Het juiste bed voor een rustige nacht

Hierin kunnen we niet universeel zijn. Iedereen heeft immers weer wat anders nodig. Toch is het wel degelijk mogelijk om hierin de juiste keuze te maken. Met een beetje hulp, uiteraard.

De eerste tip die we je kunnen geven is eens goed kijken naar de constructie waar je je op baseert. Die heeft uiteraard een uiterlijk dat prettig moet zijn aan het oog en passen bij je interieur. Natuurlijk. Daar hoor je ons niet over. Maar denk je ook aan de ergonomische waarde ervan?

Want niet enkel je matras is belangrijk voor een juiste en comfortabele lighouding. Ook de lattenbodem, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over je kussen gehad!

Maar laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. We zouden eerst terug moeten keren naar de essentie.

Hoofdzaak

Je geestelijke evenwicht bereik je pas zodra je lichamelijke balans helemaal in orde is. Pas zodra dat het geval is, kun je lekker en doortastend slapen. En dat brengt dus weer die geestelijke balans met zich mee. Soort van vicieuze cirkel. Maar dan minder vicieus.

Hoe dan ook, je matras moet van de juiste hard- of zachtheid zijn. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat je volledig uitgerust opstaat om met frisse moed alles aan te kunnen wat je tijdens je dag tegenkomt. En daar hoort natuurlijk een passend hoofdkussen bij! Samen brengen deze twee onderdelen je lichaam in evenwicht en voorkom je dat je schapen hoeft te tellen tot je wekker gaat.

Weet je niet helemaal zeker wat jouw lichaam nodig heeft? Vraag het dan aan de expert van de beddenzaak waar je je slag wilt slaan. Samen komen jullie er wel uit.

Dubbele bodem

Althans, zo kun je het zien. Wellicht gaat het zelfs om meer dan twee! Zeker wanneer je in een boxspring ligt. Dan heb je meerdere matrassen op elkaar liggen, samengesteld naar jouw voorkeuren.

Maar de lattenbodem dan? Daar valt of staat je slaaphouding mee. Of ligt, eigenlijk. Wanneer je er eentje kiest van Swissflex, kun je iedere positie aannemen die je maar wilt. Handig toch? Zo is oncomfortabel liggen volledig verleden tijd!

Welterusten.

Huis & Tuin

Kleurenpsychologie, dekbedovertrek wit

Als het op kleurenpsychologie aankomt, is wit de onbezongen held. Het wordt vaak overschaduwd door zijn meer flitsende tegenhangers zoals rood en oranje. Maar in werkelijkheid heeft wit veel kracht. Deze ondergewaardeerde kleur kan je leven ten goede veranderen als je hem op de juiste manier gebruikt. In deze blogpost bespreken we de kracht van […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

4 creatieve ideeën voor oude binnendeuren

Als je denkt aan het hergebruiken van oude spullen, dan denk je waarschijnlijk niet aan je binnendeuren. Je kunt in dit geval overwegen om het deurbeslag van de deur opnieuw te gebruiken, maar de hele deur zelf? Wat zou je van of met een oude deur kunnen maken? Nou, eigenlijk heel veel! Binnendeuren zijn zelfs […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Maak uw tuin “herfstklaar” met deze tips.

Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, een koele of een chaotische. We willen allemaal zo lang mogelijk van onze tuin genieten. Voor sommigen zijn de eerste regenachtige en iets koudere dagen het teken om de tuinmeubelen op te bergen. Maar het einde van de warme zomerdagen hoeft niet het einde van […]

Read More