Het perfecte parfum voor mij

Gebruik jij al jaren je favoriete Versace parfum of ben je juist op zoek naar iets nieuws? Een geur kiezen die je echt lekker vind is niet altijd even eenvoudig. Je favoriete geuren behoren waarschijnlijk tot één of twee geurfamilies. Een nieuwe geur vinden die echt bij je past kost tijd. Hieronder beantwoorden we wat vragen die je helpen om het perfecte parfum te vinden.

Welke parfum merken zijn dierproefvrij?

Het is soms best een uitdaging om dierproefvrije merken te vinden. Hieronder vindt je een aantal merken die bewezen hebben zich niet met dierproeven in te laten, niet voor de ingrediënten en niet voor het eindproduct:

  • Tommy Hilfiger
  • Versace
  • Victor & Rolf
  • Yves Saint Laurent

Ik test liever niet op mijn huid, hoe kan ik een geur dan toch goed beoordelen?

Door een vloeitje of papieren zakdoekje te gebruiken krijg je een idee van de geur. Het kan het huidcontact natuurlijk niet vervangen, maar komt toch in de buurt.

Is aan het flacon ruiken voldoende?

Dit raden wij af omdat je dan vooral de scherpe alcoholgeur en vluchtige hoofdnoten ruikt. Een geur heeft contact met de huid nodig om echt tot leven te komen. Door de warmte van je huid zal het parfum pas echt ontplooien. Zo kun je een geur kiezen die net zo uniek is als jij.

Hoe kan ik het beste een geur uitproberen?

Druppel een klein beetje op je pols of op de achterkant van je hand. Niet je polsen tegen elkaar aanwrijven, zo maakt je de geurmoleculen stuk! Een geur komt tot leven op je huid dus aan het flacon ruiken geeft een vertekend beeld. Geef de geur de tijd om te ontplooien en ontdek het verhaal van de geurnoten.

Hoeveel geuren kan ik achter elkaar aan ruiken?

Hou het bij drie. Als je er meer probeert dan raakt je neus in de war. In de winkel kun je de geuren op een vloeitje sprayen en deze mee naar huis nemen. Dan kun je rustig beslissen welk parfum je op je huid wilt proberen.

Hoe kunnen de geurfamilies mij helpen bij het kiezen van een parfum?

Geur is emotie. Daarom denken we dat geuren verwarrend werken, dat het maar wat bij elkaar geraapte aroma’s zijn die geen verband hebben. Als je let op de geuren die jij het liefst draagt zul je zien dat ze bij twee, hooguit drie families behoren. Zodra je weet welke families jij lekker vindt ruiken kun jij online bekijken welke andere geuren daarbij horen.

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More