Jij vat niet de slaap: de slaap van jou!

eenpersoonsbed

Onvoldoende slaap is een ware nachtmerrie. Dat zul je merken wanneer je de grootste moeite krijgt met je dagelijkse bezigheden wegens een gebrek aan energie of concentratie.

Natuurlijk krijg je op één dag meer gedaan wanneer je tot laat doorgaat. Maar op de daaropvolgende dagen zul je merken dat je het allemaal geleidelijk aan niet meer aankunt. Je humeur, focus en energie hebben ernstig te lijden wanneer je jezelf niet voldoende nachtrust gunt. Ook op lange termijn kan dit heel gevaarlijk zijn. Aanvankelijk denk je dat voldoende koffie wel voldoende zal zijn om je op de been te houden, maar je brandt werkelijk op wanneer je te lang op deze manier doorgaat. Lang verhaal kort: denk om jezelf!

Uiteraard zijn we je moeder niet. Wij hebben geen enkele invloed op de indeling van jouw tijd. Zorg er in ieder geval voor dat de uren slaap waar je van mag genieten plaatsvinden in een bed dat aan al jouw lichamelijke wensen en eisen voldoet. Eentje met een matras en een kussen die er samen voor zorgen dat je ruggenwervel en nek volledig recht liggen. Dat is heel belangrijk om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Want zolang je lichaam in balans is, is je geest dat ook!

Nu nog bepalen in wat voor soort bed jij je route naar Dromenland gaat afleggen. Hieronder hebben we een aantal interessante opties neergezet.

Hoogslaper

Een ‘gewoon’ eenpersoonsbed is mogelijk, maar waarom zou je niet verantwoordelijk omgaan met de ruimte die je hebt in je slaapkamer? Je bespaart daar namelijk een heleboel op wanneer je voor een handige hoogslaper kiest. Daaronder heb je namelijk nog een heleboel plek om spullen op te bergen, een bureau met een stoel neer te zetten of gewoon een gezellige zithoek te creëren. Dat is in de regel een fantastische uitkomst in de kinderkamer. Maar ook volwassenen kunnen veel aan deze oplossing hebben!

Twijfelaar

Een groter bed of een kleintje? Natuurlijk moet die lang genoeg zijn voor je lichaam, maar de breedte is nog even een dingetje. Is die namelijk bedoeld voor slechts één persoon o9f komt er iemand naast te liggen? En lukt dat laatste wel, qua oppervlak in je kamer? Want dan kun je ook een twijfelaar kiezen. Deze houdt qua formaat het midden tussen een één- en tweepersoons bed. Degene die ervoor kiest om hier alleen in te slapen, profiteert van zeeën aan ruimte!

Slaapbank

Zitten, liggen, slapen… alles kan wanneer je een handige slaapbank thuis installeert! Eventueel in je woonkamer. Kijk bijvoorbeeld met je broer, zus, ander familielid of natuurlijk een vriend(in) gezellig samen een film en wanneer het tijd wordt om af te taaien, gaat je gast naar huis… of klapt de slaapbank uit! Handig toch?

Veel succes met het maken van een keuze. En slaap lekker!

Huis & Tuin

De mooiste vloeren voor in huis

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen in een huis. Als iemand een huis binnenkomt, is een van de eerste delen die voor hem/haar zichtbaar zijn de vloer. Dus als je je huis er mooi uit wilt laten zien, is het leggen van mooie vloeren een must. In dit geval gaat het niet altijd […]

Read More
Huis & Tuin

Wat voegen roze stoelen toe aan je huis?

Heb jij weleens overwogen om roze stoelen voor je huis te halen? Het is momenteel erg in trek om dit te doen. Dit komt doordat een roze stoel over allerlei unieke kenmerken beschikt. Maar wat voegen deze soorten stoelen nou precies toe aan je woning? Dit blijkt een flink aantal zaken te zijn. Je ontdekt […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Zijn je  raambekleding aan vervanging toe? Of heb je nieuwe wonen waarvoor je raamdecoratie nodig hebt. We helpen je om beste keuze te maken.  Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt wel tienvoudig, maar dit doordachten systeem brengt ontzettend veel voordelen mee. Daarnaast zijn ze tegenwoordig in […]

Read More