Heb jij al eens Diamond paintings gemaakt?

Als jij nog nooit van Diamond paintings hebt gehoord dan vind je het waarschijnlijk een beetje een verwarrende term. Paintings zijn immers schilderijen, maar die worden toch met verf gemaakt? Het is dan ook een creatief gevonden naam, want het heeft inderdaad helemaal niks met verf te maken. De kleine diamantjes die je bij zo’n painting geleverd krijgt moet je allemaal op de juiste plek plakken, wat je uiteraard volgens een bijgeleverd voorbeeld doet. Het is dus helemaal niet moeilijk om Diamond paintings te maken, maar wel een erg leuk klusje.

Diamond paintings zijn mooie decoratie

Wat deze hobby zo leuk maakt is dat als je eenmaal klaar bent met je ‘schilderij’ je het ook daadwerkelijk kunt ophangen in je woonkamer. De steentjes glimmen heel mooi en zijn goed zichtbaar vanuit elke hoek. Als je je Diamond paintings op een plek ophangt waar er veel licht op valt zijn ze het mooist. De gekleurde steentjes reflecteren het licht namelijk heel erg mooi, waardoor het echte eyecatchers in je interieur zijn. Of in de kinderkamer natuurlijk, want ook kinderen vinden ze vaak helemaal te gek.

Zijn Diamond paintings geschikt voor kinderen?

Ondanks dat het een hobby is waar veel kleine onderdelen bij komen kijken is het maken van deze paintings ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten ze wel oud genoeg zijn om te snappen dat ze niks in hun mond moeten stoppen. Het beste wacht je tot ze een jaar of vier zijn, dan weet je 100% zeker dat ze deze fase hebben gehad. Als je een Diamond painting voor kinderen wilt bestellen dan kies je het beste voor een exemplaar met ronde steentjes. Deze is namelijk wat makkelijker te maken dan de exemplaren met vierkante steentjes.

Kies je voor ronde of vierkante diamantjes?

Je moet heel secuur kunnen werken als je Diamond paintings wilt maken. Daarbij is het belangrijk om je te bedenken dat er zowel exemplaren met ronde als vierkante steentjes bestaan. De ronde steentjes (diamantjes) hoeven niet exact op elkaar aan te sluiten, je hebt dus wat speling. Bovendien zie je achter de ronde steentjes de afbeelding zelf nog, waardoor kleine foutjes niet zo opvallen. De vierkante steentjes echter, moeten heel strak geplakt worden. Je ziet foutjes eerder en de steentjes vervangen de achterliggende afbeelding volledig. Voor beginners zijn de vierkante steentjes dus misschien niet zo geschikt.

Wat heb je allemaal nodig?

Bij een hoop winkels kan je tegenwoordig Diamond Painting kopen. Zowel online als in de winkelstraat zijn deze paintings te vinden. In zo’n beginners set vind je alles wat je nodig hebt, zoals de steentjes, het canvas, de gebruiksaanwijzing, een pincet, de wax of lijm en een pennetje. Als je helemaal klaar bent om te beginnen, kun je het beste het canvas ergens onder neerleggen. Zoals onder je matras of een stapel boeken, zodat deze niet krult. De steentjes kan je dan vervolgens op kleur selecteren. Je kunt hier speciale bakjes voor gebruiken, maar een schaaltje of een eierdoos werkt net zo goed. Zorg voor een schone en platte ondergrond, leg al je benodigdheden klaar, zet een leuk muziekje op en je kunt beginnen. 

Vrije tijd

Haal Het Maximale Uit Je Erfgoed Door Slim Antieke Sieraden te Verkopen!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een schat aan antieke sieraden geërfd, en nu vraag je je af hoe je het beste uit deze fonkelende erfstukken kunt halen. Geen zorgen, want in deze blog geven we je een stapsgewijze handleiding over hoe je antieke sieraden kunt verkopen en het meeste kunt verdienen. Ontdek de Verborgen Schatten: Antieke […]

Read More
Vrije tijd

Hoe organiseer je een pooltoernooi met vrienden?

Poolen is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Het is een leuke en spannende activiteit die kan leiden tot geweldige herinneringen. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een pooltoernooi met vrienden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het tot een succes […]

Read More
Blogs Vrije tijd

De leukste vlaggenlijnen en wat je ermee kunt

Tegenwoordig zijn vlaggen aan een lijn niet meer weg te denken wanneer het gaat om feestjes of andere gezellige bijeenkomsten. De verschillende typen vlaggetjes en kleurtjes kunnen elke ruimte omtoveren tot een mooi, feestelijk geheel. Of je nu kiest voor bedrukte, driehoekige of vierkante vlaggen, voor elke gelegenheid is er een gepaste vlaggenlijn. Ook wat […]

Read More