Met de scooter op vakantie

scooter vakantie

Dit klinkt misschien als een gek idee, maar het is een keer wat anders dan met de auto of het vliegtuig op vakantie te gaan. Ook zie je veel meer van de omgeving, omdat je er veel rustiger doorheen rijdt en veel meer binnen doorwegen moet nemen, dan wanneer je alleen op de snelweg rijdt. Hier zijn een paar tips om de ideale scooter vakantie voor jou te verwezenlijken.

Kies een bestemming die niet al te ver is

Omdat de scooter niet heel snel gaat en de meeste mensen drie weken vakantie hebben. Is het belangrijk om een bestemming uit te kiezen dat haalbaar is op de scooter. De buurlanden Duitsland en België zou nog wel haalbaar moeten zijn. Het binnenland zelf is ook een leuk avontuur. Zo zou je naar Drenthe kunnen gaan om daar tussen de heide door te toeren of misschien zelfs naar één van de Waddeneilanden en daar het eiland te verkennen. Of naar Limburg om daar door de heuvels te rijden. Als je wat meer op de omgeving, kun je dingen tegenkomen die je anders nooit zouden opvallen.

Kies de juiste kleding

Het weer kan heel gauw omslaan al helemaal in Nederland, daarom is het belangrijk dat je voor de juiste kiest kleding, tegen vele soorten weersomstandigheden. Een regenpak meenemen is geen onverstandige keuze, ook een wat dikkere jas zou handig zijn. Voor als het wat harder waait. Blijft het droog kun je prima je normale kleren aanhouden. Zodra het gaat regenen, heb een regenpak altijd bij de hand die je aan kunt doen. Want je hebt ook geen zin om voor elke bui te gaan schuilen, dan schiet de reis ook niet op.

Ga voor een betrouwbare scooter

Misschien wel het belangrijkste van een scooter vakantie is de scooter zelf. Daarom is het handig dat je een goed werkende scooter hebt, want je wilt natuurlijk niet stil komen te staan met scooterpech. De onderdelen waar je met een scooter op moet letten:

Veiligheid staat voorop, dus ook een helm is belangrijk om te hebben.

Een koffer

Je hebt op een scooter niet zo heel veel bagageruimte vergeleken met een auto. Daarom is een koffer voor de scooter erg handig! Wel is het van belang dat de koffer op de scooter gemonteerd kunt worden. Daar wil je natuurlijk niet op de dag van vertrek achter komen. Ga ruim van te voren op zoek naar een geschikte koffer en kom niet voor verrassingen te staan.

Veel plezier met je scooter vakantie!

Vrije tijd

Tekenaar voor kinderboeken

Een tekenaar voor kinderboeken moet op zijn minst net zo veel fantasie hebben als de kinderen voor wie de boeken zijn geschreven. Er zijn veel mensen die kunnen tekenen, maar een professionele kinderboekenillustrator weet ook wat kinderen aanspreekt en kan daar het werk op aanpassen. Denk aan de toon van een boek: bij een wat […]

Read More
sneaker heren
Vrije tijd

Top 5 sneaker merken voor heren

Iedere man zou minimaal 1 paar goede sneakers in zijn bezit moeten hebben. Ze zijn super comfortabel en perfect te combineren met diverse kledingstijlen. Er zijn sportief ogende sneakers , maar nette sneakers misstaan niet onder een luchtig pak. Dit zijn de vijf beste sneaker merken voor heren. #1. Puma Het Duitse sportmerk Puma is […]

Read More
vuurwerk
Vrije tijd

Welk vuurwerk mag je wel/niet afsteken met oud en nieuw?

Dit jaar is het kopen en afsteken van vuurwerk eenmalig verboden. Dat is omdat er veel druk is in de zorg en de handhaving en door het verbieden van vuurwerk wordt de druk op deze essentiële beroepen ontlast. Bepaald vuurwerk mag nog worden afgestoken. Wil je graag vuurwerk fonteinen afsteken? Lees hieronder of dat mag!  […]

Read More