Hoe coronaproof is jouw kantoor?

coronaproof kantoor

We kennen ondertussen allemaal het coronavirus. We moeten veel thuis zitten, afstand houden, mondkapjes dragen en “onze bek houden”, zoals de beruchte Mark Rutte laatst tegen voetbalsupporters heeft gezegd. En door maatregelen van de overheid kan zelfs jouw kantoor gesloten worden vanwege een besmetting! Voor sommige bedrijven is het simpelweg belangrijk om toch plaatselijk op kantoor of op andere plekken te werken. Er zijn verschillende manieren te bedenken waarop jij de werkplek veilig zou kunnen maken. Een van die oplossingen is een kuchscherm. 

Wat is een kuchscherm? 

Een kuchscherm is een plaat gemaakt van glas, plastic of plexiglas, die je tussen bijvoorbeeld bureaus in kan zetten. Je kunt ze overal neerzetten waar contact tussen mensen plaatsvindt. Er zijn kuchschermen voor bureaus, voor bij de balie etc. Er zijn zelfs kuchschermen met wieltjes eronder, zodat het scherm goed verplaatsbaar is. Wanneer iemand hoest of niest, zorgt het kuchscherm ervoor dat de druppels van deze handeling niet bij een collega of klant aankomen. 

Wat kost een kuchscherm

De kosten van zo’n kuchscherm verschillen per soort die je koopt. Het goedkoopste kuchserm ligt rond € 50. Dit houdt in dat er 1 kuchscherm is. Wanneer je meerdere kuchschermen wilt hebben om bijvoorbeeld het hele bureau aan alle kanten af te schermen, zal de prijs hoger zijn. Bekijk op OfficeCity.nl wat de kosten voor kuchschermen voor op jouw kantoor zijn.

De kuchschermen goed schoonhouden

Houdt er bij aankoop van glas, plexiglas of plastic rekening mee dat glas het makkelijkst is schoon te maken, dit kan heel wat werk schelen. Het is namelijk belangrijk dat de schermen elke dag worden schoongemaakt. Dit om bepaalde achtergebleven virusdeeltjes weg te ruimen. De investeringen die jij moet maken zijn het allemaal waard, als jij bedenkt dat als jouw werknemers ziek worden, jij nog verder van huis bent. Deze investeringen kunnen een uitbraak in het kantoor voorkomen, een uitbraak waardoor werknemers niet meer kunnen werken en jouw kantoor misschien wel voor een langere tijd moet sluiten. 

Een kuchscherm zorgt voor een veiligere werkomgeving

Ook geven kuchschermen een veiligere werkomgeving, wat belangrijk is voor het personeel. Het zou bijvoorbeeld belangrijk kunnen zijn om op plekken waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden, om daar een kuchscherm te plaatsen. Natuurlijk kan jij er ook voor kiezen om op zoveel mogelijk plekken kuchschermen neer te zetten, zodat alle mogelijke verspreiding voorkomen wordt. Met een kuchscherm zorg je ervoor dat je kantoor meer coronaproof wordt. En nu maar hopen dat er geen verspreiding meer is van de corona.  

laadperron
Overig

Welke soorten dock shelters zijn er?

Ben jij op zoek naar dock shelters? Bij deze zoektocht wens je natuurlijk uit te komen bij dockshelters die goed, hygiënisch en volledig gesloten zijn. Als je op zoek bent naar kwalitatieve dockshelters dan is het mogelijk om het assortiment te bekijken en vervolgens op basis van je eigen criteria een keuze te maken. Je […]

Read More
bloggen-inside.nl
Overig

Waar u op moet letten bij het verzekeren van een elektrische auto

De toekomst van auto’s is hoogstwaarschijnlijk elektrisch en dat is in Nederland goed te zien. Jaarlijks blijft het aantal elektrische auto’s – of stekkerauto’s – sterk groeien, ook in tijden dat de algemene verkoop van auto’s juist terugloopt. Met steeds meer merken die zich wagen aan elektrische en hybride auto’s en de toenemende urgentie van […]

Read More
De belangen van duurzaamheid
Overig

De belangen van duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaar een hot topic. Er wordt veel aandacht aan besteed en vanuit verschillende hoeken hoor je dat we moeten verduurzamen. We moeten zuiniger met de wereld omgaan en ervoor zorgen dat dit niet enkel in ons eigen belang is, maar ook in het belang van de volgende generaties en de […]

Read More