Haast haast haast? Neem toch een momentje voor jezelf!

Schema’s en plannen zijn er om in het honderd te lopen. Daarom probeer je in de drukte die je dagelijks leven noemt zoveel mogelijk tijd te besparen.

Da’s eigenlijk niet gezond, hè? Je moet ook aan jezelf denken. Eet- en drinkpauzes zijn zelfs van levensbelang. Je wilt immers wel fris en fruitig aankomen op je volgende afspraak. Want stel nou dat je je niet kunt concentreren van de honger en dorst? Nee, daar wordt de klant noch je baas gelukkig van. En jij al helemaal niet!

Kortom, neem dat momentje voor jezelf. Ook al houd je jezelf voor dat de tijd daarvoor je ontbreekt. Want dat is helemaal niet zo. Althans, niet zolang je de juiste accessoires voor onderweg gebruikt. We gaan de meest praktische even bij langs.

Drinken

Uitdroging is funest. Je moet voldoende blijven drinken om lichamelijke klachten te voorkomen. Een veelvoorkomende daarvan, wanneer je niet genoeg water tot je hebt genomen, is hoofdpijn. En dat is weer een grote inbreuk op je concentratievermogen. Dat leidt weer tot verminderde werkprestaties. Dus is een gebrek aan water – of welke drank dan ook – iets dat koste wat kost voorkomen moet worden!

Dat is gelukkig heel erg gemakkelijk. Al wat je in de ochtend hoeft te doen is iets te drinken hebben – of prepareren – en dat bewaren in een handige thermoskan. Zo behoudt je drank de temperatuur die het moet hebben om smakelijk van te kunnen genieten. Kies voor een groter exemplaar, zodat je ook nog eens uit kunt delen aan dorstige collega’s of klanten – die meteen een positiever beeld van je krijgen!

Eten

Mensen die voor hun werk veel onderweg zijn, moeten natuurlijk ook wat eten tussendoor. Ontbijt schiet er al vaak genoeg bij in, dus lunch is zeker een maaltijd die niet overgeslagen mag worden. Beide kunnen natuurlijk onderweg worden genuttigd. We raden dan boterhamzakjes afm aangezien die stevig moeten worden dichtgeknoopt om een perfect vacuüm te behouden. Dat betekent dat je weer de gehele inhoud moet nuttigen zodra je die doorzichtige buidel kapot scheurt, terwijl je wellicht liever een deel voor later zou willen bewaren.

Nee, dan kun je beter een broodtrommel van metaal of kunststof gebruiken. Zo heb je ruim voldoende plek voor meerdere gangen en je kunt deze handige container zo vaak gebruiken als je maar wilt! Ook fruit kun je erin bewaren.

Koeling

Zet wel de airco aan in je auto, anders is het onderweg niet te harden. En koude dranken kun je daarom ook maar beter op een slimme manier vervoeren, anders heeft het lang niet meer dat beoogde verfrissende effect. Kortom, zolang je genoeg plek hebt op de bijrijdersstoel en/of achterbank, zet je daar lekker een dikke koelbox neer. Met in het vriesvak bevroren elementen, uiteraard. En in plaats van een box is een tas ook niet ondenkbaar Die is ook nog eens heel gemakkelijk mee te nemen!

Lang verhaal kort; goeie reis. Maar denk aan jezelf!

Eten & drinken

De afvalberg van plastic rietjes: tijd voor verandering met duurzame alternatieven

Hoe vaak gebruik jij een rietje per dag? En hoe vaak doe jij dat tijdens je vakantie of tijdens een dagje uit? Als je net als de gemiddelde persoon bent, gebruik je waarschijnlijk een paar rietjes per week. Maar als je dat op jaarbasis uitrekent, kom je al snel op honderden rietjes per persoon. En […]

Read More
Eten & drinken

De gezondheidsvoordelen van thee

Dat het drinken van thee gezondheidsvoordelen heeft, is alom bekend. Thee, maar dan zonder suiker, staat niet voor niets op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Maar welke zijn de voordelen precies? Hier gaan we op die vraag in. Maar eerst komt voor de volledigheid de vraag aan de orde wat thee is. Wat […]

Read More
Eten & drinken

Russian Imperial stout in de zomer? Ja zeker!

Waar de meesten in de zomer graag een lekker fris wit biertje drinken, zijn er ook ontzettend veel mensen die gewoon een Russian Imperial stout bestellen. In principe is dat natuurlijk ook helemaal niet vreemd, want in de basis is het allebei heerlijk koel en verfrissend. Echter zal je je kunnen voorstellen, dat de frisse […]

Read More