Hoe veel voorkomende laptop problemen op te lossen

Laptop problemen oplossen

Of je je laptop nu gebruikt voor werk, school of vrije tijd, het is onvermijdelijk dat je op een bepaald moment een probleem tegenkomt. Gelukkig zijn er voor veel voorkomende laptop problemen relatief eenvoudige oplossingen. In deze blogpost bespreken we enkele van de laptop reparatie mogelijkheden op de meest voorkomende problemen.

Probleem #1: Traag opstarten/afsluiten

Als je laptop er steeds langer over doet om op te starten of af te sluiten, is de kans groot dat er te veel programma’s op de achtergrond draaien. Om alles weer te versnellen, probeer alle programma’s te sluiten die je niet gebruikt en alle programma’s te verwijderen die je niet nodig hebt. Als dat niet helpt, kun je proberen je computer opnieuw op te starten in de “veilige modus” – dit schakelt alle programma’s en stuurprogramma’s uit, behalve de meest essentiële, wat kan helpen het probleem te isoleren.

Probleem 2: oververhitting

Als je laptop oververhit raakt, kan dit te wijten zijn aan een opeenhoping van stof en vuil in de ventilator. Om de ventilator te reinigen, moet je eerst je computer afsluiten en de stekker uit het stopcontact halen. Draai hem vervolgens om, zodat je bij de onderkant van de computer kunt. Blaas met een bus perslucht al het stof en vuil van de ventilatorbladen weg. Als het probleem aanhoudt, moet je je computer misschien naar een gecertificeerde technicus brengen voor een verdere diagnose en reparatie.

Probleem #3: Blauw scherm des doods (BSOD)

De BSOD is een van de meest beruchte laptop problemen – en met reden. Een BSOD wijst op een ernstig hardware- of software probleem dat onmiddellijke aandacht vereist. In de meeste gevallen kun je het probleem niet zelf oplossen en moet je je computer naar een gecertificeerde technicus brengen. Als je echter vermoedt dat een recent geïnstalleerde programma de BSOD veroorzaakt, kun je proberen je computer in de “veilige modus” op te starten en het programma in kwestie te verwijderen. 
Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende laptop problemen en hun oplossingen. Natuurlijk is dit geen volledige lijst; als je een probleem ondervindt dat hier niet wordt behandeld, of als deze oplossingen niet werken voor je, is het het beste om je laptop naar een gecertificeerde technicus te brengen voor verdere diagnose en reparatie. Voor nog meer informatie kun je terecht op https://www.fixers.nl/.

Klussen

Maak van je zolder een energiezuinige ruimte

Heb je ooit stilgestaan bij de gedachte hoe dat kleine, onopvallende stukje onder het dak – ja, ik heb het over je zolder – een mega-impact kan hebben op jouw energierekening? Laat me je meenemen op een reis waar zolderisolatie niet alleen jouw portemonnee blij maakt, maar ook een high five geeft aan de natuur. […]

Read More
oud ijzer
Klussen

Alles over oud ijzer recyclen

Heb je een hoop oud ijzer op een hoop liggen? Kijk dan eens of er een mogelijkheid bestaat om dit oud ijzer in te leveren en te laten recyclen. Doordat er zoveel vraag is naar bouwmateriaal, is de prijs voor het inleveren van oud ijzer ook gigantisch gestegen. Zo wordt er namelijk de kans geboden […]

Read More
Welk slot is passend voor uw huis?
Klussen

Welk slot is passend voor uw huis?

Misschien zit u met de vraag welke soorten sloten geschikt zijn voor uw woning. Het beantwoorden van deze vraag is niet zo eenvoudig, omdat het antwoord afhangt van tal van factoren. De omvang van dit artikel laat ons niet toe om alle factoren te behandelen die het antwoord beïnvloeden. Toch doen we een dappere poging. […]

Read More