Haast haast haast? Neem toch een momentje voor jezelf!

Schema’s en plannen zijn er om in het honderd te lopen. Daarom probeer je in de drukte die je dagelijks leven noemt zoveel mogelijk tijd te besparen.

Da’s eigenlijk niet gezond, hè? Je moet ook aan jezelf denken. Eet- en drinkpauzes zijn zelfs van levensbelang. Je wilt immers wel fris en fruitig aankomen op je volgende afspraak. Want stel nou dat je je niet kunt concentreren van de honger en dorst? Nee, daar wordt de klant noch je baas gelukkig van. En jij al helemaal niet!

Kortom, neem dat momentje voor jezelf. Ook al houd je jezelf voor dat de tijd daarvoor je ontbreekt. Want dat is helemaal niet zo. Althans, niet zolang je de juiste accessoires voor onderweg gebruikt. We gaan de meest praktische even bij langs.

Drinken

Uitdroging is funest. Je moet voldoende blijven drinken om lichamelijke klachten te voorkomen. Een veelvoorkomende daarvan, wanneer je niet genoeg water tot je hebt genomen, is hoofdpijn. En dat is weer een grote inbreuk op je concentratievermogen. Dat leidt weer tot verminderde werkprestaties. Dus is een gebrek aan water – of welke drank dan ook – iets dat koste wat kost voorkomen moet worden!

Dat is gelukkig heel erg gemakkelijk. Al wat je in de ochtend hoeft te doen is iets te drinken hebben – of prepareren – en dat bewaren in een handige thermoskan. Zo behoudt je drank de temperatuur die het moet hebben om smakelijk van te kunnen genieten. Kies voor een groter exemplaar, zodat je ook nog eens uit kunt delen aan dorstige collega’s of klanten – die meteen een positiever beeld van je krijgen!

Eten

Mensen die voor hun werk veel onderweg zijn, moeten natuurlijk ook wat eten tussendoor. Ontbijt schiet er al vaak genoeg bij in, dus lunch is zeker een maaltijd die niet overgeslagen mag worden. Beide kunnen natuurlijk onderweg worden genuttigd. We raden dan boterhamzakjes afm aangezien die stevig moeten worden dichtgeknoopt om een perfect vacuüm te behouden. Dat betekent dat je weer de gehele inhoud moet nuttigen zodra je die doorzichtige buidel kapot scheurt, terwijl je wellicht liever een deel voor later zou willen bewaren.

Nee, dan kun je beter een broodtrommel van metaal of kunststof gebruiken. Zo heb je ruim voldoende plek voor meerdere gangen en je kunt deze handige container zo vaak gebruiken als je maar wilt! Ook fruit kun je erin bewaren.

Koeling

Zet wel de airco aan in je auto, anders is het onderweg niet te harden. En koude dranken kun je daarom ook maar beter op een slimme manier vervoeren, anders heeft het lang niet meer dat beoogde verfrissende effect. Kortom, zolang je genoeg plek hebt op de bijrijdersstoel en/of achterbank, zet je daar lekker een dikke koelbox neer. Met in het vriesvak bevroren elementen, uiteraard. En in plaats van een box is een tas ook niet ondenkbaar Die is ook nog eens heel gemakkelijk mee te nemen!

Lang verhaal kort; goeie reis. Maar denk aan jezelf!

zakelijke lunch
Eten & drinken

Tips voor het organiseren van een zakelijke lunch

Moet jij een zakelijke lunch organiseren? Oei, wellicht heb je daar helemaal geen zin in en heb je ook werkelijk geen idee hoe je een leuke zakelijke lunch kunt organiseren. Hieronder enkele tips voor het organiseren van een zakelijke lunch. Cultuurverschillen of allergieën  Check van tevoren altijd even of er collega’s zijn met een allergie, […]

Read More
lunch laten bezorgen
Eten & drinken

Waarom een lunch laten bezorgen een goed idee is

Een lunch laten bezorgen is altijd een goed idee. Dat komt natuurlijk omdat je op die manier van veel voordelen geniet. In de eerste plaats kan je er zeker van zijn dat je ook op je drukke werkdag gewoon een gezond middagmaaltijd eet. Daarnaast maak je het jezelf ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft er […]

Read More
Bloggen-inside.nl
Eten & drinken

Maak in vier stappen jouw barbecuerooster schoon!

Wie aan goed weer denkt, denkt gelijk aan een uitgebreide barbecue. Het enige nadeel is dat jouw barbecue helemaal schoon moet zijn, voordat je begint met bakken. Dit is gezond, maar het beïnvloedt ook de smaak van het vlees. In deze blog proberen we je een stappenplan uit te leggen, waarin je zo snel mogelijk […]

Read More