Het beklimmen van de Kilimanjaro

Een vakantie naar Tanzania is anno 2020 populairder dan ooit. Dit prachtige land heeft veel te bieden en een van de dingen die dit land te bieden is de Kilimanjaro. Deze berg heeft een hoogte van 5895 meter en is daarmee de hoogste berg van Afrika. Het is dan ook niet gek dat deze berg een absolute aanrader is om te beklimmen. Dit is echter niet iets dat je zomaar doet. Het beklimmen van deze berg is geen makkelijke opgave, sterker nog ervaren bergbeklimmers doen hier gemiddeld drie tot vijf dagen over. Mocht jij deze berg willen beklimmen, dan zal je dit wel met gids moeten doen. Het is namelijk verboden om deze berg te beklimmen zonder gids. Ben jij van plan om deze berg te beklimmen? Lees dan verder! Aan de hand van een aantal tips zullen wij jou namelijk helpen met het beklimmen van deze berg.

1. Zorg voor voldoende spullen wanneer je de Kilimanjaro wil beklimmen

De Kilimanjaro beklimmen is zoals gezegd een flinke opgave. Het zal een reis van meerdere dagen worden, juist daarom is het belangrijk dat je voldoende spullen meeneemt. Zo zal je de beschikking moeten hebben over een flinke rugtas, een matras, een tent en een grote rugtas waar al deze spullen in zullen moeten. Verder zal je ook moeten denken aan producten zoals wc papier. Bij het beklimmen van een berg kom je uiteraard geen wc tegen.

2. Het kiezen van de juiste gids

In de eerste alinea heb je al kunnen lezen dat het verboden is om de Kilimanjaro te beklimmen zonder een gids. Mocht je dit wel doen, dan kom je in de problemen met de autoriteiten en dat wil je natuurlijk niet. Het beklimmen van deze berg is niet zonder risico’s, zo kun je deze berg niet beklimmen zonder routes. Juist daarom is het belangrijk om voor een goede gids te kiezen. Een goede gids kent de routes en zal dan ook nooit verdwaald raken. Samen met de gids kun je bepalen voor welke route jullie zullen kiezen. Vind jij het te zwaar om de gehele berg te beklimmen? Dan kun je er ook voor kiezen om de halve berg te beklimmen.

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je de Kilimanjaro wilt gaan beklimmen, dan zal je je goed voor moeten bereiden. Het beklimmen van deze berg is zwaar en dit geldt niet alleen voor het fysieke aspect. Je zult je namelijk ook mentaal goed moeten voorbereiden op het beklimmen van deze berg. Verder zal je lichaam in goede conditie moeten zijn, anders gaat het niet lukken om deze berg te beklimmen. Uiteraard hoef je geen topsporter te zijn, echter zal je lichaam het wel enkele dagen vol moeten houden.

4. Durf te stoppen

Heb jij ervoor gekozen om de Kilimanjaro te beklimmen? Dan is het belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert. Merk je dat je duizelig of misselijk wordt? Geef dit dan meteen aan bij de gids. Tijdens het beklimmen van deze berg zijn er al een hoop mensen onwel geworden.
Kilimanjaro beklimmen? Boek jouw Tanzania vakantie bij Tanzania Specialist!

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More