Jij vat niet de slaap: de slaap van jou!

eenpersoonsbed

Onvoldoende slaap is een ware nachtmerrie. Dat zul je merken wanneer je de grootste moeite krijgt met je dagelijkse bezigheden wegens een gebrek aan energie of concentratie.

Natuurlijk krijg je op één dag meer gedaan wanneer je tot laat doorgaat. Maar op de daaropvolgende dagen zul je merken dat je het allemaal geleidelijk aan niet meer aankunt. Je humeur, focus en energie hebben ernstig te lijden wanneer je jezelf niet voldoende nachtrust gunt. Ook op lange termijn kan dit heel gevaarlijk zijn. Aanvankelijk denk je dat voldoende koffie wel voldoende zal zijn om je op de been te houden, maar je brandt werkelijk op wanneer je te lang op deze manier doorgaat. Lang verhaal kort: denk om jezelf!

Uiteraard zijn we je moeder niet. Wij hebben geen enkele invloed op de indeling van jouw tijd. Zorg er in ieder geval voor dat de uren slaap waar je van mag genieten plaatsvinden in een bed dat aan al jouw lichamelijke wensen en eisen voldoet. Eentje met een matras en een kussen die er samen voor zorgen dat je ruggenwervel en nek volledig recht liggen. Dat is heel belangrijk om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Want zolang je lichaam in balans is, is je geest dat ook!

Nu nog bepalen in wat voor soort bed jij je route naar Dromenland gaat afleggen. Hieronder hebben we een aantal interessante opties neergezet.

Hoogslaper

Een ‘gewoon’ eenpersoonsbed is mogelijk, maar waarom zou je niet verantwoordelijk omgaan met de ruimte die je hebt in je slaapkamer? Je bespaart daar namelijk een heleboel op wanneer je voor een handige hoogslaper kiest. Daaronder heb je namelijk nog een heleboel plek om spullen op te bergen, een bureau met een stoel neer te zetten of gewoon een gezellige zithoek te creëren. Dat is in de regel een fantastische uitkomst in de kinderkamer. Maar ook volwassenen kunnen veel aan deze oplossing hebben!

Twijfelaar

Een groter bed of een kleintje? Natuurlijk moet die lang genoeg zijn voor je lichaam, maar de breedte is nog even een dingetje. Is die namelijk bedoeld voor slechts één persoon o9f komt er iemand naast te liggen? En lukt dat laatste wel, qua oppervlak in je kamer? Want dan kun je ook een twijfelaar kiezen. Deze houdt qua formaat het midden tussen een één- en tweepersoons bed. Degene die ervoor kiest om hier alleen in te slapen, profiteert van zeeën aan ruimte!

Slaapbank

Zitten, liggen, slapen… alles kan wanneer je een handige slaapbank thuis installeert! Eventueel in je woonkamer. Kijk bijvoorbeeld met je broer, zus, ander familielid of natuurlijk een vriend(in) gezellig samen een film en wanneer het tijd wordt om af te taaien, gaat je gast naar huis… of klapt de slaapbank uit! Handig toch?

Veel succes met het maken van een keuze. En slaap lekker!

Huis & Tuin

De voordelen van een kookeiland

Als je op een redelijk korte termijn een keuken gaat renoveren of gaat verbouwen, dan is de kans erg groot dat je op dit moment sterk aan het overwegen bent om een kookeiland in huis te halen. Dit omdat je hierdoor veel ruimte hebt om de mooiste gerechten klaar te maken en een eiland oogt […]

Read More
Huis & Tuin

Nieuwbouwhuis gekocht? Hoe begin je met inrichten?

Een nieuwbouwhuis kopen is een van de beste investeringen die je maar kunt doen. Je verhuist naar een woning met een lage energierekening, de woning is tot in detail strak afgewerkt en is ook nog eens gelegen in een gezellige en mooie woonwijk. Heb je onlangs een nieuwbouwhuis gekocht? En wil je deze graag in […]

Read More
groepenkast uitbreiden
Huis & Tuin

Groepenkast uitbreiden: wanneer is dit nodig?

Wanneer jij in een wat ouder huis woont, dan kan het heel goed zijn dat jouw groepenkast niet voldoende is om alle apparaten die jij gebruikt, te kunnen voorzien van stroom. De kans dat er dan kortsluiting ontstaat op het moment dat je de wasmachine en droger tegelijk aanzet is dan vrij groot. Om er […]

Read More