Hoe zorg je voor meer privacy in je eigen huis?

Raamfolie

Heb jij er ook zo’n hekel aan als mensen vaak en/of lang naar binnen kijken? Wanneer je in een huis woont met grote ramen heeft dit veel voordelen. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook hoef je hierdoor minder lampen in te zetten om genoeg licht in huis te hebben. Maar deze ramen zorgen er tegelijkertijd voor dat sommige mensen ongegeneerd naar binnen kunnen kijken. Lees snel verder hoe jij kan ontdekken hoe je dit kan oplossen!

Benut de vensterbank

De vensterbank is de perfecte plek om allerlei dingen neer te zetten. Niet alleen een aantal fotolijstjes maar ook weelderige planten staan hier prachtig. Juist omdat ze hier veel licht krijgen, is dit zowel decoratief als goed voor de planten zelf. Ook zorgen planten in de vensterbank voor een bepaalde bedekking. Door de planten hier neer te zetten kunnen anderen minder gemakkelijk naar binnen kijken. Voorbeelden van grotere, mooie en onderhoudsvriendelijke planten zijn o.a. de bananenplant en de gatenplant. Naast planten zijn potten, kunstwerken en boeken ook goede opties om de vensterbank mee te vullen.

Zorg voor een heg of schutting

Een heg of schutting in de tuin zorgt voor een afbakening van de tuin. Door een heg is de grens tussen jouw tuin en die van jouw buurman of buurvrouw en de stoep hierachter beter zichtbaar. Het zorgt ook voor extra privacy. Hierdoor kunnen anderen niet zomaar naar binnen kijken. Helemaal tijdens de zomer is dit heel prettig. De schutting of heg leent zich trouwens ook als goede plek voor leuke decoratie zoals vogelhuisjes: multifunctioneel dus. Denk bij het kiezen van de heg wel na over het type groen. Niet elke heg is het hele jaar in bloei en dicht. Dit betekent dat je in de zomer wel kan genieten van de beschutting en omheining maar in de winter is hier een stuk minder van over. Vraag daarom aan een hovenier of medewerker van een tuincentrum om passend advies over welk type heg het meest geschikt is.

Juiste indeling

Het goed indelen van een ruimte draagt bij aan het idee van privacy. Door bijvoorbeeld een kast te plaatsen op een bepaalde plek, ontneem je het zicht van buitenaf. Hoewel dit wel het licht kan tegenhouden, is dit wel een manier om de ruimte op te delen en af te schermen. Andere opties zijn een bepaalde indeling van het zitgedeelte en het gebruik van kamerschermen of andere vormen van decoratie.

Raamdecoratie

Tot slot zijn er ook verschillende mogelijkheden om de ramen te bedekken om zo het zicht van buitenaf te beperken. Naast hang gordijnen zijn er ook rolgordijnen, jaloezieën en kun je raamfolie kopen. Deze laatste optie is met name praktisch wanneer je bijvoorbeeld alleen het onderste deel van het raam bedekt wil hebben. Zo is er nog steeds voldoende licht door het bovenste gedeelte maar heb je meer privacy.

Overig

WordPress hosting of een VPS hosting?

Je hebt een WordPress website die belangrijk is voor je business en deze wil je op een goede hosting neerzetten. Er zijn verschillende soorten hosting maar welke is nu het beste voor jouw oplossing en WordPres website? In dit artikel behandelen we WordPress hosting en VPS hosting en kijken we wat de verschillen zijn tussen […]

Read More
Overig

Een eigen website maken, wat is de beste website builder?

Je wil graag een eigen website maken en weet niet goed waar je moet beginnen. Er zijn tegenwoordig tal van manieren om een eigen website te maken. Je kunt een CMS kiezen als WordPress maar er zijn ook bedrijven die website builders aanbieden en je volledig ontzorgen. Met ontzorgen bedoelen we dat zij de hosting […]

Read More
Overig

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Financial lease is een financieringsvorm die wordt gebruikt door bedrijven om de aankoop van bedrijfsmiddelen, zoals voertuigen en apparatuur, mogelijk te maken. In plaats van het volledige bedrag in één keer te betalen, maakt financial lease het mogelijk om het bedrag in termijnen af te lossen. Deze vorm van leasing biedt verschillende voordelen voor bedrijven, […]

Read More