Het beste horeca bestek kopen doe je met deze tips

horeca bestek

Een horecazaak is in de praktijk uiteraard helemaal niets zonder geschikt horeca bestek. Het bestek dat we bij ons thuis gebruiken wordt vrij intensief gebruikt, maar toch staat dit nog in schril contrast met hoe intensief horeca bestek wordt gebruikt. Niet alleen de kwaliteit waar dit type van bestek over dient te beschikken, maar ook de uitstraling er van is een niet onbelangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan.

Hou er bovendien eveneens rekening mee dat de kostprijs van dergelijk bestek in de praktijk sterk uiteenlopend kan zijn. In ieder geval, zou jij graag met zekerheid willen kiezen voor het beste bestek voor de horeca dat op de markt is terug te vinden? Hou dan zeker en vast rekening met de onderstaande tips!

1.) De keuze voor zilver? Ja, maar niet altijd!

Wellicht het eerste aandachtspunt voor wat het kopen van horeca bestek betreft heeft te maken met het soort materiaal waaruit ze is gemaakt. Voor bestek geldt in de praktijk dat er gebruik kan worden gemaakt van heel wat verschillende soorten materialen. In het merendeel van de gevallen kan er echter worden vastgesteld dat de keuze vanuit de horeca uitgaat naar:

  1. Bestek welke is gemaakt van zilver; 
  2. Bestek dat is gemakt van RVS; 

Aan beide opties zijn interessante voordelen verbonden, maar is het ook belangrijk om stil te blijven staan bij de nadelen. Neem nu in eerste instantie bestek dat is gemaakt van zilver. Voor dergelijk bestek geldt dat ze over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid beschikt. Daar tegenover staat echter dat ze na verloop van tijd zwart kan uitslaan waardoor regelmatig onderhoud van belang is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat bestek van zilver er om bekend staat over een enigszins klassieke uitstraling te beschikken. In het bijzonder voor jonge horeca-ondernemers geldt dan ook dat ze dit materiaal wellicht niet zullen willen gebruiken. 

Het meest logische alternatief voor horeca bestek van zilver wordt aangeboden onder de vorm van RVS bestek. Voor dit type van bestek geldt niet alleen dat het ongelofelijk kwalitatief is, daarnaast vereist ze geen speciaal onderhoud en voelt ze bovendien ook nog eens lekker licht aan. Dit gecombineerd met een neutrale en lekker minimalistische uitstraling zorgt ervoor dat RVS bestek absoluut het overwegen waard is om te kopen. 

2.) Koop je horeca bestek in grotere aantallen 

Een grote fout die veel mensen maken bij het kopen van horeca bestek heeft betrekking tot het feit dat ze deze in te kleine aantallen kopen. Dit kan in de praktijk tal van verschillende nadelen met zich meebrengen. In eerste instantie is het best mogelijk dat horeca bestek op een bepaald ogenblik te lijden zal hebben gehad onder het veelvuldig gebruik. Op dat ogenblik zal je ze dan ook graag willen vervangen, want je kan je gasten uiteraard geen bestek geven dat bijvoorbeeld is beschadigd. Wanneer je zelf over voldoende voorraad beschikt is dit geen probleem. Moet je het bestek bijbestellen en is ze tijdelijk niet voorradig? Dan wordt het natuurlijk plots een compleet ander paar mouwen.

Naast bovenstaande is het ook nog eens zo dat de prijs die je moet betalen voor het kopen van horeca bestek in de praktijk veelal afhankelijk is van de hoeveelheid die je bestelt. Des te groter de aantallen, des te lager de kostprijs per stuk dan ook kan uitvallen. Bovendien hoef je bij het kopen van een groter aantal ook slechts één keer rekening te houden met bijvoorbeeld verzendkosten. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het is altijd de moeite waard om grondig na te denken over de aantallen wanneer je horeca bestek gaat kopen!

3.) Controleer welk bestek je allemaal nodig hebt

Voor horeca bestek geldt dat de zaken waar je nood aan hebt een behoorlijk stuk uitgebreider kunnen zijn dan thuis het geval is. Voordat je overgaat tot het plaatsen van een bestelling voor horeca bestek is het in de praktijk altijd belangrijk om je even te verdiepen in het aanbod met mogelijkheden dat op de markt is terug te vinden. Uiteraard is er het standaard bestek, maar dat is nog lang niet alles. Wil jij bijvoorbeeld graag aan jouw gasten een leuke kaasschotel aanbieden of ben je van plan om bepaalde specialiteiten met vis op de kaart te zetten? In beide gevallen zal je daarvoor ook graag aangepast bestek willen voorzien. 

Bovenstaande maakt meteen duidelijk dat de verschillende soorten horeca bestek die je moet kopen over een sterk uiteenlopend karakter kunnen beschikken. Enerzijds is er het standaard bestek bestaande uit standaard vorken, messen en lepels in verschillende afmetingen, maar daarnaast zijn er ook de speciale exemplaren. De mate waarin jouw horecazaak nood heeft aan dergelijk, bijzonder horeca bestek is uiteraard volledig afhankelijk van het karakter waar de zaak over beschikt.

Op zoek naar horeca pannen? Voor alle horeca attributen, van pannen tot bestek, kun je dag én nacht bij HorecaRama terecht!

Blogs Eten & drinken Huis & Tuin

De beste tips en adviezen voor een mooie keuken

Een stijlvolle, mooie keuken: wie wil dat nou niet? Heb je thuis een keuken die verouderd is en wil je moderniseren? Dan heb je tegenwoordig de keuze uit talloze maatwerk keukens. Een keuken op maat laten maken door Anselm Oome in Oosterhout is een prima optie. Maar waar moet je op letten als je een […]

Read More
gezond en makkelijke recepten
Eten & drinken

Gezonde en makkelijke recepten

Ook al ben je in het begin misschien niet zo goed in het koken, komt dat later vanzelf wel als je het vaak doet. Oefening baart kunst en je hoeft niet per se een 5 sterren chef te worden. Door zelf te koken bepaal je zelf wat er door je gerecht heen komt en de […]

Read More
Eten & drinken

Lekker eten in Scheveningen bij een restaurant

Ben jij op zoek naar een Scheveningen restaurant omdat je binnenkort een dagje gaat genieten op het strand van Scheveningen? Dan zijn er tal van mogelijkheden. Of je nou op zoek bent naar een visrestaurant in Scheveningen of een Tapas restaurant in Scheveningen, je zult het vinden. In Scheveningen zijn ontzettend veel leuke strandtentjes waar […]

Read More