Hoe coronaproof is jouw kantoor?

coronaproof kantoor

We kennen ondertussen allemaal het coronavirus. We moeten veel thuis zitten, afstand houden, mondkapjes dragen en “onze bek houden”, zoals de beruchte Mark Rutte laatst tegen voetbalsupporters heeft gezegd. En door maatregelen van de overheid kan zelfs jouw kantoor gesloten worden vanwege een besmetting! Voor sommige bedrijven is het simpelweg belangrijk om toch plaatselijk op kantoor of op andere plekken te werken. Er zijn verschillende manieren te bedenken waarop jij de werkplek veilig zou kunnen maken. Een van die oplossingen is een kuchscherm. 

Wat is een kuchscherm? 

Een kuchscherm is een plaat gemaakt van glas, plastic of plexiglas, die je tussen bijvoorbeeld bureaus in kan zetten. Je kunt ze overal neerzetten waar contact tussen mensen plaatsvindt. Er zijn kuchschermen voor bureaus, voor bij de balie etc. Er zijn zelfs kuchschermen met wieltjes eronder, zodat het scherm goed verplaatsbaar is. Wanneer iemand hoest of niest, zorgt het kuchscherm ervoor dat de druppels van deze handeling niet bij een collega of klant aankomen. 

Wat kost een kuchscherm

De kosten van zo’n kuchscherm verschillen per soort die je koopt. Het goedkoopste kuchserm ligt rond € 50. Dit houdt in dat er 1 kuchscherm is. Wanneer je meerdere kuchschermen wilt hebben om bijvoorbeeld het hele bureau aan alle kanten af te schermen, zal de prijs hoger zijn. Bekijk op OfficeCity.nl wat de kosten voor kuchschermen voor op jouw kantoor zijn.

De kuchschermen goed schoonhouden

Houdt er bij aankoop van glas, plexiglas of plastic rekening mee dat glas het makkelijkst is schoon te maken, dit kan heel wat werk schelen. Het is namelijk belangrijk dat de schermen elke dag worden schoongemaakt. Dit om bepaalde achtergebleven virusdeeltjes weg te ruimen. De investeringen die jij moet maken zijn het allemaal waard, als jij bedenkt dat als jouw werknemers ziek worden, jij nog verder van huis bent. Deze investeringen kunnen een uitbraak in het kantoor voorkomen, een uitbraak waardoor werknemers niet meer kunnen werken en jouw kantoor misschien wel voor een langere tijd moet sluiten. 

Een kuchscherm zorgt voor een veiligere werkomgeving

Ook geven kuchschermen een veiligere werkomgeving, wat belangrijk is voor het personeel. Het zou bijvoorbeeld belangrijk kunnen zijn om op plekken waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden, om daar een kuchscherm te plaatsen. Natuurlijk kan jij er ook voor kiezen om op zoveel mogelijk plekken kuchschermen neer te zetten, zodat alle mogelijke verspreiding voorkomen wordt. Met een kuchscherm zorg je ervoor dat je kantoor meer coronaproof wordt. En nu maar hopen dat er geen verspreiding meer is van de corona.  

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More