Heb jij al eens Diamond paintings gemaakt?

Als jij nog nooit van Diamond paintings hebt gehoord dan vind je het waarschijnlijk een beetje een verwarrende term. Paintings zijn immers schilderijen, maar die worden toch met verf gemaakt? Het is dan ook een creatief gevonden naam, want het heeft inderdaad helemaal niks met verf te maken. De kleine diamantjes die je bij zo’n painting geleverd krijgt moet je allemaal op de juiste plek plakken, wat je uiteraard volgens een bijgeleverd voorbeeld doet. Het is dus helemaal niet moeilijk om Diamond paintings te maken, maar wel een erg leuk klusje.

Diamond paintings zijn mooie decoratie

Wat deze hobby zo leuk maakt is dat als je eenmaal klaar bent met je ‘schilderij’ je het ook daadwerkelijk kunt ophangen in je woonkamer. De steentjes glimmen heel mooi en zijn goed zichtbaar vanuit elke hoek. Als je je Diamond paintings op een plek ophangt waar er veel licht op valt zijn ze het mooist. De gekleurde steentjes reflecteren het licht namelijk heel erg mooi, waardoor het echte eyecatchers in je interieur zijn. Of in de kinderkamer natuurlijk, want ook kinderen vinden ze vaak helemaal te gek.

Zijn Diamond paintings geschikt voor kinderen?

Ondanks dat het een hobby is waar veel kleine onderdelen bij komen kijken is het maken van deze paintings ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten ze wel oud genoeg zijn om te snappen dat ze niks in hun mond moeten stoppen. Het beste wacht je tot ze een jaar of vier zijn, dan weet je 100% zeker dat ze deze fase hebben gehad. Als je een Diamond painting voor kinderen wilt bestellen dan kies je het beste voor een exemplaar met ronde steentjes. Deze is namelijk wat makkelijker te maken dan de exemplaren met vierkante steentjes.

Kies je voor ronde of vierkante diamantjes?

Je moet heel secuur kunnen werken als je Diamond paintings wilt maken. Daarbij is het belangrijk om je te bedenken dat er zowel exemplaren met ronde als vierkante steentjes bestaan. De ronde steentjes (diamantjes) hoeven niet exact op elkaar aan te sluiten, je hebt dus wat speling. Bovendien zie je achter de ronde steentjes de afbeelding zelf nog, waardoor kleine foutjes niet zo opvallen. De vierkante steentjes echter, moeten heel strak geplakt worden. Je ziet foutjes eerder en de steentjes vervangen de achterliggende afbeelding volledig. Voor beginners zijn de vierkante steentjes dus misschien niet zo geschikt.

Wat heb je allemaal nodig?

Bij een hoop winkels kan je tegenwoordig Diamond Painting kopen. Zowel online als in de winkelstraat zijn deze paintings te vinden. In zo’n beginners set vind je alles wat je nodig hebt, zoals de steentjes, het canvas, de gebruiksaanwijzing, een pincet, de wax of lijm en een pennetje. Als je helemaal klaar bent om te beginnen, kun je het beste het canvas ergens onder neerleggen. Zoals onder je matras of een stapel boeken, zodat deze niet krult. De steentjes kan je dan vervolgens op kleur selecteren. Je kunt hier speciale bakjes voor gebruiken, maar een schaaltje of een eierdoos werkt net zo goed. Zorg voor een schone en platte ondergrond, leg al je benodigdheden klaar, zet een leuk muziekje op en je kunt beginnen. 

Vrije tijd

Hoe kies ik het best een nieuw kapsel

Wanneer je op straat kijkt, zie je ongelofelijk veel verschillende stijlen. En daarmee bedoel ik niet enkel kleren of outfit gewijs. Uiteraard gebruiken zeer veel mensen kleren, schoenen en accessoires om hun stijl mee te tonen aan de rest van de wereld. Dit zegt namelijk ook veel over hun persoonlijkheid en zo tonen ze dit. […]

Read More
Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen
Vrije tijd

Financiële problemen, kijk naar deze oplossingen

Veel bedrijven gaan failliet vanwege financiële problemen. De meest voorkomende financiële problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn een beperkte cashflow en te veel schulden. Als je geldproblemen hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt van een financieel adviseur. Ook kan het handig zijn om juridische hulp in te schakelen. Om de juiste oplossing […]

Read More
Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier
Vrije tijd

Nieuwe uitdaging bij de overheid, dat kan via deze manier

Als je bij de overheid werkt, dan kun je je kennis bijspijkeren door deel te nemen aan opleidingen rijksoverheid. Dit vakgebied biedt veel nieuwe uitdagingen. Dit komt omdat de regelgeving van de overheid continu verandert. Net als bij andere bedrijfssectoren is de operatie in de overheidsorganisaties afhankelijk van verschillende afdelingen zoals HR, ICT en financiën. […]

Read More