Het perfecte parfum voor mij

Gebruik jij al jaren je favoriete Versace parfum of ben je juist op zoek naar iets nieuws? Een geur kiezen die je echt lekker vind is niet altijd even eenvoudig. Je favoriete geuren behoren waarschijnlijk tot één of twee geurfamilies. Een nieuwe geur vinden die echt bij je past kost tijd. Hieronder beantwoorden we wat vragen die je helpen om het perfecte parfum te vinden.

Welke parfum merken zijn dierproefvrij?

Het is soms best een uitdaging om dierproefvrije merken te vinden. Hieronder vindt je een aantal merken die bewezen hebben zich niet met dierproeven in te laten, niet voor de ingrediënten en niet voor het eindproduct:

  • Tommy Hilfiger
  • Versace
  • Victor & Rolf
  • Yves Saint Laurent

Ik test liever niet op mijn huid, hoe kan ik een geur dan toch goed beoordelen?

Door een vloeitje of papieren zakdoekje te gebruiken krijg je een idee van de geur. Het kan het huidcontact natuurlijk niet vervangen, maar komt toch in de buurt.

Is aan het flacon ruiken voldoende?

Dit raden wij af omdat je dan vooral de scherpe alcoholgeur en vluchtige hoofdnoten ruikt. Een geur heeft contact met de huid nodig om echt tot leven te komen. Door de warmte van je huid zal het parfum pas echt ontplooien. Zo kun je een geur kiezen die net zo uniek is als jij.

Hoe kan ik het beste een geur uitproberen?

Druppel een klein beetje op je pols of op de achterkant van je hand. Niet je polsen tegen elkaar aanwrijven, zo maakt je de geurmoleculen stuk! Een geur komt tot leven op je huid dus aan het flacon ruiken geeft een vertekend beeld. Geef de geur de tijd om te ontplooien en ontdek het verhaal van de geurnoten.

Hoeveel geuren kan ik achter elkaar aan ruiken?

Hou het bij drie. Als je er meer probeert dan raakt je neus in de war. In de winkel kun je de geuren op een vloeitje sprayen en deze mee naar huis nemen. Dan kun je rustig beslissen welk parfum je op je huid wilt proberen.

Hoe kunnen de geurfamilies mij helpen bij het kiezen van een parfum?

Geur is emotie. Daarom denken we dat geuren verwarrend werken, dat het maar wat bij elkaar geraapte aroma’s zijn die geen verband hebben. Als je let op de geuren die jij het liefst draagt zul je zien dat ze bij twee, hooguit drie families behoren. Zodra je weet welke families jij lekker vindt ruiken kun jij online bekijken welke andere geuren daarbij horen.

motoraccu onderhoud
Vrije tijd

Alles wat je moet weten over motoraccu onderhoud

Heb jij een motor? Dit is een geweldig voertuig dat je veel plezier en comfort kan bieden. Daarbij is het echter wel van belang om je motor goed te onderhouden. Hierbij speelt de motoraccu ook een belangrijke rol. Beschik jij echter niet over veel kennis op het vlak van je motoraccu onderhouden? Maak je dan […]

Read More
Vrije tijd

Zeldzame voetbalshirts die veel geld waard zijn

Al jaren verzamelen mensen voetbalshirts. Sommige mensen verzamelen ze misschien omdat ze fan zijn van het team, terwijl anderen ze misschien verzamelen omdat ze zeldzaam of uniek zijn. Er zijn ook mensen die als hobby voetbalshirts verzamelen. Sommige mensen hebben misschien maar een paar voetbalshirts, terwijl anderen er honderden of zelfs duizenden hebben. Zeldzame voetbalshirts […]

Read More
Vrije tijd

Laat je creatieve zelf los

Vandaag de dag leven we in een gehaaste maatschappij. Naast werken of studeren, moet je ook nog voldoende tijd vrij maken voor je familie en vrienden én ook een huishouden runnen. Daarom is het belangrijk om af en toe eens tot rust te komen door wat me-time in te plannen en dingen te doen waar […]

Read More