Leuke muurdecoratie voor in de kinderkamer

Is er een kleine op komst en ben je druk bezig met het inrichten van de kinderkamer? Of is jouw zoontje of dochtertje toe aan een eigen slaapkamer of juist een opfrissing ervan? De ruimte opvrolijken kan ook zonder al te grote veranderingen aan te brengen. Een leuke muurdecoratie voor in de kinderkamer brengt al een hele andere look en feel met zich mee. Bijvoorbeeld een mooie grote foto of afbeelding van een giraffe of een tijger. Er is zoveel te kiezen, dat er altijd wat leuks tussen zit voor de kinderkamer van jouw zoontje of dochtertje.

Voorbeelden van muurdecoraties voor in de kinderkamer

De kinderkamer heb je al dan niet al ingericht. Met een aantal frisse, vrolijke of neutrale kleuren op de muur. Maar een muur kan nogal kaal zijn. Zeker voor de kinderkamer is het juist zo leuk om te kiezen voor een of meerdere muurdecoraties in de vorm van een grote foto of een grafische afbeelding. Het vormt een prachtige eyecatcher waar jouw kind uren naar kan kijken en wat de hele ruimte opvrolijkt. Een paar voorbeelden van afbeeldingen aan grafische muurdecoraties voor de kinderkamer (of elke andere ruimte) zijn:

  • Grafische afbeeldingen met dieren in allerlei kleuren
  • Grote wereldkaart van bijna 2 meter breed
  • Muurcirkels met afbeeldingen van vogels of olifanten
  • Decoratieletters (bijvoorbeeld het alfabet)
  • Of kies voor een muurdecoratie met een eigen foto

Verkrijgbaar op diverse materialen 

Muurdecoratie is er dus in allerlei vormen, maten, en in al van diverse materialen. Hiermee kun je een leuk effect creëren op de kamer van je zoontje of dochtertje. Kies bijvoorbeeld voor een behangcirkel die je heel strak op de muur aanbrengt. En het leuke is dat je deze decoraties altijd weer op een ander plek kunt hangen. Ze zijn makkelijk te verplaatsen zonder dat je lijmsporen achterlaat. Of kies voor de eerder genoemde wereldkaart. Dan krijgt deze een extra speels effect op een houten wanddecoratie met subtiele naden tussen de planken.

Rond, vierkant, liggend of staand

Het hoeft tegenwoordig niet allemaal meer recht toe recht aan te zijn. Kies dus lekker voor verschillende vormen. Misschien een paar ronde? Of juist een paar vierkante? Of ga je toch liever voor een liggende of staande muurdecoratie voor in de kinderkamer? Ook leuk is om af te wisselen. Kies bijvoorbeeld 3 wanddecoraties (3 oogt altijd mooi naast elkaar). Eén liggend en de andere aan weerskanten vierkant. 

Eigen foto als wanddecoratie in de kinderkamer

Er is dus veel te kiezen. We zijn er vrijwel zeker van dat er daarom altijd een wanddecoratie tussen zit die perfect past in de kinderkamer, en waar jouw kind ook helemaal wild van zal zijn. Maar het kan natuurlijk ook net zo goed zo zijn dat je helemaal geen muurdecoratie voor de kinderkamer hebt gevonden waar je zoontje of dochtertje nou echt blij van wordt. In dat geval: ga voor een eigen foto voor aan de muur! Dan heb je het helemaal in eigen hand. Ook hier kun je dan vervolgens kiezen voor diverse materialen waarop je de foto wilt afdrukken voor aan de wand. En ook de eerder genoemde verschillende vormen.

Huis & Tuin

Het inrichten van een vergaderruimte die inspireert

Weet je nog die keer dat je in een saaie, grijze ruimte zat te knikkebollen terwijl iemand met een monotone stem iets probeerde uit te leggen? Nou, dat is dus precies wat je niet wilt als je een kantine inrichting onder handen neemt of als je de vergaderruimte een make-over geeft. Laten we even eerlijk […]

Read More
Huis & Tuin

Wandtegels als sfeerbepalers 

Wandtegels zijn meer dan een bouwmateriaal, namelijk vormen ze een essentieel onderdeel van het interieurdesign, met een grote invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Of het nu gaat om een verbouwing in de keuken of een vernieuwing van de badkamer, de juiste keuze van wandtegels kan een verbluffend effect hebben op de sfeer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More