Maak in vier stappen jouw barbecuerooster schoon!

Bloggen-inside.nl

Wie aan goed weer denkt, denkt gelijk aan een uitgebreide barbecue. Het enige nadeel is dat jouw barbecue helemaal schoon moet zijn, voordat je begint met bakken. Dit is gezond, maar het beïnvloedt ook de smaak van het vlees. In deze blog proberen we je een stappenplan uit te leggen, waarin je zo snel mogelijk jouw barbecue kan schoonmaken. Op deze manier hopen we dat je zo snel mogelijk aan de slag kan met het bereiden van jouw vlees. Lees dus gauw verder en probeer dit stappenplan eens uit bij jouw barbecuerooster. 

  1. Verwijder de grote stukken vuil

Voor de eerste stap doen we zelf nog niet zo veel. Je maakt namelijk een sopje dat bestaat uit heet water in combinatie met een Bio Barbecue Cleaner. Je laat het rooster weken in dit sopje. Voornamelijk de grove stukken vuil zullen hierdoor verwijderd worden. Denk hierbij aan de brokken as en vlees, die vast gesmolten zijn aan het rooster. 

  1. Verwijder de resten met een staalborstel

Na het weken van het rooster zorg je dat je de rest van het vuil verwijdert met een staalborstel. Er zullen nog kleine gesmolten brokjes vuil vast blijven zitten aan het rooster, nadat je het hebt laten weken. Deze brokjes hebben een iets hardere aanpak nodig en daarom verwijder je ze met een staalborstel. Zorg dat je bij deze stap de gehele rondingen van de spaken van het rooster aanpakt. Op deze manier weet je zeker dat er geen oud vuil in jouw vlees komt, wanneer je jouw barbecue weer gebruikt. Daarnaast haal je met de staalborstel meestal een stuk van de originele kleur van het rooster terug. 

  1. Boen het rooster

Na het verwijderen van de laatste brokjes vuil, houd je een deel van de zwarte laag as over. Deze laag as boen je weg, tot dat je de originele kleur van het rooster weer ziet. Wij adviseren je om hiervoor een schoonmaakspray te gebruiken. Daarnaast kan wederom de toepassing van heet water geen kwaad. 

  1. Afspoelen, drogen en plaatsen op de barbecue

Na het boenen van het rooster is het belangrijk om de overige vuile stoffen en schoonmaakstoffen af te spelen. Wij adviseren je om dit voor de zekerheid even te doen met heet water. Dit reinigt beter dan koud water. Vervolgens kan je het drogen en plaatsen op de barbecue. Na het toepassen van deze stappen, weet je zeker dat je geen vuile stoffen meer zult vinden in jouw gebakken vlees.

zakelijke lunch
Eten & drinken

Tips voor het organiseren van een zakelijke lunch

Moet jij een zakelijke lunch organiseren? Oei, wellicht heb je daar helemaal geen zin in en heb je ook werkelijk geen idee hoe je een leuke zakelijke lunch kunt organiseren. Hieronder enkele tips voor het organiseren van een zakelijke lunch. Cultuurverschillen of allergieën  Check van tevoren altijd even of er collega’s zijn met een allergie, […]

Read More
lunch laten bezorgen
Eten & drinken

Waarom een lunch laten bezorgen een goed idee is

Een lunch laten bezorgen is altijd een goed idee. Dat komt natuurlijk omdat je op die manier van veel voordelen geniet. In de eerste plaats kan je er zeker van zijn dat je ook op je drukke werkdag gewoon een gezond middagmaaltijd eet. Daarnaast maak je het jezelf ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft er […]

Read More
Blogs Eten & drinken Huis & Tuin

De beste tips en adviezen voor een mooie keuken

Een stijlvolle, mooie keuken: wie wil dat nou niet? Heb je thuis een keuken die verouderd is en wil je moderniseren? Dan heb je tegenwoordig de keuze uit talloze maatwerk keukens. Een keuken op maat laten maken door Anselm Oome in Oosterhout is een prima optie. Maar waar moet je op letten als je een […]

Read More