Het juiste bed voor een rustige nacht

Hierin kunnen we niet universeel zijn. Iedereen heeft immers weer wat anders nodig. Toch is het wel degelijk mogelijk om hierin de juiste keuze te maken. Met een beetje hulp, uiteraard.

De eerste tip die we je kunnen geven is eens goed kijken naar de constructie waar je je op baseert. Die heeft uiteraard een uiterlijk dat prettig moet zijn aan het oog en passen bij je interieur. Natuurlijk. Daar hoor je ons niet over. Maar denk je ook aan de ergonomische waarde ervan?

Want niet enkel je matras is belangrijk voor een juiste en comfortabele lighouding. Ook de lattenbodem, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over je kussen gehad!

Maar laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. We zouden eerst terug moeten keren naar de essentie.

Hoofdzaak

Je geestelijke evenwicht bereik je pas zodra je lichamelijke balans helemaal in orde is. Pas zodra dat het geval is, kun je lekker en doortastend slapen. En dat brengt dus weer die geestelijke balans met zich mee. Soort van vicieuze cirkel. Maar dan minder vicieus.

Hoe dan ook, je matras moet van de juiste hard- of zachtheid zijn. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat je volledig uitgerust opstaat om met frisse moed alles aan te kunnen wat je tijdens je dag tegenkomt. En daar hoort natuurlijk een passend hoofdkussen bij! Samen brengen deze twee onderdelen je lichaam in evenwicht en voorkom je dat je schapen hoeft te tellen tot je wekker gaat.

Weet je niet helemaal zeker wat jouw lichaam nodig heeft? Vraag het dan aan de expert van de beddenzaak waar je je slag wilt slaan. Samen komen jullie er wel uit.

Dubbele bodem

Althans, zo kun je het zien. Wellicht gaat het zelfs om meer dan twee! Zeker wanneer je in een boxspring ligt. Dan heb je meerdere matrassen op elkaar liggen, samengesteld naar jouw voorkeuren.

Maar de lattenbodem dan? Daar valt of staat je slaaphouding mee. Of ligt, eigenlijk. Wanneer je er eentje kiest van Swissflex, kun je iedere positie aannemen die je maar wilt. Handig toch? Zo is oncomfortabel liggen volledig verleden tijd!

Welterusten.

Huis & Tuin

Het inrichten van een vergaderruimte die inspireert

Weet je nog die keer dat je in een saaie, grijze ruimte zat te knikkebollen terwijl iemand met een monotone stem iets probeerde uit te leggen? Nou, dat is dus precies wat je niet wilt als je een kantine inrichting onder handen neemt of als je de vergaderruimte een make-over geeft. Laten we even eerlijk […]

Read More
Huis & Tuin

Wandtegels als sfeerbepalers 

Wandtegels zijn meer dan een bouwmateriaal, namelijk vormen ze een essentieel onderdeel van het interieurdesign, met een grote invloed op de algehele uitstraling van een ruimte. Of het nu gaat om een verbouwing in de keuken of een vernieuwing van de badkamer, de juiste keuze van wandtegels kan een verbluffend effect hebben op de sfeer […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

De psychologie van kleuren in de slaapkamer

De inrichting van je slaapkamer, inclusief de kleuren, speelt een belangrijke rol in je slaapkwaliteit. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer door, dus het is goed om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de psychologie van kleuren in de slaapkamer […]

Read More