Het is gezellig om in de kroeg, op het terras of bij vrienden een drankje te nemen. Een lekker wijntje, biertje of cola rum bijvoorbeeld is lekker genieten. Het laat je ontspannen en je voelt je goed. Het is natuurlijk belangrijk om met mate te drinken. Rijdt ook nooit als je gedronken hebt. Denk niet dat je het allemaal wel onder controle hebt. Het is natuurlijk ook goed om het gebruik van alcohol in de gaten te houden. Een alcoholverslaving kan er zo maar insluipen. Wanneer je dat hebt is het vaak moeilijk om er vanaf te komen. Je lichaam vraagt er dan immers ook altijd om.

Afkicken van de alcohol

Je kunt zelf proberen om van een alcoholverslaving af te komen. Vaak is het moeilijker dan je denkt. Zorg er in ieder geval voor dat je een support netwerk hebt. Informeer iedereen dat je niet meer wilt drinken. Het moet een keuze van jezelf zijn. Laat iedereen je geen drank meer geven voor een tijdje. Laat iedereen je ondersteunen. Wanneer men solidair is met je zullen ze ook geen alcohol drinken. Door een periode geen alcohol te drinken zal het lichaam er ook minder om vragen. Jij moet de baas zijn over je lichaam en bepalen of je wel of geen alcohol neemt. Toch?

Hulp zoeken

Natuurlijk kun je ook professionele hulp zoeken. Het is dan mogelijk om met meer ondersteuning van de alcoholverslaving af te komen. Vaak graven ze een stuk dieper dan wat je aan de oppervlakte ziet. Ze gaan op zoek naar de diepere reden van het probleem. Waarom drink je meer alcohol? Het is belangrijk om hierbij stil te staan. Dan is het namelijk mogelijk om een langdurige en duurzame oplossing te vinden voor het probleem.