Hoe vind je de beste koffiemachine?

Nederlanders zijn van nature koffiedrinkers. Gemiddeld drinken we zo’n 2,4 koppen koffie per dag. Er even van uitgaande dat niet alle Nederlanders koffie drinken, maakt dat de koffiedrinkers onder ons dit echt wel zeer frequent doen. Dat maakt Nederlanders tevens tot één van de grootste koffieleuten ter wereld. Bizar! Het is dan ook niet zo gek dat in vrijwel elk huishouden een koffiezetapparaat of koffiemachine te vinden is. Waar je ook komt, koffie is eigenlijk overal wel te vinden.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat vinden we niet zo gek. Het aanbod is nou eenmaal erg groot. Met de tips in dit artikel hopen we het een stuk gemakkelijker te maken. Zo vind je snel de koffiemachine die bij jou past.

Wat voor koffiedrinker ben jij?

De beste koffiemachine bestaat niet. Dit is namelijk voor iedereen anders. De één is zelfs tevreden met een zakje oploskoffie, terwijl de ander de meest professionele espressomachine thuis heeft staan. Het is maar net wat je gewend bent en wat jouw specifieke wensen zijn. Vraag jezelf daarom eerst af wat voor soort koffiedrinker je precies bent.

Ben jij iemand die incidenteel voor de gezelligheid eens een kop meedrinkt? Maar die de koffiemachine met name voor de gasten aanschaft? Of ben jij iemand die niet kan functioneren zonder koffie en meerdere koppen per dag drinkt? Dat is natuurlijk al een heel verschil.

Bedenk ook wat voor soort koffie je graag drinkt. Drink je altijd gewone standaard koffie? Geen verdere poespas? Of ben je juist iemand die voor een espresso kiest of een latte macchiato? Dan is het wel fijn als die dingen ook mogelijk zijn.

Zet alle wensen voor jezelf op een rijtje. Hierdoor vallen al heel veel koffiemachines direct af en wordt het gemakkelijker om een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod.

Onderzoek reviews

Heb je inmiddels meerdere koffiemachines op het oog en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Dan is het slim om de reviews eens te onderzoeken. Dit zijn de ervaringen van eerdere gebruikers. Er zijn ook websites die de verschillende apparaten met elkaar vergelijken en hier vervolgens een top vijf van samenstellen. Een bedrijf kan een product laten testen door deze op te sturen en ontvangt vervolgens feedback van de tester. Met een beetje mazzel wordt het nieuwe product vervolgens ook in de lijsten opgenomen, waardoor meer mensen hiermee in aanraking komen.

Dit zijn objectieve testers. Daarom goed om hier gebruik van te maken. Zo zie je direct welke koffiemachines als beste uit de test komen en wat je hiervan kunt verwachten.

Bepaal het budget

Koffiemachines zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Het grote voordeel is dat de prijs dus ook sterk varieert. Hierdoor is er altijd wel een koffiemachine die binnen jouw budget past. Bepaal dit budget voordat je je zoektocht begint. Zo kun je al een groot deel wegfilteren.

Huis & Tuin

Een horecaterras waar andere jaloers van zullen worden

Als horecaondernemer is een aantrekkelijk en comfortabel terras van groot belang. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer je gasten zo lang mogelijk van het goede weer willen genieten. Én een goed ontworpen terras zorgt voor een aangename sfeer en trekt per slot van rekening meer klanten aan. Wil je een terras dat opvalt en waar anderen […]

Read More
Huis & Tuin

Een terrasverwarming aanschaffen? Let op deze x dingen 

Het is weer die tijd van het jaar, de tijd om te genieten van lange avonden op je terras. Maar wat als het kouder wordt? Een goede terrasverwarming kan je helpen om de avond warm te houden en je gasten comfortabel te laten voelen. Maar hoe kies je de juiste terrasverwarming? Hier zijn enkele dingen […]

Read More
Huis & Tuin

Alles wat je moet weten voordat je een tuinhuis plaatst

Een tuinhuis kan een geweldige aanvulling zijn op elke tuin. Of het nu gaat om extra opslagruimte of een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, er zijn veel voordelen aan het hebben van een tuinhuis. Maar voordat je er een laat plaatsen, zijn er een paar zaken waar je rekening mee […]

Read More