Het perfecte parfum voor mij

Gebruik jij al jaren je favoriete Versace parfum of ben je juist op zoek naar iets nieuws? Een geur kiezen die je echt lekker vind is niet altijd even eenvoudig. Je favoriete geuren behoren waarschijnlijk tot één of twee geurfamilies. Een nieuwe geur vinden die echt bij je past kost tijd. Hieronder beantwoorden we wat vragen die je helpen om het perfecte parfum te vinden.

Welke parfum merken zijn dierproefvrij?

Het is soms best een uitdaging om dierproefvrije merken te vinden. Hieronder vindt je een aantal merken die bewezen hebben zich niet met dierproeven in te laten, niet voor de ingrediënten en niet voor het eindproduct:

  • Tommy Hilfiger
  • Versace
  • Victor & Rolf
  • Yves Saint Laurent

Ik test liever niet op mijn huid, hoe kan ik een geur dan toch goed beoordelen?

Door een vloeitje of papieren zakdoekje te gebruiken krijg je een idee van de geur. Het kan het huidcontact natuurlijk niet vervangen, maar komt toch in de buurt.

Is aan het flacon ruiken voldoende?

Dit raden wij af omdat je dan vooral de scherpe alcoholgeur en vluchtige hoofdnoten ruikt. Een geur heeft contact met de huid nodig om echt tot leven te komen. Door de warmte van je huid zal het parfum pas echt ontplooien. Zo kun je een geur kiezen die net zo uniek is als jij.

Hoe kan ik het beste een geur uitproberen?

Druppel een klein beetje op je pols of op de achterkant van je hand. Niet je polsen tegen elkaar aanwrijven, zo maakt je de geurmoleculen stuk! Een geur komt tot leven op je huid dus aan het flacon ruiken geeft een vertekend beeld. Geef de geur de tijd om te ontplooien en ontdek het verhaal van de geurnoten.

Hoeveel geuren kan ik achter elkaar aan ruiken?

Hou het bij drie. Als je er meer probeert dan raakt je neus in de war. In de winkel kun je de geuren op een vloeitje sprayen en deze mee naar huis nemen. Dan kun je rustig beslissen welk parfum je op je huid wilt proberen.

Hoe kunnen de geurfamilies mij helpen bij het kiezen van een parfum?

Geur is emotie. Daarom denken we dat geuren verwarrend werken, dat het maar wat bij elkaar geraapte aroma’s zijn die geen verband hebben. Als je let op de geuren die jij het liefst draagt zul je zien dat ze bij twee, hooguit drie families behoren. Zodra je weet welke families jij lekker vindt ruiken kun jij online bekijken welke andere geuren daarbij horen.

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More