Het juiste bed voor een rustige nacht

Hierin kunnen we niet universeel zijn. Iedereen heeft immers weer wat anders nodig. Toch is het wel degelijk mogelijk om hierin de juiste keuze te maken. Met een beetje hulp, uiteraard.

De eerste tip die we je kunnen geven is eens goed kijken naar de constructie waar je je op baseert. Die heeft uiteraard een uiterlijk dat prettig moet zijn aan het oog en passen bij je interieur. Natuurlijk. Daar hoor je ons niet over. Maar denk je ook aan de ergonomische waarde ervan?

Want niet enkel je matras is belangrijk voor een juiste en comfortabele lighouding. Ook de lattenbodem, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over je kussen gehad!

Maar laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. We zouden eerst terug moeten keren naar de essentie.

Hoofdzaak

Je geestelijke evenwicht bereik je pas zodra je lichamelijke balans helemaal in orde is. Pas zodra dat het geval is, kun je lekker en doortastend slapen. En dat brengt dus weer die geestelijke balans met zich mee. Soort van vicieuze cirkel. Maar dan minder vicieus.

Hoe dan ook, je matras moet van de juiste hard- of zachtheid zijn. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat je volledig uitgerust opstaat om met frisse moed alles aan te kunnen wat je tijdens je dag tegenkomt. En daar hoort natuurlijk een passend hoofdkussen bij! Samen brengen deze twee onderdelen je lichaam in evenwicht en voorkom je dat je schapen hoeft te tellen tot je wekker gaat.

Weet je niet helemaal zeker wat jouw lichaam nodig heeft? Vraag het dan aan de expert van de beddenzaak waar je je slag wilt slaan. Samen komen jullie er wel uit.

Dubbele bodem

Althans, zo kun je het zien. Wellicht gaat het zelfs om meer dan twee! Zeker wanneer je in een boxspring ligt. Dan heb je meerdere matrassen op elkaar liggen, samengesteld naar jouw voorkeuren.

Maar de lattenbodem dan? Daar valt of staat je slaaphouding mee. Of ligt, eigenlijk. Wanneer je er eentje kiest van Swissflex, kun je iedere positie aannemen die je maar wilt. Handig toch? Zo is oncomfortabel liggen volledig verleden tijd!

Welterusten.

Huis & Tuin

Grofvuil container huren: waar moet je op letten?

Ga je binnenkort verbouwen of renoveren? Houd er dan rekening mee dat er een hoop afval vrij zal komen. Het is belangrijk dat dit afval snel en veilig afgevoerd kan worden. Het is een onmogelijke opgave om dit zelf weg te rijden naar een vuilstort. Dat neemt alleen maar heel veel tijd in beslag. Het […]

Read More
Huis & Tuin

De juiste PVC vloer kiezen voor jouw interieur

Bij het renoveren of inrichten van je huis is de keuze van vloer materiaal van cruciaal belang. PVC-vloeren winnen snel aan populariteit vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Maar hoe kies je de juiste PVC vloer voor jouw interieur? In deze gids nemen we je mee door de belangrijkste overwegingen. Een van de eerste […]

Read More
Huis & Tuin

Tapijt vs PVC vloer: Welke vloer past het best bij jouw behoeften?

Bij het kiezen van nieuwe vloerbedekking voor je huis zijn er verschillende opties om uit te kiezen, waaronder tapijt en PVC vloeren. Beide opties hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, maar welke is het meest geschikt voor jouw behoeften? Laten we eens een diepgaande vergelijking maken tussen tapijt en PVC vloeren. Comfort en warmte […]

Read More