Maak in vier stappen jouw barbecuerooster schoon!

Bloggen-inside.nl

Wie aan goed weer denkt, denkt gelijk aan een uitgebreide barbecue. Het enige nadeel is dat jouw barbecue helemaal schoon moet zijn, voordat je begint met bakken. Dit is gezond, maar het beïnvloedt ook de smaak van het vlees. In deze blog proberen we je een stappenplan uit te leggen, waarin je zo snel mogelijk jouw barbecue kan schoonmaken. Op deze manier hopen we dat je zo snel mogelijk aan de slag kan met het bereiden van jouw vlees. Lees dus gauw verder en probeer dit stappenplan eens uit bij jouw barbecuerooster. 

  1. Verwijder de grote stukken vuil

Voor de eerste stap doen we zelf nog niet zo veel. Je maakt namelijk een sopje dat bestaat uit heet water in combinatie met een Bio Barbecue Cleaner. Je laat het rooster weken in dit sopje. Voornamelijk de grove stukken vuil zullen hierdoor verwijderd worden. Denk hierbij aan de brokken as en vlees, die vast gesmolten zijn aan het rooster. 

  1. Verwijder de resten met een staalborstel

Na het weken van het rooster zorg je dat je de rest van het vuil verwijdert met een staalborstel. Er zullen nog kleine gesmolten brokjes vuil vast blijven zitten aan het rooster, nadat je het hebt laten weken. Deze brokjes hebben een iets hardere aanpak nodig en daarom verwijder je ze met een staalborstel. Zorg dat je bij deze stap de gehele rondingen van de spaken van het rooster aanpakt. Op deze manier weet je zeker dat er geen oud vuil in jouw vlees komt, wanneer je jouw barbecue weer gebruikt. Daarnaast haal je met de staalborstel meestal een stuk van de originele kleur van het rooster terug. 

  1. Boen het rooster

Na het verwijderen van de laatste brokjes vuil, houd je een deel van de zwarte laag as over. Deze laag as boen je weg, tot dat je de originele kleur van het rooster weer ziet. Wij adviseren je om hiervoor een schoonmaakspray te gebruiken. Daarnaast kan wederom de toepassing van heet water geen kwaad. 

  1. Afspoelen, drogen en plaatsen op de barbecue

Na het boenen van het rooster is het belangrijk om de overige vuile stoffen en schoonmaakstoffen af te spelen. Wij adviseren je om dit voor de zekerheid even te doen met heet water. Dit reinigt beter dan koud water. Vervolgens kan je het drogen en plaatsen op de barbecue. Na het toepassen van deze stappen, weet je zeker dat je geen vuile stoffen meer zult vinden in jouw gebakken vlees.

Eten & drinken

De afvalberg van plastic rietjes: tijd voor verandering met duurzame alternatieven

Hoe vaak gebruik jij een rietje per dag? En hoe vaak doe jij dat tijdens je vakantie of tijdens een dagje uit? Als je net als de gemiddelde persoon bent, gebruik je waarschijnlijk een paar rietjes per week. Maar als je dat op jaarbasis uitrekent, kom je al snel op honderden rietjes per persoon. En […]

Read More
Eten & drinken

De gezondheidsvoordelen van thee

Dat het drinken van thee gezondheidsvoordelen heeft, is alom bekend. Thee, maar dan zonder suiker, staat niet voor niets op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Maar welke zijn de voordelen precies? Hier gaan we op die vraag in. Maar eerst komt voor de volledigheid de vraag aan de orde wat thee is. Wat […]

Read More
Eten & drinken

Russian Imperial stout in de zomer? Ja zeker!

Waar de meesten in de zomer graag een lekker fris wit biertje drinken, zijn er ook ontzettend veel mensen die gewoon een Russian Imperial stout bestellen. In principe is dat natuurlijk ook helemaal niet vreemd, want in de basis is het allebei heerlijk koel en verfrissend. Echter zal je je kunnen voorstellen, dat de frisse […]

Read More