Het juiste bed voor een rustige nacht

Hierin kunnen we niet universeel zijn. Iedereen heeft immers weer wat anders nodig. Toch is het wel degelijk mogelijk om hierin de juiste keuze te maken. Met een beetje hulp, uiteraard.

De eerste tip die we je kunnen geven is eens goed kijken naar de constructie waar je je op baseert. Die heeft uiteraard een uiterlijk dat prettig moet zijn aan het oog en passen bij je interieur. Natuurlijk. Daar hoor je ons niet over. Maar denk je ook aan de ergonomische waarde ervan?

Want niet enkel je matras is belangrijk voor een juiste en comfortabele lighouding. Ook de lattenbodem, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over je kussen gehad!

Maar laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. We zouden eerst terug moeten keren naar de essentie.

Hoofdzaak

Je geestelijke evenwicht bereik je pas zodra je lichamelijke balans helemaal in orde is. Pas zodra dat het geval is, kun je lekker en doortastend slapen. En dat brengt dus weer die geestelijke balans met zich mee. Soort van vicieuze cirkel. Maar dan minder vicieus.

Hoe dan ook, je matras moet van de juiste hard- of zachtheid zijn. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat je volledig uitgerust opstaat om met frisse moed alles aan te kunnen wat je tijdens je dag tegenkomt. En daar hoort natuurlijk een passend hoofdkussen bij! Samen brengen deze twee onderdelen je lichaam in evenwicht en voorkom je dat je schapen hoeft te tellen tot je wekker gaat.

Weet je niet helemaal zeker wat jouw lichaam nodig heeft? Vraag het dan aan de expert van de beddenzaak waar je je slag wilt slaan. Samen komen jullie er wel uit.

Dubbele bodem

Althans, zo kun je het zien. Wellicht gaat het zelfs om meer dan twee! Zeker wanneer je in een boxspring ligt. Dan heb je meerdere matrassen op elkaar liggen, samengesteld naar jouw voorkeuren.

Maar de lattenbodem dan? Daar valt of staat je slaaphouding mee. Of ligt, eigenlijk. Wanneer je er eentje kiest van Swissflex, kun je iedere positie aannemen die je maar wilt. Handig toch? Zo is oncomfortabel liggen volledig verleden tijd!

Welterusten.

Huis & Tuin

Geen inspiratie om je eetkamer in te richten? Lees deze tips

Stel je voor je moet je eetkamer inrichten. Dit kan zijn omdat je net een nieuw huis hebt en dus nog niks hebt of omdat je eetkamer al zo oud is dat hij wel aan vervanging toe is. Maar het inrichten van je eetkamer is nog best wel lastig. Het is namelijk vaak zo dat […]

Read More
Huis & Tuin

Wat zijn Pu gietvloeren?

PU gietvloeren zijn een interessante optie voor vloeren. Ze zijn gemaakt van polyurethaan, wat ze veel voordelen geeft ten opzichte van traditionele vloermaterialen. PU-gietvloeren zijn duurzaam en gaan lang mee, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor ruimtes met veel verkeer. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat nog een pluspunt […]

Read More
Huis & Tuin

Een functionele overkapping

Als het mooie weer eraan zit te komen, zijn veel mensen blij dat ze weer kunnen genieten van hun tuin. Toch is het tijdens zonnige dagen niet altijd even fijn om al in de tuin te kunnen zitten. Een oplossing hiervoor is het creëren van een overkapping. Op deze manier kun je een lange tijd […]

Read More