Met de scooter op vakantie

scooter vakantie

Dit klinkt misschien als een gek idee, maar het is een keer wat anders dan met de auto of het vliegtuig op vakantie te gaan. Ook zie je veel meer van de omgeving, omdat je er veel rustiger doorheen rijdt en veel meer binnen doorwegen moet nemen, dan wanneer je alleen op de snelweg rijdt. Hier zijn een paar tips om de ideale scooter vakantie voor jou te verwezenlijken.

Kies een bestemming die niet al te ver is

Omdat de scooter niet heel snel gaat en de meeste mensen drie weken vakantie hebben. Is het belangrijk om een bestemming uit te kiezen dat haalbaar is op de scooter. De buurlanden Duitsland en België zou nog wel haalbaar moeten zijn. Het binnenland zelf is ook een leuk avontuur. Zo zou je naar Drenthe kunnen gaan om daar tussen de heide door te toeren of misschien zelfs naar één van de Waddeneilanden en daar het eiland te verkennen. Of naar Limburg om daar door de heuvels te rijden. Als je wat meer op de omgeving, kun je dingen tegenkomen die je anders nooit zouden opvallen.

Kies de juiste kleding

Het weer kan heel gauw omslaan al helemaal in Nederland, daarom is het belangrijk dat je voor de juiste kiest kleding, tegen vele soorten weersomstandigheden. Een regenpak meenemen is geen onverstandige keuze, ook een wat dikkere jas zou handig zijn. Voor als het wat harder waait. Blijft het droog kun je prima je normale kleren aanhouden. Zodra het gaat regenen, heb een regenpak altijd bij de hand die je aan kunt doen. Want je hebt ook geen zin om voor elke bui te gaan schuilen, dan schiet de reis ook niet op.

Ga voor een betrouwbare scooter

Misschien wel het belangrijkste van een scooter vakantie is de scooter zelf. Daarom is het handig dat je een goed werkende scooter hebt, want je wilt natuurlijk niet stil komen te staan met scooterpech. De onderdelen waar je met een scooter op moet letten:

Veiligheid staat voorop, dus ook een helm is belangrijk om te hebben.

Een koffer

Je hebt op een scooter niet zo heel veel bagageruimte vergeleken met een auto. Daarom is een koffer voor de scooter erg handig! Wel is het van belang dat de koffer op de scooter gemonteerd kunt worden. Daar wil je natuurlijk niet op de dag van vertrek achter komen. Ga ruim van te voren op zoek naar een geschikte koffer en kom niet voor verrassingen te staan.

Veel plezier met je scooter vakantie!

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More