun je prima je normale kleren aanhouden. Zodra het gaat regenen, heb een regenpak altijd bij de hand die je aan kunt doen. Want je hebt ook geen zin om voor elke bui te gaan schuilen, dan schiet de reis ook niet op.

Ga voor een betrouwbare scooter

Misschien wel het belangrijkste van een scooter vakantie is de scooter zelf. Daarom is het handig dat je een goed werkende scooter hebt, want je wilt natuurlijk niet stil komen te staan met scooterpech. De onderdelen waar je met een scooter op moet letten:

Veiligheid staat voorop, dus ook een helm is belangrijk om te hebben.

Een koffer

Je hebt op een scooter niet zo heel veel bagageruimte vergeleken met een auto. Daarom is een koffer voor de scooter erg handig! Wel is het van belang dat de koffer op de scooter gemonteerd kunt worden. Daar wil je natuurlijk niet op de dag van vertrek achter komen. Ga ruim van te voren op zoek naar een geschikte koffer en kom niet voor verrassingen te staan.

Veel plezier met je scooter vakantie!

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More