Handige gadgets voor in de auto

Ben jij vaak onderweg met de auto? Reis je graag of moet je regelmatig naar klanten door het hele land? Hoe dan ook, het hebben van een aantal gadgets voor in de auto is erg handig. Op deze manier kun je veilig en gemakkelijker muziek spelen, handsfree telefoneren, opladen, en noem maar op. Welke gadgets zijn er allemaal? Lees hier meer over de handigste en slimste gadgets op technisch gebied voor in jouw auto!

SP connect voor je smartphone

Het nieuwste snufje op het gebied van telefoonaccessoires is de SP connect serie. Dit is een klik systeem voor je telefoon aan elk ander object, zoals bijvoorbeeld je dashboard. Je kan de connectors overal aan toevoegen, je fiets, auto of een ander object. Met een speciaal hoesje wat aansluit op de connector, zorg je ervoor dat je telefoon echt goed vastzit. Het klikt magnetisch op z’n plaats en zorgt ervoor dat jij veilig de route kan bekijken of handsfree kan bellen. Als je kiest voor een universele plak connector zorg je ervoor dat je je telefoon op veel oppervlakken zonder moeite kan positioneren. Daarnaast kan je je smartphone gebruiken voor het nemen van opnames, waarbij een anti vibratie tussenstuk een uitkomst kan zijn. Hierdoor blijf je een stabiel beeld houden in de auto, ook als je over ongelijke stukken rijdt of op de snelweg zit. 

Alternatieve telefoonhouder

Er zijn ook andere varianten te vinden, zoals een andere auto telefoonhouder. Er zijn varianten die geschikt zijn om op het ventilatierooster geklikt te worden. Ook kan je een zuignap op het raam bevestigen. Deze twee opties zijn makkelijker om snel weer te verwijderen, maar bieden vaak minder stevigheid. Een zuignap is gevoelig voor temperatuurwisselingen of het vochtig worden van het raam. Een telefoonhouder op het ventilatierooster kan je telefoon behoorlijk warm maken als in de winter de verwarming aanstaat. Het is dus een afweging tussen kwaliteit, comfort en gemak. Als je een optie wil die je snel op en af kan gebruiken, zijn deze misschien geschikt.

USB-oplader

Combineer de telefoonhouders met een USB-oplader, zo kan je efficiënt je telefoon opladen wanneer je in de auto zit. Ook voorkom je een lege telefoon aan het eind van de rit doordat je batterij leeg door het plannen van de route. Nieuwe auto’s hebben soms al een USB ingang, maar veel oude modellen vereisen een verloopstekker om op te kunnen laden. Kies dan voor eentje met meerdere USB-ports, zodat je bijrijder ook zijn of haar telefoon op kan laden. Denk er ook aan dat je de juiste USB kiest, veel iphone opladers hebben bijvoorbeeld nu een USB-c oplader nodig, die niet meer past op de reguliere USB-port.

Dashboardcamera

De laatste jaren hebben steeds meer automobilisten een dashboardcamera. Dit zorgt ervoor dat je mooie wegen en de omgeving vast kan leggen, maar biedt ook veiligheid. Je kan natuurlijk je telefoon gebruiken om beelden vast te leggen, maar je wil niet altijd je smartphone gebruiken om te rit te laten opnemen. In het uitzonderlijke geval dat je in een ongeluk terecht komt, biedt de dashboardcamera een objectieve kijk op de gebeurtenis, zo kan je aantonen wie de schuldige is. De nieuwste modellen leveren zelfs in het donker nog helder beeld en zijn makkelijk te besturen door touchscreen en automatische motion detection. Dit houdt in dat ze altijd opnemen wanneer je aan het rijden bent, zo hoef je niet met je smartphone te bepalen of je de rit gaat opnemen of niet en zal het niet gebeuren dat je een ongeluk krijgt precies wanneer je niet aan het opnemen was.

Overig

Hoe Wordt De Waarde Van Je Huis Bepaald? Een Diepgaande Blik Op Woningtaxatie

Het bepalen van de waarde van je huis is een cruciale stap, of je nu van plan bent om te verkopen, te herfinancieren of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je bezit. Een van de meest nauwkeurige manieren om dit te doen, is door middel van een woningtaxatie. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk […]

Read More
Overig

Informatiebeveiliging voor je blog; zo doe je dat!

Stel je voor: je hebt net je blog opgezet, de inkt van je eerste post is nog niet droog of je denkt al na over hoe je je digitale kindje kunt beschermen tegen de boze buitenwereld. Nou, ik heb goed nieuws voor je. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Laten we samen een duik […]

Read More
Overig

Bokalen: van praktische beker tot hoogste eerbetoon

Niet iedereen zal de term direct herkennen maar bokalen zijn de meest luxe en vaak grootste sportbekers die worden uitgereikt. Ze worden dan ook vooral uitgereikt tijdens de meest prestigieuze en grootse evenementen aan teams of individuen die uitblinken in hun vakgebied. We kennen bokalen vooral van de sport maar ook in de kunst, de […]

Read More