Het juiste bed voor een rustige nacht

Hierin kunnen we niet universeel zijn. Iedereen heeft immers weer wat anders nodig. Toch is het wel degelijk mogelijk om hierin de juiste keuze te maken. Met een beetje hulp, uiteraard.

De eerste tip die we je kunnen geven is eens goed kijken naar de constructie waar je je op baseert. Die heeft uiteraard een uiterlijk dat prettig moet zijn aan het oog en passen bij je interieur. Natuurlijk. Daar hoor je ons niet over. Maar denk je ook aan de ergonomische waarde ervan?

Want niet enkel je matras is belangrijk voor een juiste en comfortabele lighouding. Ook de lattenbodem, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over je kussen gehad!

Maar laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. We zouden eerst terug moeten keren naar de essentie.

Hoofdzaak

Je geestelijke evenwicht bereik je pas zodra je lichamelijke balans helemaal in orde is. Pas zodra dat het geval is, kun je lekker en doortastend slapen. En dat brengt dus weer die geestelijke balans met zich mee. Soort van vicieuze cirkel. Maar dan minder vicieus.

Hoe dan ook, je matras moet van de juiste hard- of zachtheid zijn. Alleen zo verzeker je jezelf ervan dat je volledig uitgerust opstaat om met frisse moed alles aan te kunnen wat je tijdens je dag tegenkomt. En daar hoort natuurlijk een passend hoofdkussen bij! Samen brengen deze twee onderdelen je lichaam in evenwicht en voorkom je dat je schapen hoeft te tellen tot je wekker gaat.

Weet je niet helemaal zeker wat jouw lichaam nodig heeft? Vraag het dan aan de expert van de beddenzaak waar je je slag wilt slaan. Samen komen jullie er wel uit.

Dubbele bodem

Althans, zo kun je het zien. Wellicht gaat het zelfs om meer dan twee! Zeker wanneer je in een boxspring ligt. Dan heb je meerdere matrassen op elkaar liggen, samengesteld naar jouw voorkeuren.

Maar de lattenbodem dan? Daar valt of staat je slaaphouding mee. Of ligt, eigenlijk. Wanneer je er eentje kiest van Swissflex, kun je iedere positie aannemen die je maar wilt. Handig toch? Zo is oncomfortabel liggen volledig verleden tijd!

Welterusten.

douche
Huis & Tuin

De voordelen van een mobiele douchecabine bij verbouwen

Het is misschien wel tijd geworden om de badkamer te verbouwen. Misschien omdat deze verouderd is, of misschien omdat je hem niet meer mooi vindt. Het is dan ook goed om te weten dat er altijd het nodige werk bij zal komen kijken. Het is dan ook belangrijk om voor een goede voorbereiding te zorgen. […]

Read More
Huis & Tuin

Hoe vind je de beste koffiemachine?

Nederlanders zijn van nature koffiedrinkers. Gemiddeld drinken we zo’n 2,4 koppen koffie per dag. Er even van uitgaande dat niet alle Nederlanders koffie drinken, maakt dat de koffiedrinkers onder ons dit echt wel zeer frequent doen. Dat maakt Nederlanders tevens tot één van de grootste koffieleuten ter wereld. Bizar! Het is dan ook niet zo […]

Read More
Blogs Huis & Tuin

Welke print past bij mijn interieur?

Wanneer je bezig bent met het inrichten of decoreren van je woning loop je vaak meerdere keren tegen de vraag aan; welke print past bij mijn huis? Of nou gaat om behang, de gordijnstof of een nieuw tafelzeil voor op tafel, iedere keer weer kom je voor de keuze te staan. Sommigen weten precies welke […]

Read More