Hoe zorg je voor meer privacy in je eigen huis?

Raamfolie

Heb jij er ook zo’n hekel aan als mensen vaak en/of lang naar binnen kijken? Wanneer je in een huis woont met grote ramen heeft dit veel voordelen. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook hoef je hierdoor minder lampen in te zetten om genoeg licht in huis te hebben. Maar deze ramen zorgen er tegelijkertijd voor dat sommige mensen ongegeneerd naar binnen kunnen kijken. Lees snel verder hoe jij kan ontdekken hoe je dit kan oplossen!

Benut de vensterbank

De vensterbank is de perfecte plek om allerlei dingen neer te zetten. Niet alleen een aantal fotolijstjes maar ook weelderige planten staan hier prachtig. Juist omdat ze hier veel licht krijgen, is dit zowel decoratief als goed voor de planten zelf. Ook zorgen planten in de vensterbank voor een bepaalde bedekking. Door de planten hier neer te zetten kunnen anderen minder gemakkelijk naar binnen kijken. Voorbeelden van grotere, mooie en onderhoudsvriendelijke planten zijn o.a. de bananenplant en de gatenplant. Naast planten zijn potten, kunstwerken en boeken ook goede opties om de vensterbank mee te vullen.

Zorg voor een heg of schutting

Een heg of schutting in de tuin zorgt voor een afbakening van de tuin. Door een heg is de grens tussen jouw tuin en die van jouw buurman of buurvrouw en de stoep hierachter beter zichtbaar. Het zorgt ook voor extra privacy. Hierdoor kunnen anderen niet zomaar naar binnen kijken. Helemaal tijdens de zomer is dit heel prettig. De schutting of heg leent zich trouwens ook als goede plek voor leuke decoratie zoals vogelhuisjes: multifunctioneel dus. Denk bij het kiezen van de heg wel na over het type groen. Niet elke heg is het hele jaar in bloei en dicht. Dit betekent dat je in de zomer wel kan genieten van de beschutting en omheining maar in de winter is hier een stuk minder van over. Vraag daarom aan een hovenier of medewerker van een tuincentrum om passend advies over welk type heg het meest geschikt is.

Juiste indeling

Het goed indelen van een ruimte draagt bij aan het idee van privacy. Door bijvoorbeeld een kast te plaatsen op een bepaalde plek, ontneem je het zicht van buitenaf. Hoewel dit wel het licht kan tegenhouden, is dit wel een manier om de ruimte op te delen en af te schermen. Andere opties zijn een bepaalde indeling van het zitgedeelte en het gebruik van kamerschermen of andere vormen van decoratie.

Raamdecoratie

Tot slot zijn er ook verschillende mogelijkheden om de ramen te bedekken om zo het zicht van buitenaf te beperken. Naast hang gordijnen zijn er ook rolgordijnen, jaloezieën en kun je raamfolie kopen. Deze laatste optie is met name praktisch wanneer je bijvoorbeeld alleen het onderste deel van het raam bedekt wil hebben. Zo is er nog steeds voldoende licht door het bovenste gedeelte maar heb je meer privacy.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More